Bil

SÄ hÀr inaktiverar du aviseringar för genvÀgsappen pÄ iPhone

SÄ hÀr inaktiverar du aviseringar för appen GenvÀgar pÄ iPhone

GenvÀgar-appen Àr navet för automatisering pÄ din iPhone, men den skickar ocksÄ mÄnga aviseringar. Att inaktivera aviseringar för genvÀgar Àr inte enkelt, och vi kommer att visa dig hur du gör det.

Liksom vi, om du har flera automatiseringar instÀllda pÄ iPhone, kan ditt meddelandecenter vara fullt av varningar som talar om för dig att en automatisering körs. Om du tenderar att glömma att du har stÀllt in automatiseringar fungerar dessa varningar som anvÀndbara pÄminnelser. Du behöver inte gissa varför din Apple Watch-tavla fortsÀtter att Àndras slumpmÀssigt under dagen, tack vare genvÀgsaviseringar.

Om du inte Àr ett fan av de upprepade aviseringarna kan de inaktiveras. Vi kommer ocksÄ att visa dig en metod för att dölja den tillfÀlliga banneraviseringen som dyker upp nÀr du öppnar appar med anpassade ikoner pÄ din iPhone.

RELATERAD: Vad Àr iPhone-genvÀgar och hur anvÀnder jag dem?

Inaktivera aviseringar frÄn appen GenvÀgar pÄ iPhone

För att inaktivera genvÀgsaviseringar mÄste du se till att du nyligen har fÄtt minst en avisering frÄn appen. Du kan inte helt enkelt inaktivera alla aviseringar frÄn appen GenvÀgar eftersom det inte Àr ett alternativ i appen InstÀllningar. Om ett meddelande inte har dykt upp nyligen, skapa och kör nÄgon automatisering pÄ din iPhone sÄ fÄr du ett meddelande.

Öppna sedan appen InstĂ€llningar pĂ„ din iPhone och tryck pĂ„ “SkĂ€rmtid”.

Tryck pÄ SkÀrmtid

VĂ€lj “Se all aktivitet.”

Tryck pÄ Se all aktivitet

Rulla ned till avsnittet Meddelanden och tryck pĂ„ “Visa mer.” Se till att genvĂ€gar visas bland listan över appar hĂ€r.

Tryck pÄ Visa mer

LĂ€ngst upp ser du ett avsnitt som heter “Den hĂ€r veckan.” Tryck pĂ„ den vĂ€nstra pilikonen i det övre vĂ€nstra hörnet. Detta kommer att Ă€ndra avsnittets namn till “Förra veckan”.

Tryck pÄ vÀnsterpilen

Tryck nu pĂ„ högerpilikonen för att ta tillbaka den till “Den hĂ€r veckan.” Du mĂ„ste göra detta eftersom att trycka pĂ„ alternativet GenvĂ€gar ibland inte gör nĂ„gonting. Att gĂ„ tillbaka till föregĂ„ende vecka och Ă„tergĂ„ till nuet i skĂ€rmtidsinstĂ€llningar löser det hĂ€r problemet.

Tryck pÄ högerpilen

VĂ€lj alternativet “GenvĂ€gar”.

Tryck pÄ GenvÀgar

StĂ€ng av reglaget bredvid “TillĂ„t aviseringar” för att stoppa varningar för genvĂ€gar.

Inaktivera TillÄt aviseringar

Detta kommer att ta bort aviseringar för automatiseringar pÄ din iPhone. Du kommer fortfarande att se tillfÀlliga banneraviseringar (som inte visas i meddelandecentret) för dina Siri-genvÀgar. Det betyder att du kommer att kunna se förloppsindikatorer och andra uppmaningar om genvÀgar som vanligt.

Inaktivera aviseringar för anpassade appikoner pÄ iPhone

Du kommer att se ett tillfÀlligt meddelande nÀr du startar en app med en anpassad appikon (som i huvudsak Àr ett bokmÀrke för en app pÄ din startskÀrm) pÄ din iPhone. Det gÄr att bli av med detta med hjÀlp av en automatisering.

Varningen Àr att du mÄste skapa en ny automatisering för varje bokmÀrke du har. Om din iPhone anvÀnder en kraftigt modifierad hemskÀrm med mÄnga anpassade appikoner, kommer du att tycka att den hÀr uppgiften Àr ganska besvÀrlig. Eftersom vi Àr engagerade i den hÀr uppgiften kommer vi att visa dig hur du blir av med appstartsaviseringar för anpassade appikoner.

RELATERAD: Hur fungerar ikonpaket pÄ iPhone?

Öppna appen GenvĂ€gar pĂ„ din iPhone och vĂ€lj fliken “Automation” lĂ€ngst ned pĂ„ skĂ€rmen.

Tryck pÄ Automation

Tryck pĂ„ “+”-ikonen i det övre högra hörnet.

VĂ€lj “Skapa personlig automatisering.”

Tryck pÄ Skapa personlig automation

Scrolla ner och tryck pĂ„ “App”.

Tryck pÄ App

Tryck nu pĂ„ “VĂ€lj” och vĂ€lj en app som du har sparat ett bokmĂ€rke för med en anpassad ikon. I vĂ„rt fall valde vi Mail.

VĂ€lj Mail

VĂ€lj “Klar”.

Tryck pÄ Klar

Se till att “Är öppnad” Ă€r vald och tryck sedan pĂ„ “NĂ€sta”.

Tryck öppnas

VĂ€lj “LĂ€gg till Ă„tgĂ€rd”.

Tryck pÄ LÀgg till ÄtgÀrd

Du kan nu vĂ€lja vilken Ă„tgĂ€rd du vill. Helst bör du vĂ€lja nĂ„got som inte gör nĂ„gra Ă€ndringar i appen eftersom mĂ„let bara Ă€r att stoppa banneraviseringen frĂ„n att dyka upp. Vi valde “Text”.

Tryck pÄ Text

Tryck pĂ„ knappen “NĂ€sta”.

Tryck pÄ NÀsta

Se till att du har inaktiverat “FrĂ„ga innan du kör.”

Inaktivera FrÄga innan du kör

Tryck pĂ„ “Klar”.

Tryck pÄ Klar

Du kan nu trycka pÄ den anpassade appikonen och banneraviseringen visas inte. Om den gör det, tvÄngsavsluta appen du valde och appen GenvÀgar. Tryck sedan pÄ den anpassade appikonen igen och du fÄr önskat resultat.


Nu nÀr du har inaktiverat meddelanden frÄn appen GenvÀgar bör du kolla in hur du anvÀnder genvÀgar pÄ Apple Watch.

RELATERAD: Hur man anvÀnder genvÀgar pÄ Apple Watch

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK