Bil

SÄ hÀr stÀnger du av ljudet pÄ din PS5 med en DualSense-kontroll

En person som hÄller i en Sony PlayStation 5 DualSense ControllerMohsen Vaziri/Shutterstock

Behöver du snabbt stÀnga av ljudet pÄ din PlayStation 5 (PS5)? RÀck inte efter din TV-fjÀrrkontroll! Det finns ett snabbt och enkelt sÀtt att snabbt stÀnga av allt PS5-ljud direkt frÄn din DualSense-kontroll. HÀr Àr hur.

Allt du behöver göra för att stÀnga av hela ditt system Àr att helt enkelt hÄlla ned Mute-knappen pÄ din DualSense-kontroll i flera sekunder. Det Àr den horisontella knappen under PlayStation-knappen (som anvÀnds för att slÄ pÄ och para handkontrollen) och ovanför mikrofonikonen som har ett snedstreck genom sig.

Tryck och hÄll ned Mute-knappen för att stÀnga av allt ljud.

Mute-knappen börjar blinka orange, vilket betyder att allt PlayStation-ljud har stÀngts av. Den hÀr genvÀgen fungerar med allt PS5-ljud som kommer frÄn alla kÀllor, inklusive hörlurar, TV-högtalare, AV-receiver och soundbars. Den hÀr metoden kommer dock inte att stÀnga av ljudet om du anvÀnder en DualSense-kontroller med en PC.

RELATERAD: Hur man anvÀnder en PS5-kontroll i Windows 10

TÀnk pÄ att bara du trycker pÄ Mute-knappen kommer bara att stÀnga av DualSense-kontrollenhetens inbyggda mikrofon. Om du har gjort detta kommer Mute-knappen att lysa fast orange i stÀllet för att pulsera orange. Du mÄste hÄlla ned knappen för att aktivera hela systemets ljudavstÀngning.

För att stĂ€nga av ljudet pĂ„ din PS5 trycker du helt enkelt pĂ„ Mute-knappen igen, eller trycker pĂ„ PlayStation-knappen för att ta fram kontrollcentret. VĂ€lj sedan alternativet “Ljud” frĂ„n den nedre raden.

VĂ€lj "Ljud"

NĂ€r popup-fönstret visas vĂ€ljer du “StĂ€ng av ljuddĂ€mpning”.

VÀlj "StÀng av ljudet"

Det Àr allt! Njut av den ljuva tystnaden pÄ din dÀmpade PS5.

RELATERAD: SÄ hÀr sÀtter du din PS5 DualSense-kontroll i ihopparningslÀge

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK