Gardets

“Pok√©mon Legends: Arceus” hj√§lper mig att hantera min produktivitetsobsession

Nu √§r det inte det √§r dags att prata om en str√§van att bli mer produktiv ‚Äď men h√§r √§r vi. Mitt i h√∂ga niv√•er av stress, f√∂rs√§mrade arbets-livsgr√§nser och en fruktansv√§rd nyhetscykel, lyssna p√• den inre monologen om vad du skulle kunna eller skall att g√∂ra n√§r som helst √§r sv√•rt f√∂r ens mentala h√§lsa. Men √§nd√• vill jag prata om det, f√∂r det √§r jag d√•lig p√• att koppla av. Och det kan finnas ett s√§tt att lindra produktivitetens drag: Pok√©mon Legends: Arceus.

Jag √§r √∂vertygad om att jag inte kan hj√§lpa hur jag k√§nner om saker och ting. (Jag sk√§ms √∂ver mitt beroende Sammanfoga Mansion√§ven om jag vet att jag borde inte k√§nner s√•.) Min besatthet av produktivitet, av life hacks, av att f√• mer gjort √§n jag m√∂jligen fysiskt kan i varje √∂gonblick, √§r en biprodukt av hur min hj√§rna fungerar, hur jag √§r uppfostrad och en hel massa samh√§lleliga faktorer som skulle kr√§ver en helt annan historia att packa upp. Det √§r en giftig cocktail, men en som jag har accepterat har jag ingen makt √∂ver. Min hj√§rna vill vara produktiv hela tiden. Tricket √§r att inte ge efter. Jag drar nytta av driftstopp, och jag m√•ste h√•lla fast vid det, √§ven n√§r det inte k√§nns bra ‚Äď de l√•ngsiktiga f√∂rdelarna √§r alltf√∂r n√∂dv√§ndiga.

Det är där säkert typer av videospel kommer in. Spel är idealiska för dekomprimering eftersom de håller mina händer sysselsatta samtidigt som de tvingar min hjärna att checka ut från den digitala, alltid på och alltid uppkopplade världen. Samlingsliknande titlar, närmare bestämt, kliar på att få saker gjorda och lurar mitt produktivitetsfokuserade sinne att tro att jag åstadkommer något även om det bara är för skojs skull.

Pokémon Legends: Arceus är perfekt för detta. Jag har blivit frestad av många Pokémon-spel förut, men det här är det första jag faktiskt har köpt och spelat. Många människor jag litar på sa till mig att det var idealiskt för personer som är nya i franchisen, och de hade rätt. Jag älskar strukturerade eller uppdragsbaserade spel med öppen värld eftersom de ger spelarna friheten att göra vad de vill utan att vara överväldigande (för många alternativ är inte heller bra för min hjärna). Arceus är inte riktigt öppen värld, men det kommer nära.

Berättelsen är som följer: Du, som huvudperson, faller in i en mystisk värld genom en portal utan minne av vem du är. Vad du dock har är en affinitet för att fånga Pokémon, de mystiska varelserna som bebor den här världen. Du rekryteras för att bli en Surveyor, med uppgift att katalogisera varelserna i din Pokedex. Det finns uppdrag och en berättelse, såväl som mysteriet med ditt eget ursprung, men du har mycket kontroll över vad du utforskar och gör framsteg på. Du behöver egentligen inte fokusera på historien om du inte känner att du har uttömt ett område och vill låsa upp nästa.

Det är här produktivitetshacket kommer in: Jag har spenderat så mycket tid på att bara fylla i Pokedex istället för att faktiskt gå vidare i spelet. För varje typ av Pokémon finns det olika saker för dig att göra: samla ett visst antal av dem med smyg eller besegra dem med ett visst elementbaserat drag, till exempel. När du tar dig igenom Pokedex känns det verkligen som att bocka av saker på en att-göra-lista. Och om du är en person som skriver ner saker efter att du har gjort dem, bara för att kunna bocka av dem (jag ser dig!), då kommer du att förstå denna tillfredsställelse.

När jag har en dag med hög ångest och inser att jag behöver allvarlig avkoppling, Pokémon Legends: Arceus det är dit jag vänder mig. Det gör att avkoppling verkar produktiv, det lugnar mitt sinne även när jag är superstressad. Det kan tyckas konstigt att lura din hjärna att tro att avkoppling är arbete. Men när du är bra på att arbeta hårt och fruktansvärd på att blåsa av, gör du vad du måste, när och var du än kan.

Och nu kan jag √§ntligen bocka av “dekomprimera” fr√•n den o√§ndliga att g√∂ra-listan.

H√•ll kontakten med oss ‚Äč‚Äčp√• sociala medieplattformar f√∂r omedelbar uppdatering klicka h√§r f√∂r att g√• med i v√•r Twitter och Facebook

Vi är nu på Telegram. Klicka här för att gå med i vår kanal (@TechiUpdate) och hålla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka här

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss på Google Nyheter.

Läs originalartikeln här

F√∂rnekande av ansvar! NewsAzi √§r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt inneh√•ll √§r tillg√§ngligt gratis p√• Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast f√∂r utbildnings√§ndam√•l. I varje inneh√•ll anges hyperl√§nken till den prim√§ra k√§llan. Alla varum√§rken tillh√∂r deras r√§ttm√§tiga √§gare, allt material till deras upphovsm√§n. Om du √§r √§gare till inneh√•llet och inte vill att vi ska publicera ditt material p√• v√•r webbplats, v√§nligen kontakta oss per mejla ‚Äď [email¬†protected]. Inneh√•llet kommer att raderas inom 24 timmar.

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK