Bil

SÄ hÀr aktiverar du Bluetooth pÄ en Chromebook

Bluetooth har blivit en vanlig funktion pÄ prylar, inklusive datorer. Om du har en Chromebook Àr chansen stor att den ocksÄ har Bluetooth. Vi visar dig hur du snabbt kontrollerar och slÄr pÄ den.

Förutsatt att din Chromebook har Bluetooth-funktionalitet – vilket du snabbt kommer att ta reda pĂ„ genom att följa den hĂ€r guiden – finns det tvĂ„ sĂ€tt att slĂ„ pĂ„ den. Vi tĂ€cker alla baser.

RELATERAD: SÄ hÀr ansluter du Bluetooth-enheter till en Chromebook

Först kan du helt enkelt slĂ„ pĂ„ den frĂ„n Chrome OS:s panel för snabbinstĂ€llningar. För att öppna panelen, klicka pĂ„ klockan i aktivitetsfĂ€ltet (som ocksĂ„ kallas “hyllan”).

Panelen öppnas för att avslöja nĂ„gra vĂ€xlar, varav en Ă€r Bluetooth (om din Chromebook stöder det). Bluetooth-ikonen Ă€r en stiliserad bokstav “B.” Klicka bara pĂ„ den för att aktivera den om den inte redan Ă€r markerad.

slÄ pÄ bluetooth

För den andra metoden gĂ„r vi till Chrome OS-instĂ€llningarna. Återigen, klicka pĂ„ klockikonen pĂ„ hyllan för att fĂ„ upp panelen SnabbinstĂ€llningar. VĂ€lj sedan kugghjulsikonen för att öppna menyn InstĂ€llningar.

öppna SnabbinstÀllningar och tryck pÄ kugghjulet

Rulla ned och vĂ€lj “Bluetooth” i appen InstĂ€llningar.

vÀlj bluetooth

Se till att omkopplaren för Bluetooth Àr pÄ om den inte redan Àr det.

slÄ pÄ bluetooth

Det Ă€r allt! Du Ă€r nu redo att ansluta en mĂ€ngd tillbehör till din Chromebook. Allt frĂ„n tangentbord och möss till hörlurar och högtalare kan anslutas. Om du har en Android-smarttelefon lĂ„ter Bluetooth dig ocksĂ„ anvĂ€nda “Phone Hub”-funktionen.

RELATERAD: SÄ hÀr anvÀnder du Chrome OS Phone Hub med din Android-telefon

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK