Bil

SĂ„ hĂ€r fixar du “Den hĂ€r webbsidan laddades om eftersom ett problem uppstod” pĂ„ en Mac

Kvinna som tittar pÄ en bÀrbar datorskÀrm med trött blick i ansiktet.carballo/Shutterstock.com

Safari Àr ett gediget webblÀsarval för Mac-anvÀndare eftersom den Àr optimerad för att fungera bra pÄ Apples hÄrdvara och smutta pÄ sÄ lite kraft som möjligt. Det betyder dock inte att det Àr perfekt, och webbsidor kommer att krascha dÄ och dÄ.

SÄ vad kan du göra Ät en problemwebbsida?

Vad orsakar detta fel?

Det hÀr felet kan orsakas av ett antal problem, och det Àr svÄrt att diagnostisera den exakta orsaken. De vanligaste orsakerna Àr webbsidor som anvÀnder betydande resurser, sidor som förbrukar mycket fysiskt minne eller inkompatibilitet med den aktuella versionen av Safari du kör.

Ofta uppstĂ„r dessa fel sporadiskt, för att aldrig komma tillbaka igen. Problemet Ă€r vĂ€rre nĂ€r en viss webbplats stĂ€ndigt orsakar att felet visas, vilket kan resultera i att Safari vĂ€grar att rendera det alls och visar ett “ett problem har upprepade gĂ„nger uppstĂ„tt”-felet.

Exempel pÄ Safari-felet "webbsida laddades om".

Om webbplatsen i frÄga Àr sÀrskilt krÀvande kan anvÀndare av Àldre maskiner med begrÀnsade resurser vara mer benÀgna att stöta pÄ den. PÄ grund av hur Safari övervakar hur webbplatser anvÀnder dina resurser Àr det inte ovanligt att se felet Àven pÄ nya maskiner heller.

Du kan alltid kontrollera ditt minne eller din CPU-anvÀndning med Activity Monitor (sök Spotlight eller hitta den under Program > Verktyg) pÄ CPU- och Memory-flikarna. Safari delar upp webbplatser i separata processer, sÄ om resurserna Àr skyldiga bör du kunna berÀtta hÀr.

RELATERAD: SÄ hÀr ser du vilket program som anvÀnder hela din CPU pÄ Mac

Möjliga korrigeringar för “Den hĂ€r webbsidan laddades om …”

Det första du bör kontrollera Àr att Safari Àr uppdaterad till den senaste versionen under SysteminstÀllningar > Programuppdatering. Det kanske inte rÀcker att bara ha den senaste uppdateringen för din version av macOS, och du kan behöva uppgradera din Mac till den senaste versionen av macOS för att fÄ den senaste versionen av Safari.

NÀr du har faststÀllt att din webblÀsare Àr uppdaterad, fundera över vilka element pÄ sidan som kan orsaka felet. Till exempel, om webbplatsen har mÄnga roterande annonser, kan JavaScript vara att skylla pÄ. Du kan ocksÄ ha en cachad version av webbplatsen som orsakar problem.

Safari "Utveckla"-menyn

Den hĂ€r typen av problem kan diagnostiseras med instĂ€llningar som endast Ă€r tillgĂ€ngliga i Safaris meny Utveckla. För att aktivera menyn, klicka pĂ„ “Safari” i det övre vĂ€nstra hörnet av skĂ€rmen och vĂ€lj sedan InstĂ€llningar följt av fliken Avancerat. Aktivera “Visa utvecklingsmeny i menyraden” och Ă„tergĂ„ till webbsidan i frĂ„ga.

Du kan nu anvÀnda menyraden Utveckla > Töm caches för att radera alla sparade data som orsakar problem och försök igen. Om JavaScript bÀr skulden kan du inaktivera det under Utveckla > Inaktivera JavaScript.

Varning: TÀnk pÄ att Àndrade instÀllningar i menyn Utveckla kan göra att webbplatser inte fungerar korrekt. Vi rekommenderar att du Àndrar alla instÀllningar tillbaka till standardvÀrdena nÀr du Àr klar med att anvÀnda problemwebbplatsen.

Du kan ocksĂ„ prova att inaktivera alla Safari-plugin-program som du kör eller ta bort Safari-tillĂ€gg ocksĂ„. Som en sista utvĂ€g, aktivera “Blockera alla cookies” under Safari > InstĂ€llningar > Sekretess (men se till att du aktiverar den hĂ€r instĂ€llningen igen nĂ€r du Ă€r klar sĂ„ att andra webbsidor fungerar korrekt).

Ha alltid en annan webblÀsare till hands

Det Àr inte ovanligt att fÄ reda pÄ att inget du gör hjÀlper, och att en viss webbplats eller webbapp inte Àr kompatibel med Safari. Den enklaste lösningen i det hÀr fallet Àr att helt enkelt anvÀnda en annan webblÀsare som Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Firefox webblÀsare

Det Àr alltid en bra idé att ha ytterligare en webblÀsare (eller tvÄ) installerade sÄ att du har nÄgot att falla tillbaka pÄ om du stöter pÄ problem med Safari. Men i stort sett bör Mac-anvÀndare hÄlla sig till Safari för dess oslagbara hastighet och energieffektivitet.

RELATERAD: Varför du bör anvÀnda flera webblÀsare

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK