Gardets

Qualcomm vinner antitrustmÄl mot EU-kommissionen

Kredit: Pixabay/CC0 Public Domain

En EU-domstol ogiltigförklarade i onsdags ett beslut frÄn blockets verkstÀllande arm att bötfÀlla teknikföretaget Qualcomm för mer Àn 1 miljard dollar i ett antitrustÀrende.

Genom att Ă„sidosĂ€tta Europeiska kommissionen hĂ€nvisade den Luxemburgbaserade domstolen till “ett antal processuella oegentligheter” som pĂ„verkade det amerikanska företagets försvarsrĂ€ttigheter och avvisade kommissionens “analys av det beteende som pĂ„stĂ„s Qualcomm.”

Europeiska tillsynsmyndigheter bötfÀllde Qualcomm med 1,23 miljarder dollar 2018 efter att ha kommit fram till att chip- och mjukvarutillverkaren mutade Apple att uteslutande anvÀnda sina produkter i iPhones och iPads, och dÀrigenom kvÀvde konkurrensen.

Utan att ge nĂ„gra detaljer sa EU-kommissionĂ€r Margrethe Vestager dĂ„ att Qualcomm hade delat ut “miljarder dollar” till Apple under 2011-2016.

Tillsynsmyndigheterna hÀvdade att Qualcomm i hemlighet betalade Apple för att anvÀnda sina chips för att ansluta till höghastighetsmobilnÀtverk sÄ lÀnge som Apple inte bytte till konkurrerande produkter under den perioden.

Tribunalen sade att den, förutom att identifiera oegentligheter i förfarandet, inte höll med analysen av de konkurrensbegrÀnsande effekterna av betalningarna.

“Medan kommissionen drog slutsatsen att incitamentsbetalningarna hade minskat Apples incitament att byta till konkurrerande leverantörer för att köpa LTE-kretsuppsĂ€ttningar, framgĂ„r det av kommissionens beslut att Apple inte hade nĂ„got tekniskt alternativ till Qualcomms LTE-kretsuppsĂ€ttningar för de flesta av dess krav,” sa domstolen.


Apple försöker ogiltigförklara patentansprÄk, avgifter i Qualcomm-tvist


© 2022 Associated Press. Alla rÀttigheter förbehÄllna. Detta material fÄr inte publiceras, sÀndas, skrivas om eller vidaredistribueras utan tillstÄnd.

Citat:Qualcomm vinner antitrustmÄl mot EU-kommissionen (2022, 15 juni) hÀmtad 15 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-qualcomm-antitrust-case-eu-commission.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK