Bil

Ny rapport avslöjar de mest populära musikströmningstjänsterna

Man tar på sig hörlurar med flerfärgade ljudvågor i bakgrundenShutterstock.com/Rawpixel.com

Har du någonsin undrat vilken musikstreamingtjänst som får flest användare? Tja, en ny rapport från Midia Research avslöjar vilka tjänster som har flest användare, och den mest populära kommer förmodligen inte att överraska dig alls.

Enligt studien, som anv√§nder data fr√•n andra kvartalet 2021, var Spotify den √∂verl√§gset mest popul√§ra musikstr√∂mningstj√§nsten och tog totalt 31 % av marknaden. Apple Music kommer p√• andra plats, med respektabla 15 %. √Ėverraskande nog √§r tredjeplatsen en oavgjord niv√• mellan Amazon Music och Tencent Music med 13%. YouTube Music kommer n√§sta med 8 %, och sedan fyller de mindre tj√§nsterna upp den √•terst√•ende marknadsandelen.

Midias diagramMidia

Intressant att notera är att medan Spotify fortsätter att dominera, är de senaste siffrorna faktiskt en minskning från 33% 2020, vilket är en liten men märkbar minskning. Under andra kvartalet 2019 hade Spotify 34% av marknaden, så nedgången har skett i ett par år nu.

Enligt Midia Research finns det totalt 523,9 miljoner musikströmningsprenumeranter under andra kvartalet 2021. Om den siffran stämmer betyder det att Spotify hade cirka 162,4 miljoner prenumeranter som betalade för sin musikströmningstjänst från och med andra kvartalet 2021. Det totala antalet har ökat 109,5 miljoner under samma tid 2020, så många användare registrerade sig för premiummusikstreamingtjänster.

RELATERAD: Streama musik? Du borde göra dina egna spellistor

Botón volver arriba

Annonsblockerare upptäckt

Du måste ta bort AD BLOCKER för att fortsätta använda vår webbplats TACK