Gardets

SĂ„ hĂ€r kĂ€nns det nĂ€r robotarna kommer för ditt jobb: Vad GitHubs Copilot ‘AI …

Jag Àlskar att skriva kod för att göra saker: appar, webbplatser, listor, till och med musik. Det Àr en fÀrdighet som jag har jobbat hÄrt med i mer Àn 20 Är.

SĂ„ jag mĂ„ste erkĂ€nna att förra veckans nyheter om lanseringen av en ny “AI-assistent” kodningshjĂ€lp som heter GitHub Copilot gav mig komplicerade kĂ€nslor.

Copilot, som spottar ut kod pĂ„ bestĂ€llning baserat pĂ„ “vanliga engelska” beskrivningar, Ă€r ett anmĂ€rkningsvĂ€rt verktyg. Men Ă€r det pĂ„ vĂ€g att sĂ€tta kodare som jag utan jobb?

TrÀnad pÄ miljarder rader av mÀnsklig kod

GitHub (nu Àgs av Microsoft) Àr en samarbetsplattform och socialt nÀtverk för kodare. Du kan se det som en korsning mellan Dropbox och Instagram, som anvÀnds av alla frÄn enskilda hobbyister till högbetalda mjukvaruingenjörer pÄ stora teknikföretag.

Under det senaste decenniet eller sĂ„ har GitHubs anvĂ€ndare laddat upp tiotals miljarder rader kod för mer Ă€n 200 miljoner appar. Det Ă€r mĂ„nga om och för och tryckta (“hej vĂ€rlden”) uttalanden.

Copilot AI fungerar som mĂ„nga andra verktyg för maskininlĂ€rning: den “trĂ€nades” genom att skanna igenom och leta efter mönster i de tiotals miljarder rader kod som skrivits och laddats upp av medlemmar i GitHubs kodargemenskap.

Utbildningen kan ta mÄnga mÄnader, hundratals miljoner dollar i datorutrustning och tillrÀckligt med el för att driva ett hus i ett decennium. Men nÀr det Àr gjort kan mÀnskliga kodare sedan skriva en beskrivning (pÄ vanlig engelska) av vad de vill att deras kod ska göra, och Copilot AI-hjÀlparen kommer att skriva koden Ät dem.

Baserat pĂ„ Codex “sprĂ„kmodell” Ă€r Copilot nĂ€sta steg i en lĂ„ng rad verktyg för “intelligent autokomplettering”. Dessa har dock varit mycket mer begrĂ€nsade tidigare. Copilot Ă€r en betydande förbĂ€ttring.

En hÀpnadsvÀckande effektiv assistent

Jag fick tidig “förhandsgranskning” Ă„tkomst till Copilot för ungefĂ€r ett Ă„r sedan, och jag har anvĂ€nt det pĂ„ och av. Det krĂ€vs lite övning för att lĂ€ra sig exakt hur man ramar in dina förfrĂ„gningar pĂ„ engelska sĂ„ att Copilot AI ger den mest anvĂ€ndbara koden, men det kan vara hĂ€pnadsvĂ€ckande effektivt.

Men vi Ă€r fortfarande en lĂ„ng sĂ€tt frĂ„n “Hej Siri, gör mig en iPhone-app för en miljon dollar.” Det Ă€r fortfarande nödvĂ€ndigt att anvĂ€nda mina fĂ€rdigheter i mjukvarudesign för att ta reda pĂ„ vad de olika kodbitarna ska göra i min app.

För att förstÄ vilken nivÄ Copilot arbetar pÄ kan du tÀnka dig att skriva en uppsats. Du kan inte bara kasta essÀfrÄgan pÄ den och förvÀnta dig att den ska producera en anvÀndbar, vÀlargumenterad del. Men om du rÀknar ut argumentet och kanske skriver Àmnesmeningen för varje stycke, kommer det ofta att göra ett ganska bra jobb med att fylla i resten av varje stycke automatiskt.

Beroende pÄ vilken typ av kodning jag gör kan detta ibland vara en enorm tids- och hjÀrnkraftsparare.

Fördomar och buggar

Det finns nÄgra öppna frÄgor med dessa typer av AI-kodningshjÀlpverktyg. Jag Àr lite orolig att de kommer att introducera och förstÀrka en vinnare-tar-allt-dynamik: vÀldigt fÄ företag har data (i det hÀr fallet miljarder kodrader) för att bygga verktyg som detta, sÄ att skapa en konkurrent till Copilot kommer att bli utmanande.

Och kommer Copilot sjĂ€lv att kunna föreslĂ„ nya och bĂ€ttre sĂ€tt att skriva kod och bygga mjukvara? Vi har sett AI-system förnya sig tidigare. Å andra sidan kan Copilot vara begrĂ€nsad till att göra saker som vi alltid har gjort dem, eftersom AI-system som trĂ€nats pĂ„ tidigare data Ă€r benĂ€gna att göra.

Mina erfarenheter av Copilot har ocksĂ„ gjort mig mycket medveten om att min expertis fortfarande behövs, för att kontrollera att den “föreslagna” koden faktiskt Ă€r vad jag letar efter.

Ibland Àr det trivialt att se att Copilot har missuppfattat min input. Det Àr de enkla fallen, och verktyget gör det enkelt att be om ett annat förslag.

De svÄrare fallen Àr dÀr koden ser rÀtt ut, men den kan innehÄlla en subtil bugg. Felet kan bero pÄ att den hÀr AI-kodgenereringsgrejen Àr hÄrdeller sÄ kan det bero pÄ att de miljarder rader av mÀnskligt skriven kod som Copilot trÀnades pÄ innehöll sina egna buggar.

Ett annat problem Àr potentiella problem kring licensiering och Àgande av koden Copilot trÀnades pÄ. GitHub har sagt att de försöker lösa dessa problem, men vi fÄr vÀnta och se hur det blir.

Mer utdata frÄn samma ingÄng

Ibland har anvĂ€ndningen av Copilot fĂ„tt mig att kĂ€nna mig lite lĂ€ngtansfull. Den skicklighet jag ofta tror gör att jag Ă„tminstone en lite grann special (min förmĂ„ga att skriva kod och göra saker med datorer) kan vara i fĂ€rd med att “automatiseras bort”, som mĂ„nga andra jobb har varit vid olika tidpunkter i mĂ€nsklighetens historia.

Jag sÀljer dock inte min bÀrbara dator och springer ivÀg för att leva ett enkelt liv i bushen Ànnu. Den mÀnskliga kodaren Àr fortfarande en avgörande del av systemet, men som curator snarare Àn skapare.

Naturligtvis kanske du tĂ€nker “det Ă€r vad en kodare skulle sĂ€g” … och du kanske har rĂ€tt.

AI-verktyg som Copilot, OpenAI:s textgenerator GPT-3 och Googles Imagen text-till-bild-motor, har sett enorma förbÀttringar under de senaste Ären.

MĂ„nga i tjĂ€nstemanna “kreativa industrier” som hanterar text och bilder börjar brottas med sina rĂ€dslor för att (Ă„tminstone delvis) bli bortautomatiserade. Copilot visar att nĂ„gra av oss inom teknikbranschen Ă€r i samma bĂ„t.

ÄndĂ„ Ă€r jag (försiktigt) exalterad. Copilot Ă€r en kraftmultiplikator i den mest optimistiska verktygsbyggande traditionen: den ger mer hĂ€vstĂ„ng, för att öka den anvĂ€ndbara utmatningen för samma mĂ€ngd input.

Dessa nya verktyg och den nya inflytande de ger Àr inbÀddade i bredare system av mÀnniskor, teknik och miljöaktörer, och jag Àr verkligen fascinerad av att se hur dessa system omkonfigurerar sig som svar.

Under tiden kan det hjÀlpa till att spara min hjÀrnjuice för de svÄra delarna av mitt kodningsarbete, vilket bara kan vara bra.


Codex, ett AI-system som översÀtter naturligt sprÄk till programmeringskod


TillhandahÄlls av The Conversation

Den hÀr artikeln Àr Äterpublicerad frÄn The Conversation under en Creative Commons-licens. LÀs originalartikeln.Konversationen

Citat:SĂ„ sĂ„ hĂ€r kĂ€nns det nĂ€r robotarna kommer för ditt jobb: Vad GitHubs Copilot ‘AI-assistent’ betyder för kodare (2022, 30 juni) hĂ€mtad 30 juni 2022 frĂ„n https://techxplore.com/news/2022-06-robots -job-github-copilot-ai.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK