Blogg

Netflix iOS-app för att ha prenumerationsknapp för att undvika Apples transaktioner i appen

En ny uppgradering för iOS-appen frÄn den vÀlkÀnda OTT-tjÀnsten Netflix kommer att innehÄlla ett externt prenumerationsalternativ som, nÀr det vÀljs, skulle leda anvÀndare till företagets webbplats.

En ny uppgradering för iOS app frÄn vÀlkÀnda OTT service Netflix kommer att inkludera ett externt prenumerationsalternativ som, nÀr det vÀljs, skulle leda anvÀndare till företagets webbplats.

Enligt rapporter frĂ„n Mashable, Äpple har tydligen tagit ut en avgift pĂ„ 30 procent pĂ„ köp i appen som görs via App Store för en tid.

Inte bara gjorde Netflix detta, utan Spotify gav ocksÄ ett externt prenumerationsalternativ till sin iOS-app.

NÀr en anvÀndare vÀljer prenumerationsalternativet i Netflix-appen för iOS nu, visas ett meddelande om att Apple inte Àr ansvarigt för de transaktioner som görs i popup-fönstret.

NÀr anvÀndaren vÀljer fortsÀtt hÀnvisar appen dem till den officiella webbplatsen, dÀr de kan slutföra de ÄterstÄende stegen av medlemskapsköpsprocessen.

PÄ grund av sin transaktionsstrategi i appen har Apple varit i rubrikerna och undersökts över hela vÀrlden.

TeknikjÀtten anklagades tidigare av EU:s tillsynsmyndigheter för att hindra konsumenter frÄn att anvÀnda oberoende mobila plÄnböcker. Verksamheten har ocksÄ anklagats för ett liknande brott i Indien, som rapporterats av Mashable.

Cupertino-teknikjÀtten lÀt dejtingappar hoppa över köpen i appen i NederlÀnderna, men de var fortfarande skyldiga att betala provision pÄ eventuella externa köp till en reducerad skattesats.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK