Blogg

Philips nya projektor ser ut som en jag faktiskt skulle vilja ha i mitt vardagsrum

Ultrakort kast (UST) projektorer Àr rÀtt vÀg att gÄ om du vill ha en stor bild utan att ta upp mycket utrymme, och du föredrar att inte köpa en stor OLED- eller LCD-TV. Philips har vÄgat sig in pÄ UST-arenan tidigare med sin Screeneo U3-modell, men företagets nya Screeneo U4 verkar ha en mycket bÀttre balans mellan budget och storbildsproblem.

Finns exklusivt för förbestĂ€llning pĂ„ Indiegogo till det överkomliga introduktionspriset pĂ„ €599 / $620 Ă€r Screeneo U4, som levereras i augusti, konkurrenskraftigt prissatt med nĂ„gra av bĂ€sta bĂ€rbara projektorer vi har recenserat nyligen som t.ex Samsungs The Freestyle och den Xgimi Halo. I likhet med dem Ă€r det en DLP-modell med en mycket vardagsrumsvĂ€nlig design, med ett mörkt matt aluminium och ABS-hölje med böjda kanter. Detta skiljer den frĂ„n andra UST-projektorer, av vilka de flesta tenderar att vara för stora och apparatliknande.

Med tanke pÄ det lÄga priset skulle du inte förvÀnta dig att Screeneo U4 skulle strÄla 4K-bilder, Àven om denna 1080p-upplösningsmodell accepterar en 4K/60Hz videoingÄng och kan hantera HDR10-kÀllor. Ett kastförhÄllande pÄ 0,25:1 betyder att du kan placera den 7,7 tum frÄn en vÀgg eller projektionsduk för att fÄ en 60-tums bild och 12 tum bort för en 80-tums bild. Med bara 4,8 x 3,2 x 8,8 tum och 3 pund Àr Screeneo U4 designad för att vara bÀrbar, medan dess autofokus och auto-keystone-funktioner omedelbart stÀller in en perfekt skarp och korrekt placerad bild efter att den lagts ner för visning.

Screeneo U4:s specifikationsblad citerar ljusstyrka för sin LED-drivna ljusmotor pĂ„ 400 lumen. Efter att följa i Epsons fotspĂ„r nĂ€r det gĂ€ller att tillhandahĂ„lla detaljerade specifikationer Ă€r Philips siffror för bĂ„de fĂ€rg och vit ljusstyrka – nĂ„got som borde ha en verklig visningseffekt. Andra specifikationer nĂ€mner Rec.709 (HDTV) fĂ€rgrymdstĂ€ckning pĂ„ 108 % och ljuskĂ€llans livslĂ€ngd pĂ„ 30 000 timmar. IngĂ„ngsfördröjningen Ă€r 30 ms, vilket Ă€r imponerande för en modell som inte Ă€r speciellt utformad som en spelprojektor.

Philips Screeneo U4 vinklad visar portar

Philips kompakta Screeneo U4-projektor har bÄde dubbla HDMI-videoingÄngar och Bluetooth-ljudutgÄngar (Bildkredit: Philips)

Ett par HDMI-ingÄngar pÄ Screeneo U4 möjliggör anslutning av en spelkonsol och en Roku, Brand-TV eller annan streamingsticka, medan en USB typ-A-port kan ge ström till de senare alternativen. Ett 2.1 inbyggt ljudsystem med 2 x 15 watt kan fungera som ett ljudsystem, eller sÄ kan du anvÀnda Screeneo U4:s dubbla Bluetooth-utgÄngar för en omedelbar ljuduppgradering genom att lÀnka till en extern Bluetooth-högtalare eller soundbar eller trÄdlösa hörlurar (ett par av dem, om du vill).

Analys: nÀr det kommer till projektorer kan mindre vara bÀttre

De bÀsta 4K-projektorerna i kategorin ultrakort kast (UST) erbjuder ett enkelt sÀtt att fÄ en enorm bild pÄ 100 tum eller större i ditt vardagsrum. Och det gör de utan besvÀret med att behöva installera en box som strÄlar en bild pÄ lÄngt hÄll och som krÀver noggrann kontroll av rumsbelysningen för att fÄ bra bildkvalitet.

Medan fördelarna med UST-projektorer, som krÀver installation bara nÄgra tum frÄn vÀggen för att fungera sin storbildsmagi, Àr obestridliga, Àr de vanligtvis oattraktiva enheter som har mer Àn en övergÄende likhet med en rumsvÀrmare eller annan stor apparat.

NĂ„gra företag som Xgimi med 4K Aura modell ger designexpertis till UST-projektorspelet, men Aura kostar 2 800 $ – ett belopp som ligger lĂ„ngt utanför intervallet för mĂ„nga hushĂ„llsbudgetar. Det Ă€r ocksĂ„ vad du kan förvĂ€nta dig att betala för vissa 85-tums TV-apparater, och de erbjuder en nĂ€stan likvĂ€rdig storskĂ€rmsupplevelse men med betydligt högre ljusstyrka pĂ„ tryck för att gynna HDR-tittandet.

För bara 599 € / $620 för en 80-tums bild, verkar Philips kompakta Screeneo U4 som bara biljetten för avslappnat spel eller sportvisning, eller för en familjefilmkvĂ€ll. Mer till saken, projektorn i sig Ă€r diskret och ser faktiskt bra ut.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK