Blogg

Reddits gemenskapsfond pÄ 1 miljon dollar för att stödja kreatörsprojekt

Reddit ger nya vingar Ät flera projekts och skapares drömmar med införandet av en gemenskapsfond. I ett officiellt tillkÀnnagivande pÄ mÄndagen sa Reddit att det inrÀttar ett nytt initiativ som kallas Community Funds med en initial investering pÄ 1 miljon dollar (ungefÀr 7,6 crore Rs.) för att stödja en rad projekt. Den nya fonden Àr ett resultat av experiment och insatser under det senaste halvÄret. Den sociala nyhetsaggregationen, webbinnehÄllsklassificeringen och diskussionswebbplatsen kommer att börja acceptera projekt, evenemang och tÀvlingsidéer frÄn juni 2022.

I dess officiellt tillkÀnnagivandeden Reddit teamet nÀmnde hur det redan har finansierat 13 projekt hittills. NÄgra av dessa projekt inkluderar en serieturnering, en skylt pÄ Times Square och en digital konferens för historieÀlskare.

Gemenskapsfonderna kommer officiellt att börja lÄna ut medel till projekt frÄn och med juni 2022. För att vÀlja ut dessa projekt kommer Reddit att bjuda in nomineringar och fördela nÄgonstans mellan 1 000 USD (ungefÀr 76 700 Rs.) och 50 000 USD (ungefÀr 38,35 lakh Rs.) i finansiering till dem som Àr i full ordning. behöver. Kriterierna för att vÀlja ut dessa projekt kommer att inkludera kreativitet, genomförbarhet och samhÀllspÄverkan. Plattformen planerar att snart presentera riktlinjerna för inlÀmning i detalj.

“Community Funds Ă€r i linje med vĂ„rt uppdrag att ge gemenskap, tillhörighet och egenmakt till alla i vĂ€rlden. Vi tror att att ge samhĂ€llen möjlighet att göra mer genom att dela ut medel för att stödja deras bĂ€sta idĂ©er Ă€r ett sĂ€tt vi kan Ă„stadkomma detta”, lĂ€ser det officiella inlĂ€gget frĂ„n Reddit.

Bloggen gav en glimt av de projekt som finansierats av Reddit hittills och delade en video med en kortfattad information om deras initiativ. I sin experimentella fas stödde Reddit en fotografitÀvling med $5 000 (ungefÀr 3,84 lakh) och en tÀvling för att skapa serier för ytterligare $5 000. Företaget avsatte ocksÄ $5 000 för 25 barn vars familjer gick igenom ekonomiska svÄrigheter.

Reddit Ă€r inte den enda sociala medieplattformen som ger hjĂ€lp genom en sĂ„dan fond. År 2020, Facebook lanserade ocksĂ„ en gemenskapsfond för att “hjĂ€lpa lokala samhĂ€llens anstrĂ€ngningar att bygga sin motstĂ„ndskraft och sociala sammanhĂ„llning runt om i vĂ€rlden.”


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK