Blogg

Nissan, Renault och Mitsubishi investerar 25 miljarder dollar i elfordon under 5 Ă„r

Renault och Nissan kommer att arbeta nÀrmare tillsammans för att tillverka elbilar, sa de pÄ torsdagen och redogjorde för sina planer pÄ att spendera 23 miljarder euro (ungefÀr 1 93 350 crore) pÄ övergÄngen till renare fordon under de kommande fem Ären.

Den tvÄ decennium gamla alliansen, som ocksÄ omfattar Mitsubishi motorersa att det skulle öka antalet vanliga plattformar för elfordon (EV) till fem frÄn fyra.

De kommer att anvÀndas för att bygga en kombinerad elbilsserie av 35 fordon till 2030, sÀger företagen i ett pressmeddelande.

De sa ocksÄ att 2026 skulle fyra femtedelar av alla deras modeller dela gemensamma plattformar, jÀmfört med 60 procent nu.

“Alliansen förblir ett kraftfullt partnerskap. Vi drar nytta av delad erfarenhet och expertis”, sa Nissan VD Makoto Uchida.

Engagemanget för att samla resurser kommer i takt med att de tre företagen möter vÀxande konkurrens frÄn större biltillverkare med djupare fickor, som t.ex. Toyota Motorsom i december lovade att spendera 70 miljarder dollar (ungefÀr 5 25 900 crore) för att elektrifiera sin flotta, samt elbilsspecialister som t.ex. Tesla.

Nu vÀrldens mest vÀrdefulla biltillverkare, Tesla prognos pÄ onsdag skulle dess leveranser 2022 öka med 50 procent frÄn Är till Är.

Pengarna utlovade av RenaultNissan och Mitsubishi Motors pÄ torsdagen kommer frÄn finansiering som de tillkÀnnagav förra Äret.

Nissan sa i november att de skulle spendera 2 biljoner JPY (ungefÀr 1 30 440 crore Rs.) under fem Är för att pÄskynda fordonselektrifieringen, inklusive pÄ elbilar och hybridbensin-elbilar.

I juni presenterade Renault en femÄrig elbilsstrategi pÄ 10 miljarder euro (ungefÀr 84 060 crore) med en plan att lansera 10 modeller och att elbilar ska stÄ för 90 procent av alla modeller till 2030.

Att hÄlla ihop sin allians Àr ett korsande ÀgarförhÄllande, dÀr Renault Àger 43,4 procent av Nissan, som i sin tur har 15 procent utan röstrÀtt i det franska bilföretaget och en tredjedel av Mitsubishi Motors aktie.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK