Bil

Plex har Àntligen en Linux Desktop Player

Plex logotyp

Plex Ă€r ett av de mest populĂ€ra sĂ€tten att strömma din egen mediesamling, men det har inte funnits en officiellt tillgĂ€nglig app för att spela allt Plex-innehĂ„ll pĂ„ Linux – förrĂ€n nu.

Plex avslöjade i ett blogginlÀgg idag att Plex-skrivbordsapplikationen (klienten för att spela innehÄll, inte servern) Àntligen Àr officiellt tillgÀnglig för Linux-system. Det distribueras som ett Snap-paket, vilket innebÀr att du behöver en distribution som stöder Snap och det installerade ramverket. Snap Àr installerat som standard pÄ Ubuntu Linux, och det fungerar Àven pÄ Arch, Fedora, Pop!_OS, KDE Neon, openSUSE, Debian och andra distributioner.

Plex för Linux Plex

Även om detta Ă€r samma Plex-app för skrivbordet som finns tillgĂ€nglig pĂ„ Mac och Windows, Ă€r det mer eller mindre bara plex.tv-grĂ€nssnittet med den extra bonusen för offlinestöd (sĂ„ att du kan spara filmer och annat innehĂ„ll för offline-tittande senare). Den nuvarande versionen av appen lanserades först pĂ„ Windows och macOS 2019, och ersatte den Ă€ldre versionen av Universal Windows Platform (UWP) som designades för Windows 10 och Windows Phone. Plexamp, en alternativ app som Ă€r byggd för att endast streama musik frĂ„n en Plex-server, Ă€r redan tillgĂ€nglig för Linux.

Du kan ladda ner Plex för Linux frÄn Snap-butiken, eller genom att köra sudo snap install plex-desktop i terminalen pÄ en Linux-dator med Snap redan installerat. Plex sÀger att en Flatpak-version ocksÄ kommer att finnas tillgÀnglig nÄgon gÄng.

KĂ€lla: Plex Blog

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK