Bil

Personuppgifter kompromissar med upp 38 %, enligt ny cybersäkerhetsrapport

Rapporten analyserar data per bransch. Sammantaget toppade hälso- och sjukvården listan, följt av finansiella tjänster och tillverkning och verktyg.

Bild: GettyImages: JGI/Jamie Grill

Cybersäkerhet har varit ett främsta samtalsämne efter en rad attacker mot kritisk amerikansk infrastruktur inklusive Colonial Pipeline-attacken, JBS Foods ransomware-incident och andra. På onsdagen släppte Atlas VPN en rapport med hjälp av ITRC-data (Identity Theft Resource Center), som beskriver personuppgiftsintrång för första halvåret 2021.

“Miljontals individer och organisationer p√•verkas varje dag av cyberattacker som hotar att stj√§la k√§nslig data. √Ąven om fler m√§nniskor har blivit medvetna om cyberrisker, utvecklar hackare nya tekniker och skadlig programvara f√∂r att ligga steget f√∂re f√∂rsvarstekniken‚ÄĚ, lyder en del av blogginl√§gget skrivet av William S., en Atlas VPN-utgivare och cybers√§kerhetsforskare.

SER: Responspolicy för säkerhetsincidenter (TechRepublic Premium)

2021 data kompromissar med siffrorna

En av de listade infografikerna analyserar data utifrån det totala antalet datakomprometteringar och påverkade individer för första halvåret i år. Sammantaget såg juni det högsta antalet överträdelser med 203, följt av april (151), mars (144) och maj (137). I tur och ordning rundade februari och januari de sex bästa med 111 respektive 100 kompromisser.

Intressant √§r att antalet kompromisser inte alltid direkt korrelerar med antalet individer som drabbas. Februari toppade till exempel listan f√∂r f√∂rsta halv√•ret 2021 med 35 313 ‚Äč‚Äč405 personer som p√•verkades f√∂ljt av april (25 443 298) och mars (23 309 513). Maj (20 657 152), januari (7 214 985) och juni (6 750 974) rundar av de b√§sta sex m√•naderna i form av de flesta drabbade.

“De mest popul√§ra attackvektorerna under andra kvartalet var n√§tattacker, ransomware eller skadlig programvara. Dessutom var det en m√§rkbar √∂kning av attacker i leveranskedjan, den senaste var p√• s√§kerhetsprogramleverant√∂ren Kaseya, s√§ger William S. i inl√§gget.

Måste läsa säkerhetstäckning

Datakompromisser efter bransch

En annan Atlas VPN-infografik analyserar branschspecifik data f√∂r att belysa antalet kompromisser per sektor. Mellan det f√∂rsta och andra kvartalet 2021 √∂kade kompromisserna med personuppgifter med 38 % med finansiella tj√§nster och h√§lsov√•rd som toppade denna lista som “de mest riktade sektorerna” eftersom cyberkriminella “kan dra nytta av stulen data eller en betald l√∂sensumma”, stod det i blogginl√§gget.

SER: Hur man hanterar lösenord: Bästa metoder och säkerhetstips (gratis PDF) (TechRepublic)

Totalt sett toppade sjukv√•rden listan med 162 kompromisser f√∂ljt av finansiella tj√§nster (132) och tillverkning och allm√§nnyttiga tj√§nster (98). I blogginl√§gget stod det att cyberattacker inom tillverkningsindustrin och verktyg “p√• senare tid har vuxit p√• grund av att fler f√∂retag anv√§nder mer automatisering och Internet-of-Things-tekniker √∂ver hela produktionskedjan”, och noterade att “datorisering ledde till att hackare fick fler √•tkomstpunkter d√§r de kan hitta s√•rbarheter att avbryta aff√§rsprocesser.‚ÄĚ

I tur och ordning rundar professionella tjänster (75) och utbildning (57) ut de fem bästa sektorerna när det gäller antalet kompromisser per bransch.

Inom den professionella tj√§nstesektorn sa blogginl√§gget att “den prim√§ra faktorn f√∂r attacker √§r att s√•dana f√∂retag vanligtvis har tillg√•ng till konfidentiell och k√§nslig kundinformation.” F√∂rfattaren noterade att denna “data har stort v√§rde” f√∂r cyberbrottslingar, och om denna information skulle l√§cka kan detta “orsaka katastrofala ekonomiska f√∂rluster och skada p√• rykte.”

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK