Gardets

Royal Caribbean kan lÀgga till Elon Musks InternettjÀnst Starlink till sina kryssningsfartyg

Kredit: Unsplash/CC0 Public Domain

Royal Caribbean Group kan snart erbjuda Starlink internet pÄ sina fartyg.

Den stora kryssningsrederiören sa pÄ tisdagen att de arbetar med Elon Musks SpaceX i hopp om att erbjuda satellitinternettjÀnsten pÄ sin flotta, enligt Nathaniel Derrenbacher, en talesman för Royal Caribbean Group.

“Vi arbetar nĂ€ra med SpaceX i ett försök att utvĂ€rdera Starlink-tekniken ombord,” sa Derrenbacher i ett mejl till USA TODAY. “Denna experimentella fas Ă€r en del av vĂ„ra fortsatta anstrĂ€ngningar för att sĂ€kerstĂ€lla att vi förblir kryssningsindustrins ledare inom satellitinternet.”

Företaget avslöjade först partnerskapet i en anmÀlan till Federal Communications Commission pÄ fredagen, rapporterade PC Magazine.

“Vi arbetar med SpaceX Services, Inc. och tror att vi har identifierat en verklig nĂ€sta generations lösning för vĂ„ra fartyg som uppfyller de rigorösa tekniska och operativa kraven i proportion till vĂ„ra tillvĂ€xtplaner”, sĂ€ger John Maya, Royal Caribbean Groups vicepresident, Operational Excellence, i ett brev till FCC:s internationella byrĂ„chef Tom Sullivan.

Starlink Àr inte godkÀnt för anvÀndning pÄ rörliga fordon, och kryssningsföretaget uppmanade FCC att flytta processen, enligt PC Magazine.

En “ökning av marina fartygsverksamheter” hade lett till en större efterfrĂ„gan pĂ„ satellitinternet, sa Maya, men utbudsutmaningar “resulterade i negativa gĂ€stupplevelser ombord, med bandbreddsbegrĂ€nsningar som har bromsat vĂ„ra önskade affĂ€rsframsteg.”

“Vi tror att vĂ„rt arbete med SpaceX, det första i sitt slag i kryssningsbranschen, kommer att sĂ€tta standarden för andra kryssningsoperatörer och kommer att innebĂ€ra ett sprĂ„ng nĂ€r det gĂ€ller gĂ€stupplevelse och affĂ€rsverksamhet till sjöss,” sa Maya.

I april sÀkrade SpaceX ett avtal med Hawaiian Airlines, som sa att det skulle tillhandahÄlla Starlink-tjÀnst pÄ sina plan gratis, sÄvÀl som det lilla regionala jetflygbolaget JSX.

Royal Caribbean svarade inte pÄ frÄgor pÄ tisdag om nÀr tjÀnsten kan komma att rullas ut och om den skulle vara gratis för passagerare. SpaceX svarade inte pÄ en separat begÀran om kommentar.


Hawaiian team med Elon Musk company för internet under flygning


(c)2022 USA Today distribueras av Tribune Content Agency, LLC.

Citat:Royal Caribbean kan lÀgga till Elon Musks Starlink internettjÀnst till sina kryssningsfartyg (2022, 15 juni) hÀmtad 15 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-royal-caribbean-elon-musk-starlink.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK