Blogg

Razers Kishi V2 Àr en förbÀttrad men Ànnu mer ofullkomlig kontroller

Med Kishi mobilkontroll som lanserades i mitten av 2020, lyckades Razer förvandla telefoner till pseudo-Nintendo Switch-konsoler. Den erbjöd en smart design som placerade din telefon i mitten av tvÄ kontroller. För att inte tala om, det var ett bekvÀmare, konsolliknande sÀtt att spela mobilspel, sÄvÀl som molnstreamingtjÀnster, som xCloud, Stadia och mer. Nu, med $99 Kishi V2, verkar det som om Razers mÄl var att fÄ ett ben pÄ en konkurrent som gjorde allt bÀttre pÄ sitt första försök: Backbone.

Ett företags underverk slog in efter att Kishi lanserades med en Ànnu mer formidabel mobil handkontroll för iPhone, $99 Backbone One. Den innehöll en enklare, mysigare design, mer funktionalitet och ett grÀnssnitt som kÀndes bara skyggt för ett fullt utvecklat konsoloperativsystem. Det gjorde spel pÄ telefonen till en mer konkretiserad upplevelse, vilket gjorde Kishis vÀrdeförslag svagare och mycket mindre intressant i jÀmförelse.

SĂ„ med Kishi V2 bestĂ€mde sig Razer för att avstĂ„ frĂ„n sin första generations design för nĂ„got mycket liknande Backbone One. Det finns inte mycket hĂ€r som Razer kan ta mycket Ă€ra för. V2 har en liknande minimalistisk design som Backbone och samma typ av pull-to-extend bryggmekanism sĂ„ att du kan placera din telefon i dess delade kontrollerarrangemang. InfĂ„ngningsknappen i spelet finns hĂ€r pĂ„ vĂ€nster sida, tillsammans med en alternativknapp till höger, och det finns en ny knapp som tar dig till – ja – Razers egna snurr pĂ„ en spelinstrumentpanel som heter Nexus. Det Ă€r inte obligatoriskt att du anvĂ€nder det, men det finns dĂ€r.

Bra grejer

  • FörbĂ€ttrad design
  • Bredare Android-telefonkompatibilitet
  • Det ser ut och kĂ€nns mer som Backbone’s One

DĂ„liga saker

  • Inte lika raffinerad eller bekvĂ€m som Backbones modell
  • Nexus-appen krĂ€ver mycket arbete
  • Gröriga ansiktsknappar
  • Ingen 3,5 mm ljudgenomströmning

Det finns nĂ„gra viktiga fördelar som Kishi V2 har jĂ€mfört med Backbones kontroller. Den stora Ă€r att Kishi V2 Ă€r gjord för Android. Det finns ocksĂ„ en iOS-version som kommer senare under 2022. Backbone har (frustrerande nog) inte gjort en version av sin kontroller med USB-C, sĂ„vida du inte rĂ€knar med att prenumeranter pĂ„ dess betaltjĂ€nst kan anslut den till en Android-enhet med en Lightning-till-USB-C-kabel. Om du spelar mobilspel med komplexa kontrollscheman har Razers nya modell tvĂ„ extra programmerbara axelknappar — en pĂ„ varje sida. De kan mappas om i Nexus-appen.

Razer Kishi V2

Varje sida av styrenheten har en programmerbar makroknapp, som kan vara praktisk för dig.

Och medan Backbones design nĂ„dde sin grĂ€ns med iPhone 13 Pro Maxs gigantiska kamerabula (den erbjöd gratis 3D-printade adaptrar för att fĂ„ det att fungera), Kishi V2 inkluderar justerbara gummiinsatser för att bredda dess kompatibilitet med Android-telefoner och deras olika dimensioner för kameran – Ă€ven de i tunna fodral. Den fullstĂ€ndiga listan över telefoner som stöds inkluderar bĂ„da Razer-telefonerna; Samsungs Galaxy S8 genom S22; Galaxy Note 8 till 20; Google Pixel 2 till 6; och “mĂ„nga andra Android-enheter.” Den stöder upp till 11,5 mm tjocka enheter, inklusive en kamerabula – jag blev förvĂ„nad över att jag var tvungen att ta min Pixel 6 ur sin tunna (och gulnar) officiella Google-fodral för att fĂ„ det att passa.

Razer Kishi V2

Jag var tvungen att ta av min Pixel 6:s tunna skal för att fÄ den att passa.

Razer Kishi V2

Dessa utbytbara delar lÄter fler enheter passa Kishi V2.

Sammantaget Ă€r passformen och finishen pĂ„ Kishi V2 bra, men dess nya funktioner – bĂ„de i Nexus-appen och de som finns fysiskt pĂ„ kontrollern – Ă€r mindre omfattande och polerade Ă€n vad som finns pĂ„ Backbone’s One.

Inom Nexus, som misslyckas med att starta med mer Àn hÀlften av mina knapptryckningsförsök, ser du en karg instrumentpanel som kan fungera som en spelstartare för de som du har installerat. Att scrolla ner genom appen avslöjar spelförslag per genre, vilket antingen framhÀver hur mycket sÀmre spelutbudet Àr pÄ Android Àn pÄ iOS eller hur usel Razer Àr pÄ att kurera dem. Som ett verktyg för spelupptÀckt skulle jag sÀga att Nexus kanske Àr lite sÀmre Àn att bara surfa pÄ Google Play Butik, som redan Àr en mindre fantastisk upplevelse.

Razers Nexus-app (till vÀnster) Àr mycket mindre inbjudande Àn Backbone-upplevelsen.

I appen kan du starta en livestream via YouTube eller Facebook Live. Om du vill ta en skÀrmdump eller en video kan du göra det med en knapp dedikerad till dessa funktioner pÄ vÀnster sida. Det finns dock en stor brist pÄ skÀrm- eller haptisk feedback genomgÄende, sÀrskilt med skÀrm- eller videoinspelningar. Till exempel, efter att ha tryckt pÄ skÀrmdumpsknappen eller hÄllit den nedtryckt för att spela in en video, har jag ingen aning om kommandot registrerades förrÀn jag öppnar mitt Google Foto-bibliotek. En enkel skÀrmavisering (en liten Cast-ikon visas i Android-aviseringsverktygsfÀltet under skÀrminspelning, men det Àr lÀtt att missa) eller en subtil vibration kunde ha gjort susen. Det Àr de smÄ sakerna som Backbone fick rÀtt för tvÄ Är sedan, som gör Kishi V2 frustrerande att anvÀnda.

Razer bytte sina ansiktsknappar till samma typ av klickiga, mekaniska strömbrytare som finns i dess Wolverine V2-kontroller. Och Àven om jag gillade dem i den större kontrollern, ogillar jag hur de kÀnns hÀr mer Àn jag förvÀntade mig. Resan Àr ytlig och klicket Àr sÄ subtilt och krÀver sÄ lite kraft att om jag hamrar pÄ en knapp under intensivt spelande, ger det inte tillrÀckligt med feedback för att meddela mig om jag har tryckt. Det pÄminner mig nÀstan om att anvÀnda en av Apples fruktade fjÀriltangentbordsknappar med damm fast i den.

Razer Kishi V2

En sidoprofilvy av Backbone One (vÀnster) och Kishi V2 (höger). Kishis bakre triggers ger nÄgot mer resande.

Razer Kishi V2

Liknande men ÀndÄ inte riktigt. Backbones grepp hÀnger ner lite lÀgre och kÀnns mer som en traditionell kontroller.

Kishi V2 erbjuder USB-C passthrough-laddning, sÄ att du kan hÄlla din telefon laddad genom att koppla in en kabel i den nedre högra sidan av dess grepp, precis som den tidigare versionen. Jag antar att jag kanske Àr i en minoritet av recensenter för att tycka om det hÀr, men jag önskar verkligen att Razer hade inbyggt ett 3,5 mm-uttag för trÄdbunden lyssning. Ljudfördröjning Àr tyvÀrr fortfarande ett omrÄde dÀr Android oförklarligt ligger bakom Apple, och det Àr mest bara konstigt av Razer att inte inkludera en, sÀrskilt eftersom Backbone gör det.

Kishi V2 kÀnns som en enhet som gjordes för att bevisa att Razer inte kommer att ta den liggandes i spelutrymmet frÄn en nykomling. Det tog förvÄnansvÀrt lÄng tid att slÀppa dess motbevis, vilket Àr bra. Om du glömmer Backbone One för en sekund, gör Kishi V2:s förbÀttrade design och genomtÀnkta funktioner den till en av de bÀsta plug-in-and-go mobilkontrollerna för Android-anvÀndare. Men i sitt nuvarande tillstÄnd, det lilla som gör Kishi V2 unik överskuggar inte hur mycket bÀttre Backbones första generationsprodukt fortfarande Àr.

Fotografi av Cameron Faulkner / The Verge

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK