Gardets

Överbrygga klyftan mellan vetenskaplig upptĂ€ckt och samhĂ€llsnytta

En av profilerna Schelhorn och Herbers som ingÄr i boken tÀcker kommersialiseringen i US Department of Agriculture, som har finansierat livsmedelsvetenskap, trÀdgÄrds- och medicinsk forskning i Ohio State om tomater under mÄnga Är. Kredit: Jo McCulty | Ohio State University

Det kommer en tid i mĂ„nga universitetsforskares liv nĂ€r upptĂ€ckter som Ă€r begrĂ€nsade till labbet Ă€r redo att nĂ„ en bredare publik – nĂ€r en ny produkt eller teknologi har visat i tester att den skulle ge en meningsfull nytta för samhĂ€llet.

För akademiska forskare finns det ingen guide som hjÀlper dem att ta det första steget mot att kommersialisera sin forskning. Nu fyller en ny bok det resursluckan.

Boken, med titeln “Beyond Discovery: Moving Academic Research to the Market” (Oxford University Press, 2022), riktar sig specifikt till forskare som arbetar inom den akademiska vĂ€rlden, och beskriver hur man nĂ€rmar sig och navigerar i kommersialiseringens vĂ€rld, de mĂ„nga sĂ€tt pĂ„ vilka processen kan spela ut, och vilka de stora aktörerna Ă€r i en universitetsmiljö.

“Största delen av vĂ€rlden vet inte hur detta hĂ€nder, och mĂ€nniskor pĂ„ universiteten inser inte att de Ă€r en del av en pipeline. Det hĂ€r Ă€r den första boken skriven specifikt för fakulteten som berĂ€ttar för dem hur man spelar spelet, sĂ€ger medförfattaren Jean Schelhorn. “Det finns flera sĂ€tt att kommersialisera forskning, och det mĂ„ste fakulteten höra. Det finns olika nivĂ„er av engagemang i tekniköverföring, och kĂ€nnetecknet för akademiker Ă€r att uppfinnaren förblir involverad – men bara sĂ„ involverad som de vill vara.”

Schelhorn och medförfattaren Joan Herbers, bÄda anslutna till Ohio State University, gav mycket olika, men kompletterande, bakgrunder till utvecklingen av denna guide.

Schelhorn, en kemist, Àr en seriepatenterad uppfinnare och före detta industrichef som under decennier har utvecklat expertis inom coachning och strategislagning med forskare nÀr de vandrar in i kommersialiseringsvatten. Hon Àr nuvarande chef för kommersialisering och industrisamarbeten i Ohio State College of Veterinary Medicine, dÀr hon sköter fakultetsuppfinnare genom patentansökningar, licensavtal och andra satsningar.

Herbers, en evolutionÀr biolog, Àr professor och dekan emerita i biologiska vetenskaper vid Ohio State, dÀr hon var huvudutredare pÄ ett National Science Foundation-finansierat initiativ för att öka nÀrvaron och framgÄngen för kvinnliga fakulteter inom STEM och frÀmja kvinnliga vetenskapsmÀns strÀvan kommersialisering av sin teknologi.

Författarna betonar att deras avsikt Ă€r att avmystifiera kommersialiseringsvĂ€rlden genom att beskriva de olika typerna av yrkesverksamma som hjĂ€lper till att föra processen framĂ„t, ersĂ€tta vanliga ord med jargongen och förklara de mĂ„nga vĂ€garna för att uppnĂ„ “överföring av teknik frĂ„n institutionen och till en annan enhet.”

“En fakultetsmedlem sa en gĂ„ng till mig: “Du vet, den hĂ€r vĂ€rlden Ă€r som att försöka korsa Grand Canyon. Hur ska jag göra det utan en guide?’” sa Herbers. “SĂ„ vi försöker vara deras guide.”

Bland bokens stora hembudskap: Att flytta forskning till marknaden behöver inte betyda att man bildar ett startup-företag.

“Om du tittar pĂ„ vĂ€rlden just nu, det ligger en enorm tonvikt pĂ„ startups och entreprenörskap, vilket innebĂ€r att du bildar ett företag,” sa Schelhorn. “Vissa tekniker Ă€r inte lĂ€mpliga för en startup. Samtidigt finns det en enorm vĂ€rld av licensiering, och hur du gör det förstĂ„s inte.

“I huvudsak lĂ€mnar allt universitetet som en licens. Men att komma dit Ă€r en mycket komplex process och i den hĂ€r boken förklarar vi det pĂ„ en detaljerad nivĂ„.”

Eftersom informationen kan kÀnnas tung för trepida blivande uppfinnare, gjorde Schelhorn och Herbers en samlad anstrÀngning för att skriva en mycket lÀsvÀrd bok som inspirerar forskare att fundera över hur deras arbete kan förÀndra vÀrlden.

“Mycket av det Ă€r mycket komplex information. Det finns mycket roligt dĂ€r ocksĂ„, sĂ€ger Schelhorn. “Och av erfarenhet kan jag sĂ€ga att det verkligen Ă€r en fantastisk resa att gĂ„ igenom den hĂ€r processen med ett team.”

NÀr hon utvecklade boken, drog Schelhorn pÄ sin djupa kunskap som en före detta patentstrateg inom den privata sektorn och mÄngÄrig tekniköverföringsspecialist i Ohio State som hjÀlper akademiska forskare att förestÀlla sig en framtid dÀr deras uppfinningar gör skillnad i mÀnniskors liv. Hon samarbetade med Herbers, som har tillbringat hela sin karriÀr genomsyrad av den akademiska kulturen, och försöker förbÀttra den.

“Resultatet Ă€r verkligen unikt,” sa Herbers. “Det hĂ€r Ă€r en kultur som Ă€r underbetjĂ€nad nĂ€r det gĂ€ller material som kommer att hjĂ€lpa dem att avancera pĂ„ det hĂ€r omrĂ„det, sĂ„ vĂ„rt mĂ„l var att bringa klarhet till fĂ€ltet som uppfinnaren mĂ„ste gĂ„ igenom. Och vi möter mĂ€nniskor dĂ€r de Ă€r, i den hĂ€r kulturen.

“Jag har inte patenterat eller kommersialiserat en jĂ€kla sak. Men jag vet hur fakulteten tĂ€nker och varför det hĂ€r kan vara svĂ„rt att sĂ€lja för dem.”

InsprÀngt bland bokens förklarande kapitel finns profiler av uppfinnare som representerar en rad omrÄden, karriÀrstadier och institutionstyper som Àr utformade för att öka chanserna att lÀsare ska se sig sjÀlva i kommersialiseringsvÀrlden och uppmuntras att prova.

Inkluderandet av dessa profiler var sÀrskilt attraktivt för utgivaren, sa Sarah Humphreville, senior redaktör, Oxford University Press.

“Det vi tyckte var sĂ„ speciellt med den hĂ€r boken var att Ă€ven om Dr. Herbers och Schelhorn sjĂ€lva tog med sig en mĂ€ngd praktisk undervisning, forskning och kommersialiseringserfarenhet, de gav ocksĂ„ utrymme genom hela sitt manuskript till de olika erfarenheterna frĂ„n sĂ„ mĂ„nga individer som hade tagit intressanta, ofta ovanliga vĂ€gar mot kommersiell framgĂ„ng”, sa Humphreville. “LĂ€sare frĂ„n nĂ€stan alla akademiska specialiteter kan hitta glimtar av deras berĂ€ttelse, eller potentialen i deras idĂ©er, i de berĂ€ttelser som delas – vilket vi som förlĂ€ggare tyckte var ganska spĂ€nnande.”

För att hjÀlpa uppfinnare att dela sina berÀttelser och bygga nya nÀtverk har Schelhorn och Herbers ocksÄ etablerat en webbplats, https://gobeyonddiscovery.com/.

“Det finns ett helt ekosystem för startupgrundare,” sa Schelhorn, “men det finns vĂ€ldigt lite dĂ€r ute för mĂ€nniskor som vill behĂ„lla sin fot i en institutionell miljö och fortfarande har saker som Ă€r viktiga i vĂ€rlden.”


AnvÀnda extraordinÀra siffror i fysiken för att förklara universums mysterier


Mer information:
Beyond Discovery: Flytta akademisk forskning till marknaden. oxford.universitypressscholars 
 01/oso-9780197512715 TillhandahÄlls av Ohio State University

Citat:Att överbrygga gapet mellan vetenskaplig upptÀckt och samhÀllsnytta (2022, 30 juni)hÀmtad 30 juni 2022 frÄn https://techxplore.com/news/2022-06-bridging-gap-scientific-discovery-societal.html

Detta dokument Àr föremÄl för upphovsrÀtt. Bortsett frÄn all rÀttvis handel i syfte att privata studier eller forskning, fÄr ingen del reproduceras utan skriftligt tillstÄnd. InnehÄllet tillhandahÄlls endast i informationssyfte.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK