Bil

SÄ hÀr sÀkrar du dina Microsoft Teams-möten med lÄsfunktionen

Du kan hantera deltagarÄtkomst genom att lÄsa möten med ett arbets- eller skolkonto för Microsoft Teams. Denna genomgÄng förklarar processen.

Bild: DANIEL CONSTANTE/Shutterstock

Du vill sÀkra dina Microsoft Teams-möten bÀttre genom att hindra objudna gÀster eller till och med senkomlingar frÄn att avbryta dig. Microsoft erbjuder ett par sÀtt att göra detta, men ett alternativ Àr att helt enkelt lÄsa mötet. Den förmÄgan Àr en förbÀttring jÀmfört med den Àldre processen, dÀr du var tvungen att svara varje besökare individuellt.

SER: 250+ tips för distansarbete och hantering av distansarbetare (TechRepublic Premium)

NÀr du lÄser ett möte fÄr personen ett meddelande om att mötet Àr lÄst. Personer som har bjudits in till mötet men inte kan gÄ med kan fortfarande komma Ät mötets chatt, inspelning och annan information. Vid behov kan du enkelt lÄsa upp ett befintligt möte för att tillÄta efterkomna att delta. SÄ hÀr fungerar det.

Se först till att du Àr inloggad pÄ Teams med ditt jobb- eller skolkonto. Innan du startar eller schemalÀgger ditt möte, se till att deltagarna vet att det kommer att lÄsas efter en viss tid, till exempel 10 minuter.

NÀr mötet har startat klickar du pÄ ikonen Deltagare högst upp för att visa mötesdeltagarna. PÄ sidan Deltagare klickar du pÄ ellipsikonen och vÀljer alternativet för LÄs mötet (Bild A).

Bild A

Ett bekrÀftelsemeddelande visas pÄ skÀrmen som talar om att ingen annan kommer att kunna gÄ med, men inbjudna kan fortfarande komma Ät möteschatten, inspelningen och annan mötesinformation. Klicka pÄ lÄsknappen (Bild B).

Bild B

Alla som nu försöker gÄ med i mötet fÄr ett meddelande om att mötet Àr lÄst. De kan fortfarande delta i chatten medan mötet pÄgÄr och se utskriften eller inspelningen efter att mötet har avslutats.

För att lÄsa upp mötet nÀr som helst klickar du bara pÄ ellipsikonen i rutan Deltagare igen och vÀljer alternativet för LÄs upp mötet (Bild C).

Bild C

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK