Bil

SÄ hÀr anvÀnder du funktionstangenter pÄ ett Chromebook-tangentbord

chromebook funktionstangenterAcer

Datortangentbord Àr alla ganska lika, men Chromebooks bryter formen. IstÀllet för de vanliga funktionstangenterna finns det en rad med tangenter för specifika Chrome OS-funktioner. Funktionsknapparna finns dock kvar om du vet var du ska leta.

Bilden nedan visar den översta raden med tangenter pÄ ett typiskt Chromebook-tangentbord. Det kanske inte ser ut sÄ, men det finns funktionstangenter dolda i den raden. Tangenterna mellan ESC och Power/Lock fungerar som F1 till F10. Vi visar dig hur du anvÀnder dem.

chromebook översta radenAcer

Det finns tvÄ sÀtt att anvÀnda de dolda funktionstangenterna pÄ en Chromebook. Vilken metod du vÀljer beror pÄ hur ofta du behöver funktionstangenterna. Den första metoden krÀver ingen konfiguration.

HÄll helt enkelt ned sök-/startknappen och tryck pÄ en av tangenterna i den översta raden. Detta möjliggör det sekundÀra syftet med nyckeln, som i fallet med den översta raden Àr F1, F2, F3, etc.

hÄll nere Sök och tryck pÄ de översta tangenternaAcer

En viktig sak att notera Àr att detta inte kommer att fungera om du har Àndrat funktionen för sök-/startknappen. Den mÄste vara i standardlÀge.

Den andra metoden Àr en mer permanent lösning. Du kan vÀlja att den översta raden alltid ska fungera som funktionstangenter.

Klicka först pÄ klockan pÄ hyllan för att fÄ upp panelen SnabbinstÀllningar. VÀlj kugghjulsikonen för att öppna menyn InstÀllningar.

öppna SnabbinstÀllningar och tryck pÄ kugghjulet

GĂ„ till avsnittet “Enhet” i appen InstĂ€llningar.

enhetssektion

VĂ€lj nu “Tangentbord” frĂ„n avsnittet “Enhet”.

vÀlj tangentbord

Scrolla ner lite och du kommer att se “Behandla tangenter pĂ„ översta raden som funktionstangenter.” SlĂ„ pĂ„ strömbrytaren.

vÀxla pÄ anvÀnd översta raden som funktionstangenter

Det Àr allt. Vad vi har gjort Àr att vÀnda syftet med den översta raden. StandardÄtgÀrderna Àr nu F1, F2, F3, etc., och du kan hÄlla nere sök-/startknappen för att anvÀnda Chrome OS-funktionerna.

Det Àr olyckligt att Chromebook-tangentbord inte visar funktionstangenterna pÄ etiketterna pÄ den översta raden. Du mÄste lÀra dig vilka Chrome OS-ikoner som Àr kopplade till vilka funktionstangenter. Om du anvÀnder funktionstangenter mycket Àr det hÀr bra knep att kÀnna till.

RELATERAD: SÄ hÀr fÄr du en Caps Lock-nyckel pÄ din Chromebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK