Bil

Recension: Vissles 15,6-tums bÀrbar pekskÀrmsmonitor

Bild: Visssles

I en tid prÀglad av distansarbete och otraditionell undervisning, fungerar det moderna hemmet ofta som ett virtuellt kontor och onlineutbildningscenter. Som ett resultat investerar mÄnga mÀnniskor i lösningar för att uppgradera sina befintliga hemmaarbetsstationer och dedikerade monitorer Àr ett populÀrt alternativ för tillfÀllet. Utöver arbetsdagen erbjuder vissa skÀrmar Àven fritid efter arbetstid nÀr de Àr ihopkopplade med kompatibla spelsystem för extra anvÀndbarhet under hela dagen.

För tillfÀllet finns det otaliga dedikerade displayer att vÀlja mellan och rÀtt passform beror pÄ en persons avsedda anvÀndning och behov. Vi testade nyligen Vissles-M, en 15,6-tums pekskÀrmsskÀrm som Àr kompatibel med vissa bÀrbara datorer, smartphonemodeller och populÀra spelsystem. Enheten ser verkligen imponerande ut pÄ papper och ur kartongen, men hur mÀter sig specifikationsbladet med andra populÀra bildskÀrmar?

SER: HĂ„rdvarulagerpolicy (TechRepublic Premium)

Design och unboxing

Totalt sett har Vissles-M en lÄg profil, mycket bÀrbar design. Enheten vÀger under 1,4 pund och mÀter cirka 0,4 tum pÄ den tjockaste delen lÀngs basen. Den uppskattande minimala ramen slösar inte bort utrymme pÄ nÄgot annat Àn den 15,6-tums 1920 x 1080 Full HD-pekskÀrmen.

Modellen vi testade inkluderade Àven ett magnetiskt skyddshölje. Detta tillbehör fÀlls ihop i linje med enhetens framsida nÀr den förvaras och fÀsts magnetiskt pÄ baksidan under anvÀndning. KÄpan bestÄr av tre rektangulÀra segment och den nedre delen kan vinklas utÄt stativstil för optimal placering av bordsskivan.

SE: 6 viktiga verktyg för Mac-anvÀndare som arbetar hemifrÄn (TechRepublic)

Undersidan av enheten har ett par gummerade handtag för att hÄlla enheten pÄ plats under anvÀndning och ett par smÄ slitsar precis inuti dessa handtag slÀpper ut gott om ljud frÄn de interna högtalarna. Portarna och kontrollerna Àr alla placerade lÀngs sidan av enheten. Detta inkluderar tvÄ USB-C-portar, en Mini HDMI-port och ett 3,5 mm hörlursuttag. Det finns ocksÄ en grundlÀggande strömknapp och en liten strömbrytare för att styra volym, ljusstyrka och andra preferensinstÀllningar.

Produkten kommer ocksÄ med en mÀngd kablar för att ansluta till ett stort spektrum av enheter och system. Detta inkluderar en USB-C till USB-C-kabel, en Mini HDMI till HDMI-kabel, USB-A till Type-c-kabel.

Bild: Visssles

Kompatibilitet

Imponerande konstruktion Ät sidan, Vissles-M har nÄgra kompatibilitetsproblem att övervÀga. Framför allt fungerar pekskÀrmsfunktionen bara med Android- och Windows-system, och de som hoppas kunna para ihop enheten med en iPad Pro kan endast spegla skÀrmen utan pekskÀrm, enligt en Vissles-representant. PekskÀrmsfunktionen var inte kompatibel med nÄgon av vÄra enheter under testningen.

Dessutom, för att fungera med en Android-telefon, mÄste enheten stödja TV-out-funktionen, enligt Vissels. NÀr det gÀller operativsystem Àr Vissles-M kompatibel med Microsoft Windows, Chrome OS, Linux och Mac OS. Spelare i synnerhet kommer att uppskatta det stora utbudet av kompatibla system inklusive Nintendo Switch, Xbox och PS4.

Bild: Visssles

Mycket portabel med kompatibilitetsproblem att notera

Vissles-M Àr exceptionellt lÀtt vilket gör enheten mycket transportabel; ett mÄste med alla bÀrbara displayer. Enheten glider enkelt in i mÄnga vanliga bÀrbara fodral för bekvÀm förvaring nÀr du Àr pÄ sprÄng, Àven om skyddskÄpan kanske inte ger tillrÀckligt stöd för att sÀkerstÀlla strukturell integritet i en fylld förpackning.

Som en dedikerad sekundÀr monitor klarar Vissles-M mönstring beroende pÄ arbetsstationen och ens behov. Individer som föredrar att förvara nÄgra stÀndigt öppna flikar i en perifer monitor kommer sÀkert att uppskatta den skarpa 1080p-skÀrmen. Men bland proffs som Àr vana vid mer avancerade multimonitor-arrayer kan 15,6-tumsskÀrmen lÀmna mer att önska.

Mer om innovation

Sammantaget bidrar portabiliteten till den multifunktionella potentialen. Under dagen anvÀnde vi enheten som en andra bildskÀrm och placerade snabbt om enheten pÄ soffbordet efter timmar för att streama tv-program och filmer. AntireflexskÀrmen Àr en fin touch som erbjuder skarpa vyer i mindre Àn idealisk belysning.

Det finns verkligen en överklagande hÀr för spelare och det kan vara mÄlmarknaden för Vissles-M. Möjligheten att ansluta kompatibla spelsystem eller smartphones och hantera spelet antingen pÄ enheten eller pÄ sjÀlva pekskÀrmen erbjuder en enorm mÄngsidighet. NÀr den paras ihop med en Switch eller PS4, fungerar enheten som ett mycket portabelt arkadsystem för dem som Àr sÄ benÀgna.

Bild: Visssles

PrissÀttning

Vissles-M Àr normalt prissatt till $229, men Àr för nÀrvarande tillgÀnglig för $199 pÄ företagets webbplats. Just nu sÀtter denna prissÀttning Vissles-M i paritet med andra liknande produkter pÄ denna specifika marknad. Som jÀmförelse Àr Lenovo ThinkVision M14 14-tums bÀrbar bildskÀrm för nÀrvarande tillgÀnglig för $224. BÄda modellerna har 1920 x 1080 Full HD-kapacitet och Àr mycket bÀrbara lÀttviktsalternativ. Vissels-M presenterar dock en större skÀrm, skyddskÄpa och pekskÀrmsfunktioner för mindre pengar.

SER: Samsung Galaxy Unpacked 2020: Galaxy Z Fold2, Samsung Galaxy S20 och mer (gratis PDF) (TechRepublic)

Återigen, inte alla pĂ„ marknaden för en bĂ€rbar bildskĂ€rm Ă€r nödvĂ€ndigtvis ute efter en pekskĂ€rmsaktiverad modell och det finns billigare och kapabla bĂ€rbara bildskĂ€rmar pĂ„ marknaden. Till exempel erbjuder Lepows 15,6-tums bĂ€rbara bildskĂ€rm 1920 x 1080 Full HD, bĂ„de USB-C och HDMI-anslutning, samt ett skyddande skydd och Ă€r för nĂ€rvarande tillgĂ€nglig för $189 pĂ„ Amazon. Beslutet handlar mer om arbetsstationspreferens, spel och ens förkĂ€rlek för pekskĂ€rm först och frĂ€mst.

Totalt sett Àr Vissles-M en mycket bÀrbar och kapabel pekskÀrmsskÀrm. PekskÀrmskapaciteten Àr ett försÀljningsargument för vissa, men inte alla. Som sagt, de pÄ marknaden för en bÀrbar pekskÀrm borde verkligen ge Vissels-M (och listan över kompatibla enheter) ett vÀlförtjÀnt utseende. Men de som kanske inte nödvÀndigtvis behöver pekskÀrmsfunktionerna bör övervÀga en billigare bildskÀrm och potentiellt avleda dessa utgifter mot en större skÀrm i allmÀnhet.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK