Bil

SÄ hÀr kontrollerar du om din Windows 10-dator kan köra Windows 11

Windows 11 pÄ PC.Microsoft

Windows 11 kommer att slÀppas den 5 oktober 2021. Den senaste versionen av Windows har ganska strikta systemkrav och stöder endast officiellt datorer med moderna processorer. Microsoft har ett praktiskt verktyg som hjÀlper dig att kontrollera, men Àven datorer som inte stöds kommer att tillÄtas uppgradera.

Microsoft slĂ€ppte en “PC Health Check”-app som bland annat kan berĂ€tta om din PC uppfyller systemkraven för att köra Windows 11. De systemkraven finns Ă€ven pĂ„ Microsofts hemsida om du Ă€r intresserad.

För att kontrollera om din Windows-dator kan köra Windows 11, ladda ner appen “PC Health Check”. (Om du klickar pĂ„ den hyperlĂ€nken startar nedladdningen omedelbart, och du kan Ă€ven hitta den lĂ€nkad till pĂ„ Microsofts webbplats.)

Öppna sedan den nedladdade filen och acceptera villkoren för att installera den.

Acceptera villkoren för att installera.

Markera sedan rutan “Öppna Windows PC Health Check” och vĂ€lj “Slutför”.

Markera sedan "Öppna Windows PC Health Check" och vĂ€lj "Slutför".

Du kommer att se en Windows 11-sektion överst i appen. VĂ€lj den blĂ„ “Kontrollera nu”-knappen.

VĂ€lj knappen "Kontrollera nu".

Om din dator Ă€r kompatibel öppnas ett fönster som sĂ€ger att “Den hĂ€r datorn uppfyller kraven för Windows 11.”

PC Health Check-appen sÀger att en PC uppfyller Windows 11:s krav.

Om din dator inte stöds officiellt öppnas ett fönster som sÀger att din dator för nÀrvarande inte uppfyller Windows 11-systemkraven.

Verktyget kommer ocksÄ att berÀtta varför och förse dig med lÀnkar till mer information. Om det till exempel stÄr att problemet bara Àr att TPM 2.0 inte Àr aktiverat, kanske du kan aktivera TPM frÄn din dators UEFI-firmware, som Àr det moderna alternativet till BIOS. Om Secure Boot inte Àr aktiverat för nÀrvarande kan du kanske aktivera det.

PC Health Check-appen sÀger att en PC för nÀrvarande inte uppfyller Windows 11:s minimikrav.

Det finns ocksĂ„ en anvĂ€ndbar “Enhetsspecifikationer”-knapp som lĂ€nkar till en webbsida med mer information om systemkraven. Det Ă€r allt som finns!

Om din dator inte Àr officiellt kompatibel kommer du att kunna uppgradera till Windows 11 ÀndÄ, men du kan stöta pÄ buggar och Microsoft sÀger att det inte finns nÄgon garanti för att din dator kommer att fortsÀtta att ta emot sÀkerhetsuppdateringar.

Men oroa dig inte och skynda dig ut för att köpa en ny dator Ànnu. Microsoft har meddelat att de kommer att fortsÀtta att stödja Windows 10 med sÀkerhetsuppdateringar till och med den 14 oktober 2025.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK