Gardets

Nokia och Proximus demonstrerar 5G-nÀtverksinnovation för att stödja krÀvande nÀtverksförhÄllanden

Belgien hÄller snabbt pÄ att förvandlas till ett innovationsnav för nÀsta generations mobiler, och telco Proximus Àr den senaste som demonstrerar kraften i 5G i ett partnerskap med Nokia för att förbÀttra prestandan för nÀtverksuppdelning i krÀvande nÀtverksförhÄllanden genom anvÀndning av radioprogramvarudefinierad nÀtverks- och radioresursallokeringsteknik.

Det ledande belgiska telekombolagets mĂ„l Ă€r att leverera ett “mobilnĂ€tverk av hög kvalitet” och rikstĂ€ckande mobiltĂ€ckning till sina kunder över hela landet, och försöket Ă€r utformat för att stödja företagets ambition att vara en ledande innovatör av mobilnĂ€tverk.

Utöver sin expertis som en ledande 5G-aktör i Belgien erbjuder Proximus ytterligare support, tillsammans med sina dotterbolag, inom kompletterande omrÄden, allt frÄn sÀkerhet och intelligenta molnlösningar till artificiell intelligens och internet of things (IoT).

Under en testversion pÄ Proximus 5G Innovation Lab i Bryssel anvÀndes verkliga applikationer för att visa hur en konsekvent kundupplevelse kan sÀkerstÀllas under överbelastade nÀtverksförhÄllanden.

Ny 5G RAN slicing-funktion Àr designad för att ge fördelar till ett brett spektrum av anvÀndningsfall som Industry 4.0, IoT och företagsapplikationer som allmÀn sÀkerhet och drönarinspektion, sÄvÀl som virtuell och augmented reality och molnspel. Lösningen Àr tillgÀnglig nu för tester och kommer att vara kommersiellt tillgÀnglig under tredje kvartalet 2022 för fristÄende anvÀndningsfall för 5G.

Försöket utfördes pÄ innovationsplattformen Proximus 5G med 50 MHz spektrum i 3 600 MHz-bandet baserat pÄ Nokias 5G AirScale-basstation. Den kombinerade nya avancerade RAN-slicing-funktioner i basstationen med radioprogramvarudefinierad nÀtverksteknik (SDN) för att möjliggöra realtidshantering av skivor och nÀtverksprestanda.

Tre enheter konfigurerades pÄ tre Ànde-till-Ànde-skivor konfigurerade med 60 %, 30 % respektive 10 % av tillgÀngliga bandbreddsresurser. Varje enhet nÄdde maximal bandbredd nÀr den var ansluten individuellt och nÄdde den tilldelade kapaciteten nÀr den var ansluten samtidigt.

Nokias segmentsmedvetna radioresursallokering tillÀmpades för 5G SA-segment och 5G NSA-trafik, vilket kompletterar de funktioner som redan finns tillgÀngliga i LTE och ger kontinuitet mellan 4G- och 5G-nÀtverk. Radiomjukvarudefinierade nÀtverk möjliggjorde realtidshantering av RAN-resurser, schemalÀggare, servicekvalitet, sÀkerhet, trafikisolering och routing som krÀvs speciellt för att anpassa en del till de specifika behoven hos affÀrsapplikationer och/eller anvÀndningsfall. Den kan Àven appliceras för 4G/5G-skivning och kantskÀrning.

Försöket tilldelade ocksÄ specifika radioresurser per skiva, kompletterat med ytterligare radiofunktioner för att minska latensen för skivor med tidskÀnsliga applikationer. Den belyste ocksÄ hur en operatör kunde kontrollera och dynamiskt anpassa skivparametrar i allmÀnhet, och i synnerhet stÀlla in radioresurserna per skiva. Radioresursallokeringsteknik kan anvÀndas i ett radionÀt som delas mellan flera operatörer.

“Vi Ă€r glada över att ha slutfört den hĂ€r testversionen av nĂ€tverksskĂ€rning med Nokia som kommer att stödja vĂ„ra kunder med förbĂ€ttrade nĂ€tverksskĂ€rningsmöjligheter som kommer att hĂ„lla nyckeltjĂ€nsterna igĂ„ng smidigt Ă€ven under krĂ€vande eller hektiska tider”, sĂ€ger Proximus tekniska chef (CTO) Geert Standaert.

“VĂ„rt avancerade 5G-nĂ€tverk stödjer vĂ„ra kunders verksamhet genom att möjliggöra nya typer av tjĂ€nster och göra nĂ€tverket mer effektivt. Vi kommer att fortsĂ€tta att utveckla innovationer och de senaste applikationerna, eftersom vĂ„rt uppdrag Ă€r att ge vĂ„ra kunder möjligheterna med 5G.”

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK