Gardets

Organisationer som kÀmpar för att stödja distans- och hybridanstÀllda

Det nya normala för de allra flesta företag kommer att se att de mÄste ta emot de som inte kan eller vill ÄtervÀnda till kontoret, men forskning har funnit att sÄdana fjÀrranstÀllda och hybridanstÀllda Àr under press nÀr det kommer till det stöd de fÄr frÄn IT avdelningar.

För dess Digital arbetsplatsproduktivitetsrapport, leverantören av digital upplevelsehantering (DEM) Lakeside Software gav ESI ThoughtLab i uppdrag att genomföra marknadsundersökningar i februari och mars 2022. Studien samlade in perspektiv frĂ„n 600 respondenter – 200 anstĂ€llda, 200 chefer pĂ„ C-nivĂ„ och 200 IT-chefer och personal. Analyser genomfördes över branscher – inklusive finansiella tjĂ€nster, teknologi, biovetenskap och professionella tjĂ€nster – geografiska marknader, företagsstorlekar och andra parametrar för att fĂ„ en heltĂ€ckande bild av marknaden för digitala anstĂ€lldas upplevelser (DEX).

Sammantaget avslöjade studien en mĂ€ngd anstĂ€lldas frustration, bĂ„de med tekniken de interagerar med varje dag och den övergripande IT-infrastrukturen som stöder deras arbetsplats. Lakeside hĂ€vdade faktiskt att forskningen hade identifierat ett kritiskt fel i de flesta organisationer – inte bara kĂ€nde sig mĂ„nga anstĂ€llda hindrade av sin arbetsplatsteknik, utan IT-team var ocksĂ„ frustrerade över bristande insyn i hur och nĂ€r problem uppstod.

LÀgre produktion var ett viktigt problem, med anstÀllda som hÀvdade att de uppnÄdde bara 60 % av sin potentiella arbetsproduktion pÄ grund av den suboptimala kvaliteten pÄ deras övergripande digitala upplevelse och förlorade 54 minuters arbetstid varje vecka pÄ grund av tekniska problem. Studien erkÀnde ocksÄ den roll som ny teknik, sÄsom DEX-plattformar, kan spela för att stödja högpresterande, produktiva team.

Företag som helhet, inklusive inte bara IT-avdelningar utan Àven HR, visade sig stÄ inför en enorm utmaning nÀr det gÀller att ta itu med denna produktivitetsgap, eftersom forskningen visade att 40 % av tekniska problem pÄ arbetsplatsen, sÄsom nÀtverksanslutning, applikationsprestanda och systemfel , inte rapporterades till IT-team.

En stark DEX ansĂ„gs ocksĂ„ vara avgörande för att behĂ„lla anstĂ€llda och talangförvĂ€rv. Drygt en tredjedel (36 %) av de anstĂ€llda rapporterade att de hade övervĂ€gt att lĂ€mna en arbetsgivare pĂ„ grund av dĂ„liga digitala upplevelser – och av dem erkĂ€nde 14 % att de faktiskt hade slutat. Detta, sa Lakeside, representerade en betydande utmaning i en konkurrensutsatt miljö dĂ€r nĂ€stan hĂ€lften av alla anstĂ€llda globalt övervĂ€gde att byta jobb.

Den tillade att nÀr organisationer fortsÀtter att tÀvla om talang, var det avgörande för dem att ha rÀtt verktyg och kapacitet för att stödja arbetsstyrkor av alla slag, som det ökande antalet hybrid- och distansarbetare. Lakeside observerade att plattformar som stöder den digitala medarbetarupplevelsen kan driva positiv förÀndring genom att analysera hur anstÀllda interagerar med organisationens datorenheter, lokala och molnapplikationer, nÀtverk och virtuella infrastrukturer.

“NĂ€r den fyra dagar lĂ„nga arbetsveckan skapar rubriker runt om i vĂ€rlden, brottas organisationer fortfarande med hur de ska hantera och anpassa sig till decentraliserade arbetsmiljöer, Ă€n mindre en minskad arbetsvecka”, kommenterade Lakeside Softwares marknadschef David Wilkins.

“VĂ„r forskning visar hur viktig flexibilitet och den digitala upplevelsen Ă€r för medarbetarnas tillfredsstĂ€llelse. Medan mĂ„nga företagsledare ser arbetskraftens engagemang som den frĂ€msta drivkraften för produktionen, har anstĂ€llda ett annat perspektiv: behovet av teknik, IT-stöd, flexibilitet pĂ„ arbetsplatsen och utbildning som möjliggör högre produktivitet och leder till en mer nöjd arbetsstyrka, tillade han.

Lakeside Softwares vd David Keil tillade: “Förlusten av nĂ€stan en timme per vecka per anstĂ€lld till IT-avbrott Ă€r ett stort produktivitetsproblem för företagsorganisationer. Genom att vidta Ă„tgĂ€rder för att proaktivt förebygga problem som uppstĂ„r i deras IT-infrastruktur, kan företagsledare minimera driftstopp och uppnĂ„ miljontals dollar i Ă„tervunna intĂ€kter varje Ă„r.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK