Bil

Ring Always Home Cam: En sÀkerhetskatastrof i vardande

Jack Wallen ger sin syn pÄ den kommande releasen av Ring Always Home Cam.

Bild: Ring

Jag har tvÄ ringklockor hemma hos mig och de Àr lÄngt ifrÄn perfekta. Förseningen och den dÄliga ursÀkten för en mobilapp har fÄtt mig att missa leveranser, men enheterna gör ett ganska bra jobb med att se till att vi ser vem som har besökts och kan (för det mesta) svara pÄ dörren innan besökaren eller leveranspersonen rycker pÄ axlarna och gÄr ivÀg. Batterierna rÀcker ett bra tag, och molnprenumerationspriset Àr inte sÄ mycket att vÄrt resultat verkligen kÀnns.

Förutom nĂ€tverksfördröjningen mellan Ring-dörrklockan, mobilappen och Ring Chime, Ă€r mitt största klagomĂ„l den hastighet med vilken Ring distribuerar uppdateringar. Faktum Ă€r att Ring-appen inte ens berĂ€ttar vilken version av firmware den anvĂ€nder – istĂ€llet stĂ„r det bara Uppdaterad. Man skulle kunna tro att ett företag fokuserat pĂ„ sĂ€kerhet skulle göra det mer uppenbart. Med tanke pĂ„ Rings senaste drag börjar jag ifrĂ„gasĂ€tta dem som fattar besluten pĂ„ Ring. Exempel: The Ring Always Home Cam. Om du inte har varit uppmĂ€rksam, lĂ„t mig fĂ„ fart pĂ„ dig.

SER: Hur man arbetar hemifrÄn: IT-proffs guidebok till distansarbete och distansarbete (TechRepublic Premium)

Den nya Ring Always Home Cam Àr en sÀkerhetskamera som vilar pÄ en bas, men nÀr den kallas lyfter den av basen och flyger runt ditt hem i antingen autonoma banor eller förprogrammerade mönster. Tanken Àr enkel: Du köper en kamera som kan tÀcka hela ditt hem. SÄ istÀllet för att köpa en kamera som tÀcker alla rum och alla vinklar, köper du Always Home Cam, och du Àr klar. Med den hÀr enheten har du en drönare som kan flyga runt ditt hus för att spela in video av vad den ser.

Behöver jag verkligen pÄpeka problemen med det? Om jag gör det, sÄ gÄr ingenting.

Elefanten i rummet

Vad tÀnkte Ring pÄ? Tror den verkligen att konsumenterna vill att en drönare (komplett med en videokamera) i sina hem ska flyga runt efter behag och spela in allt den ser? Ser inte utvecklarna pÄ Ring sÀkerhetsproblemen som vÀcker?

Om Ring inte ser elefanten i rummet, dÄ mÄste jag frÄga varför de var i sÀkerhetsbranschen frÄn början.

Ringenheter finns i ditt nĂ€tverk. Det betyder att de Ă€r upptĂ€ckbara och dĂ€rför hackbara. FörestĂ€ll dig nu nĂ„gra ne’er-do-well hacks in i ditt nĂ€tverk, fĂ„r tillgĂ„ng till din Always Home Cam och flyger den runt ditt hus för att spana in byggnaden. De kĂ€nner nu till layouten för ditt hem, var de mer vĂ€rdefulla föremĂ„len finns och kanske till och med din dagliga rutin.

Tack vare den dÀr drönaren i hemmet har arbetet för dessa inbrottstjuvar förenklats.

Kanske Àr de inte intresserade av att göra inbrott i ditt hem. Kanske nÄgon helt enkelt vill spela rollen som voyeur ett tag. Medan du duschar, klÀr dig eller gör andra NSF-saker kan en hackare flyga runt med den dÀr alltid hemmakameran och titta pÄ varje rörelse du gör.

FörestĂ€ll dig det hĂ€r: Du vaknar mitt i natten för att se din ringdrönare svĂ€va vid fotĂ€ndan av din sĂ€ng, det Ă€r en liten lysdiod som blinkar mot dig som om den vet vad du gör. För det gör det – det har spelat in allt.

Eller förestÀll dig det hÀr scenariot: Din arbetsgivare anvÀnder dessa kameror för att vaka över dig och dina arbetskamrater. HallÄ? Storebror ringde och den vill ha tillbaka 1984.

Jag vet att det hÀr kan lÄta som om det grÀnsar till konspirationsteori eller till och med galna tjafsar frÄn nÄgon som skriver mörk fiktion och tÀcker teknik för sitt uppehÀlle, men hur lÄngt ifrÄn verkligheten Àr dessa scenarier? Du behöver bara en lekmans förstÄelse för teknik för att veta att dessa idéer inte Àr sÄ lÄngsökta. Ring Àr pÄ vÀg att slÀppa lös en produkt som gör dem möjliga.

SER: SjÀlvklart vill jag ha en Amazon-drönare som flyger in i mitt hus. Inte du? (ZDNet)

Inte riktigt sÄ enkelt

Nu inser jag att det inte Àr sÄ enkelt. En hackare skulle inte bara behöva hacka sig in i din drönare (vilket förmodligen inte kommer att vara sÄ lÀtt), utan de mÄste ocksÄ fÄ tillgÄng till kameran ombord eller dina molnsparade videor för nÄgot av ovanstÄende scenarier att vara riktigt effektiv.

Saken Àr den att ingenting Àr omöjligt. Om du sÀtter igÄng en sÀkerhetskatastrof pÄ marknaden Àr chansen ganska god att en kapabel hackare vid nÄgot tillfÀlle kommer att göra den katastrofen till verklighet. SÄ smÄningom kommer Always Home Cam att bli hackad och den kommer att anvÀndas för skÀndliga syften.

Det vill sĂ€ga om inte Ring har ett sĂ€kert sĂ€tt att förhindra att detta hĂ€nder. Alla som vet nĂ„got om sĂ€kerhet förstĂ„r fullt ut det gamla ordsprĂ„ket, “DĂ€r det finns en vilja, finns det en vĂ€g.” Det ordsprĂ„ket passar perfekt i den hĂ€r situationen. SĂ„ lĂ€nge de ringdrönarna Ă€r kopplade till ett nĂ€tverk kan de hackas.

MissförstÄ mig rÀtt, jag tycker att idén bakom Always Home Cam Àr bra, men med tanke pÄ tillstÄndet för hemnÀtverkssÀkerhet kan jag bara skaka pÄ huvudet Ät vad som kan komma av den hÀr enheten. HemnÀtverks LAN tenderar att vara mindre Àn sÀkra. Hur mÄnga Wi-Fi-lösenord Àndras till nÄgot enkelt, bara sÄ att folk kan komma ihÄg dem? Hur ofta hackas dessa hem-LAN? Svaren? För mÄnga och för ofta. Slutresultatet i det hÀr fallet Àr att en hackare fÄr tillgÄng till en kameraaktiverad drönare som kan flyga runt ditt hus och spela in allt den ser.

Som sagt: Det Àr en sÀkerhetskatastrof i vardande.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK