Bil

SÄ hÀr ansluter du Bluetooth-enheter till en Chromebook

Chrome OS-enheter fungerar utmÀrkt som fristÄende bÀrbara datorer och surfplattor, men du kanske ibland vill utöka funktionaliteten med tillbehör. Vi visar dig hur enkelt det Àr att ansluta Bluetooth-enheter till din Chromebook.

Den enda förutsĂ€ttningen du behöver Ă€r en Chromebook – en bĂ€rbar dator, stationĂ€r eller surfplatta – som har Bluetooth. Detta Ă€r en mycket vanlig funktion pĂ„ Chromebooks. Det enklaste sĂ€ttet att kontrollera Ă€r att klicka pĂ„ klockan i det nedre högra hörnet av aktivitetsfĂ€ltet – aka “Hylla” – och leta efter “Bluetooth”-vĂ€xeln.

bluetooth i snabbinstÀllningar

Om Bluetooth-vÀxeln finns dÀr har din Chromebook Bluetooth och vi kan gÄ vidare för att ansluta enheter.

RELATERAD: SÄ hÀr ansluter du en Bluetooth-mus till en Chromebook

Återigen klickar du pĂ„ klockikonen pĂ„ din Chromebooks hylla för att fĂ„ upp panelen SnabbinstĂ€llningar. VĂ€lj sedan kugghjulsikonen för att öppna menyn InstĂ€llningar.

öppna SnabbinstÀllningar och tryck pÄ kugghjulet

Rulla ned och vĂ€lj “Bluetooth” i appen InstĂ€llningar.

vÀlj bluetooth

Om den inte redan Àr pÄ, vrid omkopplaren för Bluetooth för att aktivera den. Din Chromebook börjar söka efter Bluetooth-enheter. Det Àr dÄ du ska sÀtta ditt Bluetooth-tillbehör i parningslÀge.

slÄ pÄ bluetooth

Leta sedan efter namnet pĂ„ enheten som du försöker ansluta till under “Oparade enheter”. VĂ€lj den nĂ€r du ser den.

vÀlj musen

En popup kommer att dyka upp en kort stund medan den ansluter, och sedan Ă€r du klar! Musen sĂ€ger “Ansluten” i grön text.

mus ansluten

Om du ansluter till en Android-smarttelefon kommer du att anvĂ€nda en speciell funktion som kallas “Phone Hub”. Det lĂ„ter dig fĂ„ aviseringar frĂ„n din telefon pĂ„ din Chromebook och kontrollera andra saker ocksĂ„.

chrome os telefonhubbChrome OS Phone Hub

Det Àr grunderna för att ansluta Bluetooth-enheter till Chromebooks! För de flesta tillbehör, sÄsom möss, tangentbord, högtalare och hörlurar, kommer processen att vara identisk. Vissa enheter kan krÀva att du matchar eller anger PIN-koder, men du behöver bara följa instruktionerna pÄ skÀrmen.

RELATERAD: SÄ hÀr anvÀnder du Chrome OS Phone Hub med din Android-telefon

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK