Bil

Rapport: LÄgkodsteknik Àr framtiden för företag och entreprenörer

Nya tekniker med lÄg kod och ingen kod gör det lÀttare att designa och utveckla applikationer, sÀger Creatio.

sdfImage: Getty Images/iStockphoto

NĂ€r företag fortsĂ€tter att fokusera pĂ„ digital transformation Ă€r det en kritisk strategi att ta till sig teknik som kan sĂ€nka intrĂ€desbarriĂ€ren. En ny rapport frĂ„n mjukvaruföretaget Creatio, “The State of Low-Code/No-Code 2021”, belyser exakt hur ett steg mot lĂ„gkods-/no-kodteknik spelar en roll i denna process, vilket hjĂ€lper företag att förenkla utveckling och automatisera processer.

MÄste lÀsa utvecklarbevakning

“No-code”-teknologier betyder faktiskt inte att ingen kod Ă€r inblandad – det Ă€r snarare plattformarna, tekniken och verktygen som möjliggör skapande av programvara. De utnyttjar kraften i befintlig programvara och erbjuder ett sĂ€tt för anvĂ€ndare att enklare skapa ny programvara.

Även om utvecklare inte kan anvĂ€nda no-code tech för att skapa all mjukvara, har det hjĂ€lpt entreprenörer att komma igĂ„ng utan en bakgrund inom datavetenskap, vilket har gett den ett rykte om att demokratisera mjukvaruskapandet.

SER: Allt du behöver veta om att anvÀnda lÄgkodsplattformar (gratis PDF) (TechRepublic)

Det finns ocksÄ en skillnad mellan no-code och low-code. Som förklarat pÄ TechRepublic:

LÄgkodsplattformar anvÀnds oftast av IT och andra med viss kodkunskap för att skapa uppdragskritiska anpassade applikationer. No-code-plattformar tillÄter vanligtvis företagsanvÀndare utan kodningskunskaper att lösa sina egna problem och optimera den dagliga verksamheten.

Denna rapport, frÄn Creatio, ett mjukvaruföretag som erbjuder en lÄgkodsplattform för CRM och processhantering, tittade pÄ hur mer Àn 1 000 IT-, digitala- och företagsledare tÀnker pÄ och anvÀnder lÄgkodsteknologi som en del av sin digitala transformation anstrÀngningar.

No-code och low-code-teknologier Ă€r fortfarande i de tidiga stadierna, men Ă€ven “utvecklare som vet hur man skriver kod kan dra nytta av no-code-teknologier”, sa Vlad Magdalin, vd för Webflow, tidigare till TechRepublic. “SĂ€ttet som du kan tĂ€nka pĂ„ det lite Ă€r som Excel eller kalkylblad,” sa han. “SĂ„, för 50 Ă„r sedan, gjordes de saker som vi gör nu i kalkylark idag av Fortran, Pascal, Cobols programmerare. De gjorde finansiell modellering och la till, gjorde diagram och sĂ„nt. Det enda sĂ€ttet du kan göra det Ă€r genom kod.”

SER: Företagsledare som utvecklare: FramvÀxten av mjukvara utan kod och lÄg kod (ZDNet/TechRepublic specialfunktion) | Ladda ner den kostnadsfria PDF-versionen (TechRepublic)

Enligt rapporten Ă€r företagsledare medvetna om potentialen för dessa plattformar, men saknar erfarenheten, enligt 60 % av de tillfrĂ„gade. Accelererad time-to-market anges med 38 % som den största fördelen med tekniken. Dessa verktyg “antas frĂ€mst för anpassad apputveckling inom separata affĂ€rsenheter som försĂ€ljning och marknadsföring, service, mĂ€nskliga resurser eller ekonomi”, citerar rapporten. Och en liten brĂ„kdel (6 %) av utvecklingen med lĂ„g kod utförs för nĂ€rvarande av de utan IT-inblandning, vilket innebĂ€r att det fortfarande finns ett stort utrymme för tillvĂ€xt av icke-tekniska anvĂ€ndare.

“Hög anvĂ€ndbarhet och tillgĂ„ng till utbildning och support Ă€r avgörande för framgĂ„ngsrik anvĂ€ndning av lĂ„gkodslösningar utöver tidig adoption”, sĂ€ger Rebecca Wettemann, teknisk industrianalytiker och VD pĂ„ Valoir, i pressmeddelandet. “Ledare som Creatio har investerat i bĂ„da och tillhandahĂ„llit vĂ€nliga och intuitiva anvĂ€ndargrĂ€nssnitt och bred utbildning som tar itu med de olika kompetens- och tekniska kompetensnivĂ„erna hos företagsanvĂ€ndare.”

Se ocksÄ

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK