Bil

PSA: Du kan fortfarande ladda ner den gamla gratisversionen av SketchUp

sketchup logotypSketchUp

Det populÀra 3D-modelleringsprogrammet SketchUp, som ursprungligen slÀpptes som gratis öppen kÀllkod, kommer nu med en premiumprislapp. Eller gör det? Du kan fortfarande ladda ner en gratis skrivbordsversion om du vet var du ska leta.

Uppdatering, 23/5/22: Detta fungerade nÀr vi publicerade det 2021. Men frÄn och med maj 2022 erbjuder den officiella SketchUp-webbplatsen inte lÀngre gratisversionen (SketchUp Make 2017) för nedladdning. Trimble varnar till och med att det kan ha sÀkerhetsproblem eftersom det inte har uppdaterats sedan 2017.

SketchUp har bytt Àgare nÄgra gÄnger under Ären, en gÄng efter att ha Àgts av Google och för nÀrvarande Àgt av ett företag som heter Trimble. NÀr detta skrivs Àr den enda moderna gratisversionen av SketchUp en webbapp. Om du vill ha den senaste kompletta skrivbordsappen, tittar du pÄ $300 per Är för personligt bruk.

RELATERAD: Hur man anvÀnder Microsoft Paint 3D

SketchUp-webbappen Ă€r anstĂ€ndig och kan vara tillrĂ€ckligt bra för mĂ„nga mĂ€nniskor, men under lĂ„ng tid var skrivbordsversionen ocksĂ„ helt gratis. NĂ€r Trimble förvĂ€rvade SketchUp, delade den upp produkten i flera nivĂ„er och behöll den kostnadsfria skrivbordsversionen som “SketchUp Make.”

Den senaste versionen av SketchUp Make slÀpptes 2017. Den goda nyheten Àr att Trimble fortfarande erbjuder den hÀr versionen i en officiell egenskap, Àven om den inte lÀngre fÄr uppdateringar. Om du vill ha en gratis skrivbordsversion av SketchUp Àr det fortfarande ett bra alternativ. HÀr hittar du den.

GÄ först över till sketchup.com/download/all i en webblÀsare som Google Chrome pÄ din Windows- eller Mac-dator.

sketchup hemsida

DÀrefter mÄste du logga in pÄ ett Trimble-konto eller skapa ett gratis. Detta steg krÀvs för att fÄ nedladdningslÀnkarna. Du kan enkelt logga in med ett Google- eller Apple-konto om du vill.

logga in för att trimble

NĂ€r du har loggat in kommer du till sidan Nedladdningar. Den Ă€r organiserad efter sprĂ„k, och varje version har en nedladdning av Windows 64 Bit och Mac OSX. Hitta “SketchUp Make 2017” och klicka pĂ„ “Ladda ner” för din plattform.

ladda ner Make 2017 för din plattform

Filen laddas ner i din webblÀsare och nÀr den Àr klar kan du installera den som vilken annan applikation som helst.

installera sketchup

Det Ă€r allt! SketchUp Make Ă€r inte lika fullfjĂ€drad som de nyare “Pro”-versionerna, men för de allra flesta mĂ€nniskor Ă€r det perfekt. Om du anvĂ€nde SketchUp tidigare Ă€r detta troligen den version du kommer att kĂ€nna till.

Notera: NÀr du laddar ner det hÀr programmet startar det som en tidsbegrÀnsad 30-dagars provversion av SketchUp Make 2017 Pro. NÀr testperioden löper ut kommer den automatiskt att konvertera sig sjÀlv till en gratisversion av SketchUp Make 2017.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK