Blogg

Ryssland släpper bisarr video av ISS som bryter isär i ett beslöjat hot: Titta

En bisarr video postad av den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån RIA Novosti visar att den internationella rymdstationen (ISS) går sönder i en artistframställning efter att ryska kosmonauter sagt adieu. Med den här videon är vi inte säkra på om Dmitry Rogozin, chefen för ryska rymdföretaget Roscomos, försöker hota USA eller antyder något ovanligt, men det ser ändå skrämmande ut. En rymdnyhetsblogg NASA Watch delade videon på Twitter. Klippet, som är ungefär en minut långt, ackompanjeras av någon form av klassisk sång. I bildtexten nämnde NASA Watch att Rogozin “uppenbart hotar ISS-programmet”.

Bildtexten lyder: “Ryskt regeringskontrollerade RIA Novosti lade upp en video på Telegram gjord av @Roscosmos där kosmonauter säger adjö till Mark Vande Hei på ISSavgår och sedan lossnar det ryska segmentet från resten av ISS.”

Se videon här:

Rogozin är inte främmande för sådana tweets. Följande Rysslands invasion av Ukraina, hade han för ett par veckor sedan uttalat att att införa restriktioner för Rysslands rymdprogram kan få fruktansvärda konsekvenser för landets motståndare. Rogozin gick till och med så långt som att han verkade utge ett direkt hot mot USA.

I en tweet på ryska hade han hotat USA och sagt att om de inte samarbetar med Ryssland, vem kommer att rädda ISS från att störta in i USA.

SpaceX vd Elon Musk svarade snart på Rogozins tweet. Musk twittrade precis sitt eget företags logotyp.

Innan dess, 2020, beklagade Rogozin i en kolumn i den ryska upplagan av Forbes att amerikaner inte tar Rysslands rymdprogram på lika stort allvar som sitt eget.

Rogozins kommentarer kom efter att Musk skämtsamt hade sagt i juni 2020, “Trampolinen fungerar”, efter att SpaceX framgångsrikt hade lanserat två NASA-astronauter i omloppsbana från amerikansk mark. Musk hänvisade till ett uttalande från Rogozin 2014 när han hade sagt att utan hjälp från Ryssland skulle USA behöva transportera sina astronauter till ISS med en studsmatta.


För information om de senaste Nokia, Samsung, Lenovo och andra produktlanseringar från Mobile World Congress i Barcelona, ​​besök vår MWC 2022 nav.


Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK