Bil

NĂ€r du ska byta ut din gamla musmatta

En modern vit datormusmatta bredvid en mus och ett tangentbord.McLittle Stock/Shutterstock.com

Att anvÀnda en bra musmatta gör din tid pÄ datorn mycket roligare. HÄll utkik efter tecken som vi kommer att gÄ över nÀr din pad inte lÀngre ger den komfort och kontroll du behöver. HÀr Àr vad du ska hÄlla utkik efter.

En grov yta

Ett av de vanligaste tecknen pÄ att det Àr dags för en ny musmatta Àr nÀr ytan inte lÀngre kÀnns slÀt. Försök komma ihÄg hur det brukade kÀnnas nÀr du först fick det. Flytta nu musen runt dynan och var noga uppmÀrksam pÄ hur det kÀnns.

Finns det vissa flÀckar som kÀnns ojÀmna eller svÄrare att svepa pÄ? FÄr din mus pÄ ytan? Om sÄ Àr fallet kan en byte behövas, men se till att du först försöker rengöra dynan. Se om tvÀtten blev av med de grova flÀckarna och gjorde ytan slÀtare igen. Om det inte fungerar mÄste du förmodligen byta ut det.

Kom ihÄg att en musmatta dramatiskt kan förbÀttra din upplevelse nÀr du hanterar en mus, speciellt spelmöss. Det lÄter din mus glida smidigt och mer exakt. SÄ om du har haft din pad ett tag och den inte Àr sÄ smidig som den brukade vara, tveka inte att byta ut den, eftersom de Àr ganska prisvÀrda.

Uppenbara skador

Ett annat vanligt tecken pÄ att byta ut din musmatta Àr nÀr det finns uppenbara skador pÄ den. Detta inkluderar revor, hÄl, grova repor, avskalning i kanterna eller nÄgon annan typ av fysisk skada pÄ ytan. Du kommer inte att kunna fixa dessa, men Àven om du kunde, Àr det mycket lÀttare att bara byta ut hela dynan.

Att anvÀnda din mus med dessa skador kan vara en mardröm. Att göra det kan till och med skada din mus med tiden, sÄ det Àr inte vÀrt risken. Om du kan se basmaterialet under det översta lagret pÄ din pad, kasta ut det omedelbart! Den goda nyheten Àr att de flesta kuddar Àr överkomliga, sÄ du behöver inte spendera mycket för att fÄ en ny. Kom ihÄg att smÄ revor, repor och hÄl i stort sett kan vara osynliga, men de kan fortfarande pÄverka din muss rörelse.

Om det finns skador men du inte riktigt kÀnner det nÀr du anvÀnder musen, hÄll i dynan ett tag till. Bli av med den först nÀr skadorna gör den svÄr att anvÀnda.

Djuprengöring hjÀlper inte lÀngre

Att ge din gamla musmatta en djuprengöring, Ätminstone ett tag, brukar lösa prestandaproblem. Men det kommer en tid dÄ Àven en bra skrubbning eller tvÀtt kan hjÀlpa det lÀngre. Om du har provat allt frÄn att sÀnka dynan i diskmedel till att skrubba ytan med en rengöringsborste utan resultat, övervÀg att kasta in handduken.

Ett bra sÀtt att se om djuprengöring inte lÀngre hjÀlper Àr om dynan kÀnns torr och styv efter att den torkat. detta innebÀr vanligtvis att materialet bryts ner och förlorar sina ursprungliga egenskaper, vilket kan göra att musen fastnar eller fastnar nÀr den anvÀnds. Normalt nÀr du rengör en musmatta blir den mjukare och smidigare, inte strÀv och torr.

ObekvÀm eller obekvÀm storlek

Om du ofta har med dig en musmatta nÀr du Àr pÄ sprÄng brukar en mindre vara bekvÀmare att bÀra med sig. Men om du Àr pÄ din huvuduppstÀllning dÀr du spelar spel eller arbetar, kan en större musmatta erbjuda mer utrymme och komfort. Detta gÀller sÀrskilt nÀr du spelar spel som krÀver att du gör stora, svepande rörelser.

Din gamla och mindre dyna kan ha haft den perfekta storleken nÀr du först fick den, men dina behov kan Àndras. Om din nuvarande musmatta orsakar dig obehag eftersom den inte ger dig tillrÀckligt med utrymme att röra pÄ dig, byt sedan ut den mot en större. Men hellre Àn att slÀnga den, förvara den för sÀker förvaring.

OmvÀnt, om du frÄn början köpte en stor musmatta som inte lÀngre passar ditt bord eller arbetsutrymme, Àr det bÀttre att ersÀtta den med en mindre Àn att klippa den. Att skÀra den till den storlek du behöver kommer att lÀmna dig med en ful och taggig kant som till slut kommer att vara obekvÀm att anvÀnda. Du vet aldrig nÀr du kan behöva en stor musmatta igen, sÄ hÄll den undangömd tills vidare.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK