Bil

SÄ hÀr byter du ditt AirPods-batteri

Apple AirPods.Mohd Syis Zulkipli/Shutterstock.com

Har dina AirPods en brĂ„kdel av batteritiden de hade nĂ€r du köpte dem? Du Ă€r inte ensam. Även om Apple kanske inte erbjuder ett enkelt batteribyte, finns det en annan vĂ€g du kan ta för att förlĂ€nga livslĂ€ngden pĂ„ dina hörlurar.

Apple kan byta ut dina AirPods

Om dina AirPods fortfarande Àr under garanti och de utvecklar ett batteriproblem, bör Apple byta ut dem kostnadsfritt. I USA erbjuder Apple en begrÀnsad garanti pÄ ett Är. I andra jurisdiktioner som EU och Australien förlÀngs denna garanti till tvÄ Är enligt lag.

Du kanske vill prova den hÀr vÀgen om du upplever dÄlig batteritid, oregelbundet laddningsbeteende eller problem med sjÀlva laddningsfodralet. Du kan boka tid pÄ en Apple Store och ta in dina AirPods för testning. Om Apple beslutar att ditt problem inte tÀcks av garantin kan du vÀlja att betala för reparationer eller helt enkelt gÄ dÀrifrÄn.

Apple AirPodsÄpple

Om du köpte AppleCare+ för dina AirPods förlÀngs tÀckningen till tvÄ Är, vilket inkluderar batteribyte om dina AirPods hÄller 80 % eller mindre av sin ursprungliga batterikapacitet. Om du har AppleCare+ pÄ dina AirPods Àr det verkligen vÀrt att be om batteriservice innan tÀckningen upphör, oavsett om du har mÀrkt nÄgra problem eller inte.

TyvĂ€rr dyker mĂ„nga nummer inte upp förrĂ€n efter tvĂ„Ă„rsgrĂ€nsen. Om garantin Ă€r slut Ă€r batteriservice fortfarande tillgĂ€nglig, men som en Washington Post-skribent uttryckte det: “Apples “batteriservice” för AirPods Ă€r koden för att “slĂ€nga det.” Apple reparerar inte AirPods – det Ă€r bara att byta ut öronsnĂ€ckorna och Ă„tervinna dina gamla.”

Du byter i praktiken dina gamla AirPods mot ett renoverat par till en kostnad av $49 per öronsnÀcka (eller $79 för ett par AirPods Max). En liknande tjÀnst Àr tillgÀnglig om du ocksÄ har problem med laddningsfodralet, till en kostnad av $49 per enhet.

Apples batteriservicepriser för AirPods

Med tanke pÄ att ett helt nytt par AirPods (utan det trÄdlösa laddningsfodralet) kommer att kosta dig 159 $, att betala 98 $ för renoverade hörsnÀckor verkar vara en otrevlig affÀr. Nyare AirPods anvÀnder ocksÄ det mer pÄlitliga H1-chippet, sÄ det Àr Ànnu svÄrare att rekommendera att köpa en Àldre renoverad modell för det priset.

Dina nya AirPods kommer ocksÄ lÄngsamt att förlora batteritid över tiden. Det Àr sÄ alla batterier fungerar.

Kan du byta ut AirPods batterier sjÀlv?

I ett tal till Washington Post 2019, förklarade iFixits vd Kyle Wiens: “Det finns inget sĂ€tt vi kan förstĂ„ att ta ut batteriet utan att fullstĂ€ndigt förstöra AirPod”, efter att ha försökt proceduren fem gĂ„nger.

Detta Àr vad som fick gör-det-sjÀlv-resursen att ge de ursprungliga AirPods ett reparerbarhetspoÀng pÄ 0 av 10. iFixit-nedbrytningen noterar att lim Àr det största hindret för att komma Ät insidan av Apples öronsnÀckor.

Det Àr detta som gör att reparera AirPods sjÀlv, hemma, till en sÄdan till synes omöjlig uppgift. Cellerna som Apple anvÀnder Àr inte bara smÄ (93 milliwattimmar, enligt iFixits första generationens AirPods rivning), de Àr inkapslade i lim och krÀver total förstörelse av öronsnÀckan för att komma Ät.

Även om du kunde köpa en lĂ€mplig cell och ersĂ€tta den, skulle du inte ha ett plastskal kvar för att montera dem igen efterĂ„t.

Spela filmen

Byt ut dina AirPods mot Podswap istÀllet

Trots iFixits fördömande bedömning verkar ett företag som heter Podswap ha upptÀckt tricket för att komma Ät och byta ut batteriet inuti AirPods. Podswap erbjuder en AirPod-batterirenoveringsprocess som börjar pÄ $59,99 för Apples första generationens hörsnÀckor.

Detta Àr inte ett traditionellt batteribyte, utan en renoveringsprocess som fokuserar pÄ att ersÀtta utslitna litiumceller. Om du misslyckas med att skicka tillbaka dina gamla AirPods inom fem dagar efter att du mottagit ditt renoverade par kommer du att debiteras en extra avgift pÄ $49,99.

Podswap AirPods ersÀttningstjÀnstPodswap

Med denna tjÀnst bestÀller du först ett ersÀttningspar AirPods som dyker upp med posten. NÀr de vÀl har anlÀnt och du Àr nöjd med dem har du fem arbetsdagar pÄ dig att skicka dina gamla AirPods pÄ posten (returporto Àr gratis). Podswap tar emot dina gamla AirPods, verifierar att de Àr Àkta och renoverar dem Ät nÄgon annan.

Om du bara har en AirPod att returnera, kan du betala en premie pĂ„ $89,99 för att utföra ett “en för tvĂ„”-byte. Podswap krĂ€ver bara att du skickar in AirPods och erbjuder för nĂ€rvarande inte service för eller ersĂ€ttningsladdningsfodral.

Podswap desinficerar och rengör varje AirPod it-tjÀnster. Eftersom du kommer att fÄ ett renoverat ersÀttningspar kommer ersÀttningarna sannolikt inte att se helt nya ut och kan ha repor och andra kosmetiska defekter. NÀr det gÀller batteritid kommer de att vara lika bra som ett helt nytt par.

Podswap-webbplats

För nÀrvarande betjÀnar Podswap endast första och andra generationens AirPods. Företaget kommer sannolikt att utöka tjÀnsten till AirPods Pro i framtiden eftersom det redan har en vÀntelista för att mÀta intresse.

Det Àr vÀrt att ta en titt pÄ Podswap FAQ om du funderar pÄ att anvÀnda tjÀnsten för att se till att du Àr medveten om hur hela processen fungerar. Alla ersÀttnings-AirPods som tas emot har en 90-dagars garanti för att tÀcka eventuella defekter du kan stöta pÄ. Podswap uppmanar dig att helt testa ditt ersÀttningspar innan du skickar in det gamla paret och slutför processen.

Podswap Àr för nÀrvarande endast tillgÀngligt i USA, Àven om företaget har erkÀnt att det finns en vÀrldsomspÀnnande efterfrÄgan pÄ tjÀnsten och arbetar pÄ att utöka sin verksamhet för att möta denna efterfrÄgan i framtiden.


Älskar dina AirPods men hatar hur snabbt de samlar smuts? LĂ€r dig hur du sĂ€kert och noggrant rengör dina AirPods.

RELATERAD: Den ultimata guiden för att rengöra dina Icky AirPods

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK