Gardets

Meta höjer priserna pÄ sina Quest VR-headset med $100

Meta, född Facebook, kan vara ett av de mest inflytelserika och ambitiösa företagen i vÀrlden, men det betyder inte att det Àr immunt mot bredare ekonomiska problem. Samma dag som en serie nyhetsartiklar avslöjade omfattningen av Metas senaste bÀltesdragning, sa företaget att det höjde priserna pÄ sina Quest VR-headset.

Det Àr en anmÀrkningsvÀrd uppdatering i en bransch som vanligtvis ser priserna pÄ prylar sjunka nÀr tekniken gÄr framÄt. Ett högre pris pÄ ett av vÀrldens mest populÀra VR-headset skapar ocksÄ ytterligare en potentiell barriÀr i Metas strÀvan att fÄ fler konsumenter till virtuell verklighet.

FrÄn och med augusti kommer de tvÄ tillgÀngliga konfigurationerna av Meta Quest 2 VR-headset bÄda att gÄ upp i pris med $100. 128-gigabyte-modellen kommer att kosta $400, och versionen med 256 GB lagring kommer att kosta $500. En gratis nedladdning av det populÀra SlÄ Saber spel, vanligtvis $30, levereras med headseten till slutet av Äret. Detta knuffar Meta Quest 2-headsetet nÀrmare priset pÄ $549 HP Reverb G2 och HTC Vive Pro, som börjar pÄ $599 för endast ett headset (utan handkontroller).

Meta sa, genom en talesperson, att de har investerat miljarder dollar i VR-ekosystemet och att företaget “justerar priset pĂ„ vĂ„ra Meta Quest 2-headset för att göra det möjligt för oss att fortsĂ€tta investera pĂ„ sĂ€tt som kommer att fortsĂ€tta driva denna allt mer konkurrenskraftiga industri framĂ„t för bĂ„de konsumenter och utvecklare.”

“Vanligtvis förvĂ€ntar sig folk, nĂ€r en produkt Ă€r ute sĂ„ hĂ€r lĂ€nge, att den kommer att fĂ„ ett pris skĂ€rainte en ökning.”

Anshel Sag, Moor Insights & Strategy

Meta Quests prisförĂ€ndring signalerar ett omtĂ€nkande av företagets metaversa strategi eftersom det – och andra teknikföretag – anpassar sig till förĂ€ndringar pĂ„ annonsmarknaden och stĂ„r för en möjlig lĂ„gkonjunktur. Metas grundare och vd Mark Zuckerberg har gjort det klart att han anser att VR Ă€r en lĂ„ngsiktig investering. Förra Ă„ret sa Meta att de planerar att investera 10 miljarder dollar i sina metaverse anstrĂ€ngningar. Sedan dess har enheten blödit pengar. Meta spenderade mer Ă€n 10 miljarder dollar pĂ„ VR enbart 2021, och i resultatet för första kvartalet 2022 rapporterade företaget en förlust pĂ„ nĂ€stan 3 miljarder dollar för sin metaverse-division.

En forskare vid IDC, Francisco Jeronimo, delade via Twitter förra mÄnaden att Meta har sÄlt nÀstan 15 miljoner enheter av Quest 2 sedan den först lanserades 2020, och att Meta har lyckats ta en övervÀldigande stor andel av VR-marknaden. Men dess dominans kanske inte varar för evigt. Medan VR-leveranser förvÀntas vÀxa i Är, med potentiellt sÄ mÄnga som 14 miljoner enheter levererade bara under 2022, kan förvÀntade headset frÄn ByteDance, Sony och Apple sÀtta press pÄ Meta, varnar IDC-analytiker.

Men under tiden Àr det osannolikt att en prishöjning pÄ 100 $ pÄ Quest 2 kommer att öka marginalerna för Meta pÄ ett meningsfullt sÀtt. Det kan bara betyda att företaget förlorar nÄgot mindre pengar pÄ sin metaverse push, nÀr den fortsÀtter att pitcha sin vision om vÄr datorframtid.

“De flesta förvĂ€ntar sig att Meta ska ta en förlust pĂ„ VR, och kanske gĂ„ i balans nĂ„gon gĂ„ng”, sĂ€ger Anshel Sag, huvudanalytiker pĂ„ Moor Insights & Strategy. “Problemet med den hĂ€r prisökningen Ă€r att folk vanligtvis förvĂ€ntar sig, nĂ€r en produkt Ă€r ute sĂ„ hĂ€r lĂ€nge, att den kommer att fĂ„ ett pris skĂ€ra, inte en ökning. Det Ă€r den mest skakande delen av det hĂ€r. Det motverkar den vanliga hemelektroniktrenden.” Företaget kanske fortfarande vill erbjuda rabatterade versioner av Meta Quest 2 runt helgerna, tillĂ€gger han, men de “rabatterade” priserna kan nu överensstĂ€mma med produktens ursprungliga prissĂ€ttning.

HĂ„ll kontakten med oss ​​pĂ„ sociala medieplattformar för omedelbar uppdatering klicka hĂ€r för att gĂ„ med i vĂ„r Twitter och Facebook

Vi Àr nu pÄ Telegram. Klicka hÀr för att gÄ med i vÄr kanal (@TechiUpdate) och hÄlla dig uppdaterad med de senaste teknikrubrikerna.

För alla de senaste tekniknyheterna klicka hÀr

För de senaste nyheterna och uppdateringarna, följ oss pÄ Google Nyheter.

LÀs originalartikeln hÀr

Förnekande av ansvar! NewsAzi Ă€r en automatisk aggregator runt globala medier. Allt innehĂ„ll Ă€r tillgĂ€ngligt gratis pĂ„ Internet. Vi har just ordnat det i en plattform endast för utbildningsĂ€ndamĂ„l. I varje innehĂ„ll anges hyperlĂ€nken till den primĂ€ra kĂ€llan. Alla varumĂ€rken tillhör deras rĂ€ttmĂ€tiga Ă€gare, allt material till deras upphovsmĂ€n. Om du Ă€r Ă€gare till innehĂ„llet och inte vill att vi ska publicera ditt material pĂ„ vĂ„r webbplats, vĂ€nligen kontakta oss per mejla – [email protected]. InnehĂ„llet kommer att raderas inom 24 timmar.

Relaterade inlÀgg

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK