Gardets

Samarbete mellan Vodafone och Google Cloud ger upphov till AI Booster-plattformen

Vodafones stora datafokuserade teknikkoppling med Google Cloud fortsÀtter att gÄ frÄn klarhet till klarhet, med utrullningen av en gemensamt skapad plattform för artificiell intelligens (AI) utformad för att hjÀlpa telekomjÀtten att förbÀttra sina kunders upplevelse.

Plattformen, kÀnd som AI Booster, har varit under 18 mÄnader och dess skapande Àr en del av en pÄgÄende satsning frÄn Vodafone Commercial-divisionen för att integrera mer AI, maskininlÀrningsteknik (ML) och prediktiva möjligheter i företagets övergripande verksamhet.

“Vodafones kommersiella team har lĂ€nge fokuserat pĂ„ att utveckla sina AI- och ML-kapaciteter för att driva affĂ€rsresultat”, sĂ€ger James Ma, chef för teknisk kontohantering för teleföretag, som tĂ€cker Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) pĂ„ Google Cloud, i en blogg posta. “Men nĂ€r efterfrĂ„gan ökar Ă€r det lĂ€ttare sagt Ă€n gjort att bĂ€dda in AI och ML i organisationens struktur och snabbt bygga och distribuera ML-anvĂ€ndningsfall i stor skala i en mycket reglerad bransch.”

Specifikt kommer plattformen att anvÀndas för att förbÀttra kundupplevelsen, förbÀttra nÀtverksprestanda och accelerera Vodafones interna forsknings- och utvecklingsinsatser, sa företaget.

Plattformen Àr enligt uppgift live i mer Àn 18 lÀnder över hela vÀrlden dÀr Vodafone Àr verksamt, och krediteras för att ha minskat tiden det tar företagets datavetare och utvecklare att fÄ produkter och tjÀnster frÄn proof of concept till produkt frÄn fem mÄnader till fyra veckor .

“I dag Ă€r vi verkligen stolta över att AI Booster verkligen tar fart och gick live pĂ„ nĂ€stan dubbelt sĂ„ mĂ„nga marknader som vi ursprungligen hade planerat”, sĂ€ger Cornelia Schaurecker, global koncernchef för big data och AI pĂ„ Vodafone.

“Tillsammans har vi anvĂ€nt de bĂ€sta möjliga ML Ops-verktygen och skapat Vodafones AI Booster-plattform för att göra datavetares liv enklare, maximera vĂ€rdet och ta medskapande och skalning av anvĂ€ndningsfall globalt till en annan nivĂ„.”

AI Booster stöds av Googles Vertex AI molnbaserade plattform, som Àr designad för att hjÀlpa företag att rulla ut och skala ML-modeller snabbare genom att ge dem tillgÄng till förutbildade och anpassade verktyg.

FramvÀxten av AI Booster kommer flera mÄnader efter att Vodafone offentliggjordes med detaljer om hur deras big data-samarbete med Google Cloud gynnade verksamheten ur ett hÄllbarhets-, effektivitets- och produktivitetsperspektiv. Detta berodde pÄ att paret inledde ett sexÄrigt strategiskt partnerskap 2021.

“Vodafones blomstrande relation med Google Cloud Ă€r en viktig aspekt av vĂ„r utveckling mot att bli ett vĂ€rldsledande teknikkommunikationsföretag”, sĂ€ger Cengiz Ucbenli, global chef för big data och AI, innovation, styrning pĂ„ Vodafone.

“Det accelererar vĂ„r förmĂ„ga att skapa snabbare, mer skalbara lösningar pĂ„ affĂ€rsutmaningar som att förbĂ€ttra kundlojalitet och förbĂ€ttra kundupplevelsen, samtidigt som Vodafone hĂ„ller sig i framkanten av AI och datavetenskap.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK