Bil

SÄ hÀr Àndrar du standarddatumformatet i Google Sheets

Google Sheets-logotyp

Om du behöver arbeta med ett annat datumformat i Google Kalkylark Àr det enkelt att Àndra ditt Kalkylarks standardformat sÄ att det matchar standarden var som helst. HÀr Àr hur.

FörestĂ€ll dig att du arbetar med ett arbetsblad frĂ„n en brittisk kund. Storbritannien anvĂ€nder formatet “DD/MM/ÅÅÅÅ”, vilket betyder att dagsvĂ€rdet kommer först, följt av mĂ„naden och Ă„ret. Men om du kommer frĂ„n Nordamerika anvĂ€nder du förmodligen ett annat format, till exempel “MM/DD/ÅÅÅÅ.” Du vill att ditt kalkylblad ska matcha det formatet sĂ„ att datumen Ă€r vettiga för dig.

Ett exempel pÄ datumformat i Storbritannien och USA i Google Kalkylark.

Google Kalkylark anvĂ€nder de typiska konventionerna för din region för att avgöra om dagen eller mĂ„naden kommer först i en datumtidsstĂ€mpel. För att Ă€ndra datumformatet för ett visst kalkylblad mĂ„ste du Ă€ndra instĂ€llningen “Lokal” till den för omrĂ„det med det datumformat som du föredrar att anvĂ€nda.

För att göra detta öppnar du ditt kalkylark i Google Sheets och trycker pÄ Arkiv > KalkylarksinstÀllningar.

Om du vill Ă€ndra sprĂ„kinstĂ€llningarna i Google Kalkylark trycker du pĂ„ Arkiv> KalkylarksinstĂ€llningar.” width=”539″ height=”598″ src=”/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif” onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p> <p>VĂ€lj en alternativ plats i rullgardinsmenyn “Lokal”. Om du till exempel stĂ€ller in lokalen till “Storbritannien” Ă€ndras ditt kalkylblad till formatet “DD/MM/ÅÅÅÅ” och stĂ€ller in standardvalutan till GBP, och sĂ„ vidare.</p> <p>Om du vill Ă€ndra standarddatumformatet till “MM/DD/ÅÅÅÅ”, stĂ€ller du in vĂ€rdet för Locale till “USA” eller en annan region som anvĂ€nder det formatet. För att spara Ă€ndringen, klicka pĂ„ “Spara instĂ€llningar”.</p> <p><img decoding=

Efter att du har Àndrat ditt sprÄk kommer alla datum som redan har angetts i arket att automatiskt översÀttas till datumformatet för den plats du valde, och alla datumvÀrden som du infogar efter denna punkt kommer att matcha konventionerna för den platsen. Och kom ihÄg: Den hÀr Àndringen gÀller bara det hÀr kalkylbladet.

I vissa fall kan du behöva Àndra sifferformatet manuellt för vissa tidigare angivna datum om de inte kÀnns igen automatiskt. För att göra det, markera dessa celler och vÀlj Format> Tal> Datum pÄ menyn.

Om du vill stĂ€lla in befintliga datumvĂ€rden sĂ„ att de matchar den nya datumformateringen markerar du cellerna och trycker sedan pĂ„ Format> Tal > Datum för att tillĂ€mpa det nya datumformatet.” width=”642″ height=”523″ src=”/pagespeed_static/1.JiBnMqyl6S.gif” onload=”pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);” onerror=”this.onerror=null;pagespeed.lazyLoadImages.loadIfVisibleAndMaybeBeacon(this);”></p> <p>Detta kommer att tillĂ€mpa kalkylarkets nya standarddatumformat pĂ„ befintliga data, vilket sĂ€kerstĂ€ller att samma format anvĂ€nds i hela kalkylarket.</p> <p>Om du vill byta tillbaka kalkylarkets lokalitet nĂ€r du Ă€r klar (innan t.ex. lĂ€mnar över det till nĂ„gon annan i en annan region), besök Arkiv > KalkylarksinstĂ€llningar igen och vĂ€lj sprĂ„ket med önskat datumformat.</p> <p><strong>RELATERAD:</strong> <strong><em>Nybörjarguiden till Google Sheets</em></strong></p> <p></p> </div> <div id=

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK