Blogg

Nigeria kan öppna fakturabetalningar via eNaira CBDC: Rapport

Nigeria har försökt fĂ„ fler medborgare att anta sin nationella digitala valuta kallad eNaira sedan den introducerades förra Ă„ret under sloganen “Same Naira, More Possibilities”. Centralbanken i Nigeria (CBN) ska enligt uppgift göra det möjligt för mĂ€nniskor att anvĂ€nda eNaira för dagliga betalningar som att boka flygbiljetter och betala elrĂ€kningar. Syftet Ă€r att popularisera anvĂ€ndningen av den nigerianska centralbankens digitala valuta (CBDC) bland fler mĂ€nniskor.

CBN övervÀger en uppdatering av sin CBDC nÀsta vecka, vilket gör den lÀmplig för dagliga betalningar i landet, en Rapportera av den nigerianska publikationen Vanguard sa den 9 maj.

Nigerias apex-bank har samarbetat med mobilbanksföretaget Bizi Mobile för att underlÀtta anvÀndarbetalningar via dess CBDC.

“FrĂ„n och med nĂ€sta vecka kommer det att ske en uppgradering av eNaira speed wallet-app som lĂ„ter dig göra transaktioner som att betala för DSTV eller elrĂ€kningar eller till och med betala för flygbiljetter”, citerade Vanguard-rapporten Bariloka Koyor. Koyor kontrollerar Lagos-grenen av CBN.

Enligt Koyor Àr den största skillnaden mellan eNaira-transaktioner och traditionella onlinebetalningsmetoder hastigheten för att bearbeta transaktioner.

Dessutom sa CBN-tjÀnstemannen ocksÄ att eNaira kan hjÀlpa fattiga nigerianer som kommer att fÄ ersÀttning frÄn regeringen via CBDC.

“Detta Ă€r ett projekt som CBN har rullat ut för att nĂ„ ut till alla nigerianer nĂ€r det gĂ€ller finansiell inkludering och nĂ€r det gĂ€ller effektivitet, tillförlitlighet och sĂ€kerhet för banktransaktioner sĂ„ att vi kan göra banktransaktioner mycket enkelt och sĂ€kert och folket i Nigeria kan dra nytta av eNaira”, tillade Koyor.

Nigerias regering uppmanar mÀnniskor att bli tidiga anvÀndare av eNaira CBDC.

Nigeria Àr bland andra afrikanska nationer som Kenya, Tanzania och Sydafrika, för att prova kryptovalutor de senaste Ären.

Kryptomarknaden i Nigeria, Kenya, Tanzania och Sydafrika ökade tillsammans med 1 200 procent och nÄdde en marknadsvÀrdering pÄ 105,6 miljarder dollar (ungefÀr 775 crores) pÄ ett Är, en Rapportera av Chainalysis hÀvdade i september.

Inflationen Àr den frÀmsta orsaken till att kryptoantagandet drivs i dessa afrikanska regioner.

Inflationstakten i Nigeria steg till 12,8 procent 2020 frÄn 11,4 procent 2019.

Trots CBN:s beslut mot legalisering av kryptohandel i landet, har nigerianer experimenterat med virtuella tillgÄngar.

Forskningsföretag Trippel-A uppskattar att över 13 miljoner nigerianer Àgde kryptovalutor 2021. Det utgör 6,3 procent av Nigerias totala befolkning.

Medan CBN har haft ett öppet sinne nÀr det gÀller att marknadsföra sitt CBDC, förblir det beslutet att inte ge kryptohandel en laglig status i landet.

CBDCs liknar kryptovalutor i sin struktur genom att förlita sig pÄ blockchain-nÀtverk för att fungera som deras underliggande teknologi.

Till skillnad frÄn de i stort sett ospÄrbara och oberoende kryptotransaktionerna utfÀrdas och regleras CBDC:er av centralbanker.

Indien, Rysslandoch Jamaicabland andra, har redan pÄbörjat arbetet med sina respektive CBDC.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK