Bil

SÄ hÀr Àndrar du skÀrmupplösningen pÄ Apple TV

Du kan Àndra skÀrmupplösningen pÄ Apple TV

NÀr du ansluter Apple TV till valfri skÀrm försöker den automatiskt upptÀcka och vÀlja rÀtt upplösning. Om det misslyckas kan du ha fastnat med en mindre Àn idealisk bildkvalitet. SÄ hÀr kan du snabbt Àndra din Apple TV:s skÀrmupplösning.

Det första du bör göra Àr att kontrollera den optimala upplösningen för din skÀrm. Detta kommer vanligtvis att nÀmnas i produktlistan pÄ bildskÀrmstillverkarens webbplats. Om det inte finns dÀr kommer det att nÀmnas pÄ kartongen som displayen levererade med. I vissa fall, efter att du har anslutit den, visar displayen en dialogruta pÄ skÀrmen med rÀtt upplösning.

NĂ€r du har bestĂ€mt rĂ€tt skĂ€rmupplösning öppnar du appen “InstĂ€llningar” pĂ„ din Apple TV.

GÄ till Apple TV-instÀllningar

VĂ€lj sedan “Video och ljud.”

VĂ€lj Video och ljud

Navigera till alternativet “Format”.

VĂ€lj Format

Den hÀr sidan visar nÄgra standardskÀrmupplösningar som 4K HDR 50Hz, 1080p SDR 60Hz, etc. HÀr kan du vÀlja upplösning för din skÀrm.

VÀlj rÀtt upplösning

Det enda problemet Ă€r att dessa inte Ă€r exakta vĂ€rden och kanske inte matchar den rekommenderade upplösningen för din skĂ€rm. För att fĂ„ det, scrolla till botten och vĂ€lj “Andra format.”

VĂ€lj Andra format

Det Ă€r hĂ€r du kommer att se exakta skĂ€rmupplösningsvĂ€rden som 2560×1080 HDR 60Hz, tillsammans med andra upplösningar som inte nĂ€mns pĂ„ föregĂ„ende skĂ€rm. VĂ€lj rĂ€tt bildskĂ€rmsupplösning hĂ€r.

VÀlj rÀtt upplösning

Om Apple TV lyckas vĂ€xla till rĂ€tt upplösning kommer det att visa ett meddelande som sĂ€ger att det lyckades Ă€ndra upplösningen. VĂ€lj “OK”.

Tryck pÄ OK

Det Àr allt du behöver göra hÀr. Om bytet till en annan upplösning misslyckas kan du se en svart skÀrm i flera sekunder, och din skÀrm kan till och med stÀngas av av sig sjÀlv. Tryck pÄ menyknappen pÄ din Apple TV-fjÀrrkontroll för att ÄtergÄ till den ursprungliga upplösningen och sedan kan du försöka Àndra den till en kompatibel upplösning igen.


Vill du spela spel pÄ Apple TV? Prova att ansluta en PS4-kontroller eller en Xbox-kontroll till Apple TV för en bÀttre spelupplevelse.

RELATERAD: 14 Apple TV Remote tips och tricks du bör kÀnna till

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK