Blogg

Samsung Galaxy Book2 Pro 360: En tunn och kapabel OLED 2-i-1, men skÀrmupplösning gör en besviken

Fördelar

  • LĂ€tt och bĂ€rbar
  • OLED-skĂ€rm
  • Solid prestanda
  • Bra tangentbord
  • Medföljande S Pen

Nackdelar

  • Obehagligt S Pen-magnetarrangemang
  • Genomsnittliga högtalare
  • Ingen kamera IR eller sekretessskydd
  • MĂ„ttlig 16:9 skĂ€rmupplösning

Samsung har flera bÀrbara Galaxy Book2-datorer i sitt sortiment, inklusive Galaxy Book2, Galaxy Book2 Pro och de konvertibla Galaxy Book2 360 och Galaxy Book2 Pro 360.

TillgÀnglig i antingen 13,3-tums eller 15,6-tums skÀrmstorlekar med 12:e generationens Intel Core i5 eller Core i7-processorer och upp till 16 GB RAM och 1 TB SSD-lagring, det finns gott om val med Galaxy Book2 Pro 360. Vi tog 15,6-tums Core i7 16GB/512GB-modellen, som kostar £1 249 i Storbritannien eller 1 349,99 USD i USA (med en 1TB SSD), för ett (360-graders) snurr.

Om tunn, lÀtt och minimalistisk Àr ett mÄste för dig, sÄ Àr Galaxy Book2 Pro 360, trots sin 15,6-tums skÀrm, definitivt en för din favoritlista. Min recensionsenhet hade ett blekt magnesiumgrÄtt chassi, som Samsung kallar Silver. Det finns Àven versioner i Bourgogne och Grafit.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360

Den konvertibla Galaxy Book2 Pro 360 körs pÄ 12-generations Intel Core i7- eller i5-processorer med upp till 16 GB RAM och 1 TB SSD-lagring. 15,6-tumsmodellen som granskas hÀr hade en 16:9 FHD AMOLED-pekskÀrm.

Bild: Samsung

Hur som helst, konstruktionen Ă€r vĂ€ldigt solid – det fanns ingen flex i locket pĂ„ min recensionsenhet, till exempel, Ă€ven om Samsung inte nĂ€mner MIL-STD-testning. Denna 15,6-tums bĂ€rbara dator Ă€r 354,85 ​​mm bred och 227,97 mm djup och 11,9 mm tjock och vĂ€ger 1,41 kg. Denna vikt, som Ă€r helt rimlig, sĂ€tter i perspektiv hur lĂ€tt 16-tummaren Ă€r LG Gram 16 Ă€r pĂ„ 1.199 kg.

Om du behöver resa med din bÀrbara dator finns det goda nyheter i att nÀtadaptern Àr en standardkontakt med telefonladdare med ett indragningsstift och laddningskabeln Àr USB-C i bÄda Àndar, vilket ger minimal vikt och bulk till en ryggsÀck.

Samsung paketerar sin S Pen-penna, som Ă€r anvĂ€ndbar för att göra anteckningar och fylla i formulĂ€r pĂ„ pekskĂ€rmen, antingen i bĂ€rbar dator eller surfplatta. Men pennan Ă€r för stor för att fĂ„ plats i ett “garage” pĂ„ den bĂ€rbara datorns chassi, sĂ„ den mĂ„ste bĂ€ras separat. Tappa den inte.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360: Stylus

Galaxy Book2 Pro 360 Àr för tunn för en penna pÄ enheten; istÀllet finns det ett besvÀrligt magnetiskt fÀste pÄ toppen av locket.

Bild: Sandra Vogel / ZDNet

S Pen fĂ€ster sig magnetiskt till chassit pĂ„ Galaxy Book2 Pro 360, men arrangemanget Ă€r okonventionellt. Lockets övre del Ă€r magnetiserad, vilket innebĂ€r att du mĂ„ste strĂ€cka dig runt chassit nĂ€r du arbetar i laptop-lĂ€ge för att hĂ€mta pennan. Jag slog den i golvet ett par gĂ„nger – nĂ„got jag inte skulle vilja göra nĂ€r jag jobbade pĂ„ ett cafĂ© snarare Ă€n pĂ„ mitt hemmakontor.

Jag försökte fÄ pennan att sitta pÄ plats vertikalt sÄ att jag kunde se en del av den och hÀmta den sÀkrare, men magnetsystemet Àr inte utformat för vertikalt grepp, och pennan gled runt. Det distraherade mig ocksÄ frÄn skÀrmen. Allt detta Àr grundlÀggande ergonomi, och Samsung skulle kunna göra bÀttre.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360: tangentbord

Tangentbordet Àr bekvÀmt och tyst, och inkluderar en separat nummerplatta.

Bild: Sandra Vogel / ZDNet

15,6-tumsskĂ€rmens bredd gör att Samsung kan sĂ€tta en separat numerisk knappsats till höger om QWERTY-tangenterna – bĂ€rbara designers kan antingen göra detta eller anvĂ€nda utrymmet pĂ„ vardera sidan av tangentbordet för högtalargaller. Den numeriska tangenten har en anstĂ€ndig storlek, och det finns en dubbelhöjd Enter-tangent som Ă€r nĂ„got tjockare upptill. Jag lyckades trĂ€na mig sjĂ€lv att trĂ€ffa den exakt med relativ lĂ€tthet, och arrangemanget Ă€r bĂ€ttre Ă€n det jag stötte pĂ„ pĂ„ Huawei MateBook D 16.

PÄ andra hÄll Àr tangenterna alla stora och lÀtta att slÄ exakt, och det finns gott om resor och bra studs tillbaka. Tangentbordet Àr tyst vid anvÀndning, medan pekplattan Àr stor och lyhörd. Det finns en fingeravtryckssensor inbÀddad i omarkerad pÄ/av-knapp, som sitter i det övre högra hörnet av nummerlappen.

En webbkamera Àr mycket viktig nuförtiden och 1080p-upplösningen som erbjuds hÀr Àr bra att se. Webbkameran stöder Auto Framing för att hÄlla anvÀndaren i bild och i fokus, och detta fungerade bra. Det finns dock inget sekretessskydd eller IR-stöd.

SkÀrmen Àr en AMOLED-panel, vilket betyder att den levererar ljusa bilder med livfulla fÀrger. BeröringskÀnslighet Àr vÀrdefullt, och inte bara i surfplattelÀge: att sticka pÄ skÀrmen kan vara effektivare Àn att anvÀnda pekplattan eller en mus i vardagligt bÀrbar datorlÀge ocksÄ. SkÀrmen Àr reflekterande, vilket vissa kan tycka Àr distraherande.

En 15,6-tums skÀrm lÄter dig arbeta enkelt med tvÄ dokument sida vid sida, och i tablettlÀge Àr den större skÀrmen perfekt för en mÀngd olika pennbaserade aktiviteter. Video ser bra ut i bÄde bÀrbar dator och surfplatta.

Som sagt, FHD-upplösningen (1 920 x 1 080 pixlar) Àr relativt lÄg, och uppdateringsfrekvensen pÄ 60 Hz kan vara högre.

Samsungs beslut att placera galler för de tvÄ högtalarna pÄ undersidan av chassit Àr vettigt i samband med surfplattan, eftersom galler som sitter pÄ vardera sidan av tangentbordet skulle mata ut ljud rakt in i ett skrivbord eller i anvÀndarens knÀ i den orienteringen. Som det Àr, Àr ljudet av samma styrka i bÄda lÀgena. Den saknar dock det djup som krÀvs för seriöst filmtittande eller musiklyssning, med diskant dominerande över olika ljudlandskap.

Min Galaxy Book2 Pro 360 recensionsenhet drevs av Intels 12:e generation Core i7-1260P processor med integrerad Iris Xe Graphics, 16 GB RAM och 512 GB SSD-lagring, en konfiguration som kostar £1 249 i Storbritannien. Den nÀrmaste likvÀrdiga modellen i USA har en 1TB SSD och kostar $1 349,99. Köpare som söker mer överkomliga priser kan vÀlja en Core i5-1240P version.

VÄr Core i7-1260P recensionsenhet med 16 GB RAM levererat Geekbench 5 CPU-poÀng pÄ 1052 (enkelkÀrna) och 7303 (flerkÀrniga). DÀremot Apples sent 2020 M1-baserad MacBook Air fick 1730 respektive 7590 (kör benchmark i inbyggt M1-lÀge). I Compute GPU-riktmÀrket med OpenCL API fick Galaxy Book2 Pro 360 18842, vilket Àr i stort sett i nivÄ med M1 MacBook Air i detta lÀge.

Samsung Galaxy Book2 Pro 360: Portar

VÀnster sida (överst): USB-C, Thunderbolt 4. Höger sida (ovan): MicroSD-kortplats, USB-C, 3,5 mm ljud in/ut.

Bilder: Sandra Vogel / ZDNet

Oavsett vilken konfiguration som vÀljs, finns det en blygsam uppsÀttning portar med en eller tvÄ anmÀrkningsvÀrda frÄnvarande. Du fÄr en Thunderbolt 4-port, tvÄ USB-C-portar, ett MicroSD-kortplats och 3,5 mm ljudingÄng/uttag. Anslutningar som HDMI, Ethernet och USB-A krÀver en hubb eller dockningsstation. Wi-Fi Àr dock uppdaterat Wi-Fi 6Eoch Bluetooth 5.1 Àr ocksÄ hÀr.

Samsung Ă€r stora pĂ„ datadelning över flera enheter. SĂ„ skĂ€rmdelning med en Galaxy Tab 8-surfplatta Ă€r integrerad, tillsammans med programvara som heter Samsung Multi Control som möjliggör effektiv anvĂ€ndning av bĂ„da skĂ€rmarna unisont. Ägare av kompatibla Samsung-telefoner kan dela filer mellan enheter och kan till och med dela Ă„tkomst till telefonappar.

Samsung sÀger att Galaxy Book2 Pro 360s 68Wh-batteri kommer att ge 21 timmars videouppspelning, med snabbladdning i 30 minuter som ger 8,3 timmars anvÀndning. Jag satte den bÀrbara datorn pÄ prov med min vanliga regim att skriva in i webbappar, strömma video och lyssna pÄ musik. FrÄn full laddning tappade den 37 % pÄ tre timmar, vilket tyder pÄ en batteritid pÄ drygt 8 timmar. Det Àr mycket mindre Àn Samsungs pÄstÄende, sÄ det skulle vara klokt att inte gÄ lÄngt frÄn en nÀtströmkÀlla för lÀnge.

För att testa laddningshastighet började jag nÀr batteriet hade sjunkit till 30%. Den steg till 41 % efter 15 minuter, till 51 % efter 30 minuter och till 61 % efter 45 minuter.

Slutsatser

Samsungs Galaxy Book2 Pro 360 Àr en frustrerande blandning av utmÀrkta och irriterande funktioner: att bunta ihop S Pen Àr en bra idé, men den försÀmras av det ovanliga magnetiska fÀstet; OLED-pekskÀrmen Àr skarp och livfull, men dess FHD-upplösning Àr en besvikelse.

PÄ andra hÄll Àr tangentbordet bra och Core i7-modellens prestanda solid, och utbudet av konfigurationsalternativ, inklusive att gÄ ner till en Core i5 och en 13,3-tumsskÀrm, gör att köpare kan vÀlja exakt vad som fungerar bÀst för dem.


Samsung Galaxy Book2 Pro 360 specifikationer

OS Windows 11 Home
Processor Intel Core-i7-1260P
GPU Intel Iris Xe-grafik (integrerad)
Bagge 16 GB (LPDDR5)
Lagring 512 GB (NVMe SSD)
Visa 15,6-tums AMOLED-pekskÀrm
Upplösning 1920 x 1080 (16:9, 141ppi)
Wi-Fi Wi-Fi 6E (802.11ax; 2,4GHz, 5GHz, 6GHz)
BlÄtand 5.1
Portar och slots 1x Thunderbolt 4, 2x USB-C, MicroSD-kortlÀsare, 3,5 mm ljud in/ut
Inmatning tangentbord (+ nummerplatta), pekskÀrm, S Pen, pekplatta
Audio stereohögtalare (2x 5W), dual array-mikrofoner
Kamera 1080p FHD
sÀkerhet TPM, fingeravtryckslÀsare
Batterikapacitet 68Wh
Laddar 65W USB-C-adapter
MĂ„tt 354,85 ​​mm x 227,97 mm x 11,9 mm (13,97 tum x 8,98 tum x 0,47 tum)
Vikt 1,41 kg (3,11 lbs)
Pris $1 349,99 / ÂŁ1 249

Alternativ att övervÀga

Konvertibla 2-i-1 bÀrbara datorer finns i mÄnga former och storlekar. HÀr Àr tre ledande utmanare med 14-tums, 15-tums och 16-tums skÀrmar.

NYA OCH RELATERAT INNEHÅLL

Samsung lanserar affÀrsversioner av Galaxy Book Pro, Galaxy Book

Samsung Galaxy Book Pro recension: En bÀrbar dator för företag som lyfter fram Samsungs PC-ambitioner

Lenovo Yoga 9i 7th Gen recension: Den bÀsta 2-i-1 bÀrbara datorn, om du kan köpa den

De 10 bÀsta bÀrbara Windows-datorerna: BÀsta bÀrbara datorer, 2-i-1 och ultraportabla

De bÀsta 2-i-1 bÀrbara datorerna: BÀsta flexibla, hybrid- och konvertibla bÀrbara datorer

LĂ€s fler recensioner

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK