Bil

SÄ hÀr aktiverar eller inaktiverar du fliksökningsikonen i Chrome

Ett Chrome-fönster med ett Mac-skrivbord i bakgrunden

Google Chrome har en fliksökningsfunktion som ser ut som en liten nedÄtpil i det övre högra hörnet av webblÀsarfönstret. FrÄn och med april 2021 Àr det aktiverat som standard för vissa personer, men inte för andra. SÄ hÀr slÄr du pÄ eller av den.

Uppdatering: Den hÀr funktionen Àr nu aktiverad som standard för alla Chrome-webblÀsare. FrÄn och med juni 2021 finns inte lÀngre flaggan nedan. Det betyder att det inte Àr möjligt att dölja den hÀr ikonen om inte Google lÀgger till ett alternativ för att göra det i framtiden.

För att lÀgga till eller ta bort nedpilsikonen frÄn fliksökningsfunktionen mÄste du aktivera eller inaktivera den frÄn Chromes flaggsida. Detta fungerar för Chrome pÄ Windows, Mac, Linux och Chrome OS.

För att göra detta öppnar du Chrome pĂ„ din dator. Skriv följande text i adressfĂ€ltet högst upp i webblĂ€sarfönstret och tryck pĂ„ “Enter”:

chrome://flags

Chromes adressfÀlt

Du Ă€r nu i Chromes flaggmeny, som Ă€r vĂ€rd för alla Chromes experimentella funktioner. Klicka hĂ€r pĂ„ sökrutan högst upp och skriv “Aktivera fliksökning” (utan citattecken).

Klicka pĂ„ rullgardinsmenyn bredvid “Aktivera fliksökning” i sökresultaten. VĂ€lj “Aktiverad” för att aktivera funktionen, eller vĂ€lj “Inaktiverad” för att inaktivera den, genom att ta bort knappen frĂ„n webblĂ€sarens verktygsfĂ€lt.

Inaktivera rullgardinsmenyn i Chromes flaggor-meny

Funktionen Ă€r nu aktiverad eller inaktiverad. För att fĂ„ din Ă€ndring att trĂ€da i kraft mĂ„ste du klicka pĂ„ “Starta om” lĂ€ngst ned. Detta stĂ€ngs och öppnar sedan Chrome igen.

Omstartsknapp i Chrome

För att Ă„ngra din Ă€ndring, gĂ„ tillbaka till den hĂ€r sidan och vĂ€lj “Inaktiverad” (för att ta bort ikonen) eller “Aktiverad” (för att Ă„terstĂ€lla den).

Medan du hÄller pÄ, vad sÀgs om att bli av med Chromes LÀslista-alternativ om du inte anvÀnder det?

RELATERAD: Hur man inaktiverar och tar bort Google Chromes lÀslista

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK