Bil

Not Dead Yet: Skype fÄr en redesign 2021

Nytt Skype pÄ en MacBookMicrosoft

Microsoft försöker helt klart fÄ folk att anvÀnda Teams. Det betyder dock inte att företaget helt har glömt bort Skype. Företaget har precis lagt ut en omdesign för Skype som lÀgger till ett frÀscht nytt utseende och nÄgra intressanta funktioner.

Vad Àr nytt med Skype?

Microsoft beskriver den senaste av mĂ„nga Skype-omformningar som ett “förbĂ€ttrat, snabbare, pĂ„litligt och supermodernt Skype.” Detta kommer att vara en gradvis uppgradering, eftersom Microsoft sĂ€ger att den kommer att rullas ut under de nĂ€rmaste mĂ„naderna.

Den mest intensiva omdesignen kommer till avsnittet du ser under ett samtal, som Microsoft kallar samtalsstadiet. Avsnittet du ser under samtal kommer snart att omfatta alla deltagare, oavsett om de har video aktiverat eller inte. Detta gör det lÀttare att se exakt vem som Àr i samtalet med dig. Naturligtvis kan du stÀnga av detta och bara se personer med video om du vill.

Dessutom lÀgger Microsoft till en hel del anpassning till denna vy. Det kommer att finnas alla möjliga teman och layouter du kan anvÀnda för att ge det ett utseende och en kÀnsla som passar din smak och dina behov. Du kommer att kunna vÀlja mellan högtalarvy, rutnÀtsvy, stort galleri, Together Mode och innehÄllsvy.

De nya teman Ă€r fina och fĂ€rgglada. Även om fĂ€rger inte kommer att Ă€ndra funktionaliteten som erbjuds av Skype, kan de höja ditt humör lite, eftersom de ser ganska trevliga ut.

NÀr det gÀller funktioner fÄr Skype anpassade meddelandeljud, som faktiskt Àr live nu. Det finns ocksÄ en ny funktion som heter TwinCam, som lÄter dig lÀgga till telefonens kamera i ett samtal, men det kommer vid ett senare tillfÀlle.

I ett blogginlĂ€gg pratade Microsoft om vikten av prestanda för att gĂ„ med i designförĂ€ndringarna. Företaget sa: “Även om vi Ă€lskar designförĂ€ndringarna visste vi att de inte var tillrĂ€ckligt. Vi behövde fokusera pĂ„ prestanda för att göra upplevelsen förtjusande.”

Företaget sÀger att desktopversionen kan se sÄ mycket som en 30% förbÀttring i prestanda.

Skype reser sig som en phoenix

Precis nÀr du tror att Microsoft helt har flyttat över sitt fokus till Teams, tillkÀnnager företaget en ny Skype-uppdatering som pÄminner oss om att de köpte Skype för en absurd summa pengar.

Är dessa förĂ€ndringar tillrĂ€ckliga för att övertyga folk att sluta anvĂ€nda Zoom, Google Meet, Microsoft Teams och alla andra populĂ€ra videosamtalstjĂ€nster dĂ€r ute? Bara tiden kommer att utvisa, men Ă€nnu en Skype-redesign kan verkligen inte skada.

RELATERAD: De bÀsta zoomalternativen för videochatt

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK