Blogg

Panasonic planerar en ny massiv batterifabrik i USA för att leverera Tesla: Rapport

Japanska Panasonic funderar pÄ att köpa mark i USA för en megafabrik för att tillverka en ny typ av elfordonsbatteri (EV) för Tesla, rapporterade den offentliga TV-kanalen NHK pÄ fredagen.

Panasonic tittar pÄ att bygga fabriken, för att kosta flera miljarder dollar, i antingen Oklahoma eller Kansas nÀra Texas, dÀr Tesla förbereder en ny EV-fabrik, NHK rapporterad. NHK gav ingen tidslinje för Panasonics USA-projekt. NHK citerade inte kÀllan till sin information. Panasonic sa att den rapporterade planen inte var nÄgot de tillkÀnnagav.

En lÄngvarig leverantör för Teslahar Panasonic sagt att de planerar att börja masstillverka den nya typen av litiumjonbatteri för Tesla före slutet av mars 2024 med tvÄ nya produktionslinjer vid sin vÀstjapanska fabrik i Wakayama.

Batteriet i 4680-format (46 millimeter brett och 80 millimeter högt) Àr ungefÀr fem gÄnger större Àn de som för nÀrvarande levereras till Tesla, vilket innebÀr att den amerikanska biltillverkaren kommer att kunna sÀnka produktionskostnaderna och förbÀttra fordonsrÀckvidden. Panasonics relation med Tesla strÀcker sig tillbaka mer Àn ett decennium nÀr Tesla undertecknade ett avtal som gjorde det japanska företaget till dess nyckelleverantör av batterier.

Sedan dess har Tesla ökat produktionen och diversifierat sin leveranskedja till andra företag, inklusive kinesiska tillverkare av billigare litiumjÀrnfosfat (LFP) kraftpaket som Contemporary Amperex Technology (CATL). Sydkorea LG Energy Solution Limited planerar ocksÄ att tillverka 4680 batterier, sa kÀllor till Reuters förra Äret.

Aktierna i Panasonic sjönk 3 procent i morgonhandeln i Tokyo jÀmfört med en nedgÄng pÄ 2,5 procent för det bredare Nikkei 225-indexet.

© Thomson Reuters 2022


För information om de senaste Nokia, Samsung, Lenovo och andra produktlanseringar frĂ„n Mobile World Congress i Barcelona, ​​besök vĂ„r MWC 2022 nav.

SÄ hÀr:

Tycka om LĂ€ser in…


AnnonsWeb Hyip

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK