Bil

SÄ hÀr skapar du din första app med gratis Windows 10 Power Automate

Windows 10 Power Automate utnyttjar fördelarna med programmering med lÄg kod. Enskilda anvÀndare har makten att automatisera nÀstan allt i en Microsoft-miljö.

Bild: Olivier Le Moal/Shutterstock

Samtidigt som man försöker fĂ„ draghjĂ€lp i mĂ„nga delar av affĂ€rsvĂ€rlden, rĂ„der det ingen tvekan om att begreppen artificiell intelligens, automation och programmering med lĂ„g kod blir vĂ€sentliga för företag som letar efter en konkurrensfördel. AnstĂ€llda som kan automatisera de vardagliga arbetsuppgifterna för sina jobb skulle vara fria att utföra arbete som Ă€r mycket mer produktivt och effektfullt – en win-win-situation.

MÄste lÀsa Windows-tÀckning

Microsoft har insett denna trend och erbjuder en gratisversion av sitt Power Automate-system till alla Windows 10-anvÀndare. Power Automate utnyttjar fördelarna med lÄgkodsprogrammering för att lÄta individer automatisera nÀstan allt i en Windows 10, Microsoft 365 och Azure-miljö. Den hÀr handledningen visar hur du anvÀnder Power Automate-verktyg för att skapa en enkel applikation.

SER: Windows 10: Listor över röstkommandon för taligenkÀnning och diktering (gratis PDF) (TechRepublic)

SÄ hÀr skapar du din första app med Windows 10 Power Automate

Som förklarats i en tidigare TechRepublic-artikel kan gratisversionen av Windows 10 Power Automate laddas ner och installeras pÄ vilken dator som helst som kör en aktuell version av operativsystemet. Vi antar att du har följt proceduren och nu har Power Automate installerat.

För att börja skapa din första Power Automate-app, dubbelklicka pÄ ikonen pÄ skrivbordet. Du borde se en skÀrm som Bild AdÀr det inte hÀnder mycket Àn.

Bild A

Klicka pÄ knappen + Nytt flöde pÄ skÀrmen för att starta byggprocessen, som visas i Bild B. Det första steget Àr tillrÀckligt enkelt: Ge din nya app ett namn och klicka pÄ knappen Skapa.

Bild B

Nu kommer vi till skÀrmbilden för appkonstruktion med lÄg kod (Bild C) dÀr vi förser din app med dess instruktioner antingen genom att dra och slÀppa ÄtgÀrder frÄn den lÄnga listan i det vÀnstra fönstret eller genom att spela in ÄtgÀrder med antingen webb- eller skrivbordsinspelare.

Bild C

Om du tar dig tid att gÄ igenom de olika ÄtgÀrderna kommer du att mÀrka att det finns hundratals potentiella ÄtgÀrder tillgÀngliga. Kanske behöver du komma Ät data frÄn ditt företags datalager varje dag, en Power Automate-app kan potentiellt reducera den uppgiften till ett enda musklick.

Vi kommer att hÄlla det enkelt för vÄrt exempel och lÄtsas att vi mÄste kontrollera vÀderförhÄllandena för ett visst postnummer varje dag. BlÀddra nedÄt i det vÀnstra fönstrets lista med ÄtgÀrder för att hitta webbautomatisering. LÄt oss först starta en Microsoft Edge-session.

Dra och slÀpp ÄtgÀrden Starta ny Microsoft Edge till mittfönstret och slÀpp den. Detta kommer att starta en ny formulÀrskÀrm (Bild D) ber om detaljer om vÄr föreslagna ÄtgÀrd.

Bild D

Vi lÀgger till en URL för att vÄr app ska öppnas. Vi kunde vidare specificera vilken fönsterstorlek vi ville anvÀnda, om vi ska starta en ny session och till och med vad som ska göras om ett fel returneras. NÀr du Àr nöjd med dina parametrar klickar du pÄ knappen Spara.

LÄt oss nu sÀga att vi bara vill extrahera vissa element om vÀdret frÄn webbsidan vi anvÀnde i vÄr första ÄtgÀrd. Vi vÀljer webbdataextraktion frÄn ÄtgÀrdslistan och vÀljer Extrahera data frÄn webbsida. Dra den ÄtgÀrden till mittfönstret för att fÄ fram en inmatningsskÀrm.

Klicka pÄ vÄr Àmneswebbsida (NOAA) för att fÄ den i förgrunden. Power Automate kommer att avslöja ett extraktionsverktyg för att göra dataurvalsprocessen enklare, som visas i Bild E. Vi markerar bara de data vi vill extrahera, högerklickar pÄ den och vÀljer Extrahera som text och klickar sedan pÄ knappen Slutför och sedan pÄ Spara.

Bild E

Beroende pÄ vÄra behov kan vi extrahera dessa data i en enkel tabell, eller sÄ kan vi extrahera i ett format som Àr redo för ett Excel-kalkylblad. Som du kan se i Bild F, jag extraherar lite grundlÀggande vÀderinformation (temperatur, luftfuktighet, daggpunkt och datum). En del av mitt jobb Àr kanske att hÄlla reda pÄ dessa uppgifter dagligen.

Bild F

NÀr vi vÀl har samlat in data behöver vi inte den webbsidan vara öppen lÀngre, sÄ vi kan lÀgga till en ÄtgÀrd som stÀnger den igen. Bild G visar vÄr enkla trestegs Power Automate-app i sin ifyllda form. Vi har utfört en testkörning och den har fungerat utan nÄgra fel.

Bild G

För att spara vÄr app, klicka pÄ fliken Arkiv i navigeringsfÀltet och vÀlj Spara. StÀng skÀrmen för att skapa Power Automate-appen för att avslöja vÄr nya app pÄ Windows 10 Power Automate-skrivbordsskÀrmen, som visas i Bild H.

Bild H

FrÄn den hÀr instrumentpanelen kan vi köra, redigera eller till och med ta bort vÄr app efter behov. Naturligtvis kan vi skapa andra förutsÀttningar och lÀgga till ÄtgÀrder i vÄr app ocksÄ. Kanske vill vi köra den hÀr nya appen vid start varje dag, kanske behöver vi en avlÀsning klockan 9 och klockan 15. Alla dessa villkorade situationer Àr möjliga med lite justeringar i Windows 10 Power Automate-appskapningsverktyget.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK