Bil

Microsoft vill verkligen att du ska sluta anvÀnda Windows 8.1

Foto av Windows 8.1 som körs pÄ en bÀrbar datorMicrosoft

Microsoft slÀppte Windows 8.1 Ànda tillbaka 2013, och det har sedan dess ersatts av Windows 10 och 11. Nu nÀrmar sig operativsystemet slutet av sin supportcykel, och Microsoft verkligen vill att du uppgraderar.

ZDNet rapporterar att Microsoft förbereder sig för att skicka pÄminnelser till alla som fortfarande anvÀnder Windows 8.1, och pÄminner dem om att supporten kommer att upphöra den 10 januari 2023. Efter den tidpunkten kommer Windows 8.1 inte att fÄ fler systemuppdateringar, inklusive viktiga sÀkerhetskorrigeringar. Den ursprungliga versionen av Windows 8 nÄdde slutet av mainstream-stödet 2016.

Även om sjĂ€lva operativsystemet nĂ€rmar sig slutet av sin livstid, och det borde du definitivt planera en uppgradering om du fortfarande anvĂ€nder Windows 8.1, kommer vissa komponenter och applikationer fortfarande att fĂ„ uppdateringar efter den tidpunkten. Microsoft har inte specificerat nĂ„got slutdatum för supporten för Edge-webblĂ€saren pĂ„ Windows 8.1, som till och med kommer att fortsĂ€tta att fungera pĂ„ Windows 7 fram till januari 2023. Google Chrome och Firefox har inte heller meddelat planer pĂ„ att slĂ€ppa Windows 8.1.

Beroende pÄ PC kan det vara lÀttare sagt Àn gjort att uppgradera frÄn Windows 8.1. Windows 11 har strikta officiella krav som blockerar de flesta (om inte alla) datorer designade för Windows 8.1, och Àven om du kan kringgÄ dessa krav och installera Windows 11 ÀndÄ, kanske vissa funktioner inte fungerar.

Windows 10 fungerar pÄ Àldre hÄrdvara Àn Windows 11 och kommer att fortsÀtta att stödjas fram till oktober 2025. Det ger dig cirka tre Är pÄ dig att köpa en ny bÀrbar dator eller annan dator som Àr designad för Windows 11. Att byta till en stationÀr Linux-distribution Àr ocksÄ en alternativet om du inte behöver Windows-specifik programvara, och det finns flera distributioner avsedda för gamla datorer, som Ubuntu MATE.

KĂ€lla: ZDNet, Microsoft

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK