Bil

Med hjĂ€lp av “Star Wars” som inspiration, förestĂ€ller hologramtillverkaren en ny framtid för smartphones

IKINs grundare beskriver ett 3D-hologramverktyg som fungerar utan glasögon eller glasögon och till och med kan ses i dagsljus med mera.

En modell av hur IKIN-hologrammet skulle se ut. IKIN

I januari pratade Taylor Scott och hans företag IKIN om CES 2021, hÀpnadsvÀckande deltagare med sitt hologramverktyg och potentialen för ett smartphonetillbehör som kan förvandla bilder till tredimensionella figurer.

Mer om innovation

Scott berĂ€ttade för TechRepublic att hans inspiration för IKIN och dess hologramarbete var filmen “Star Wars”, som innehĂ„ller ett av de mest ikoniska hologrammen i filmhistorien.

“Jag blev först fĂ€ngslad av hologram som ett litet barn. Minnet av prinsessan Leia representerat som en holografisk bild i “Star Wars” var nĂ„got som lĂ€mnade ett outplĂ„nligt spĂ„r. År senare förblev jag fixerad vid holografi”, sa Scott.

“NĂ€r jag började grĂ€va djupt i tekniken insĂ„g jag att den kan erbjuda sĂ„ mycket mer Ă€n att bara förbĂ€ttra spelupplevelser eller fungera som ett presentationslĂ€ge för AR- eller VR-teknik, vilket alltid har varit den rĂ„dande visdomen inom holografi. Jag insĂ„g att det verkligen erbjöd outnyttjad potential för att omdefiniera mĂ€nniska-till-mĂ€nniska, eller mĂ€nniska-till-vad som helst interaktion, pĂ„ sĂ€tt som vi just nu börjar förstĂ„. Denna potential inspirerade mig att satsa pĂ„ en karriĂ€r som frigjorde potentialen hos hologram.”

SER: Topp 5 programmeringssprÄk för systemadministratörer att lÀra sig (gratis PDF) (TechRepublic)

Som grundare och teknisk chef för IKIN, förklarade Scott att företaget jobbar hÄrt med tillbehör som tar Android- eller iOS-smarttelefoner och skapar 3D-hologram som till och med kan ses i dagsljus.

Scott förestÀller sig ett scenario dÀr nÄgon effektivt kan vÀlja ett foto frÄn sitt galleri och titta pÄ en 3D-rendering direkt frÄn sin smartphone. För CES 2021 presenterade företaget mockups och demos som illustrerade hur verktyget kommer att fungera.

Scott har redan patent pÄ den specialiserade egenutvecklade kemiska polymerlinsen och sa att förutom smartphones har spelindustrin och mÄnga andra uttryckt intresse för tekniken.

“Vi har redan pĂ„börjat arbetet med att integrera IKIN-teknik med en stor IoT-leverantör som tar in vĂ„r teknik i en lagermiljö för att förbĂ€ttra effektiviteten och effektivisera verksamheten,” sa Scott.

“VĂ„r teknik granskas ocksĂ„ av en mĂ€ngd mobilleverantörer, som inser att hologram kan vara ett idealiskt medel för att differentiera sina erbjudanden, sĂ€rskilt eftersom mobiloperatörer vill tjĂ€na pengar pĂ„ stora investeringar i 5G-nĂ€tverk.”

Scott tillade att det “egentligen inte finns nĂ„gon grĂ€ns för tillĂ€mpligheten av vĂ„r teknik”, och noterade att tekniken kan licensieras ut till utvecklare sĂ„ att de kan bygga ut sina egna holografiska möjligheter i sina befintliga och nya erbjudanden.

Han tror att IKIN:s teknologi kan vara anvÀndbar för sjukvÄrd och telemedicin, transport, detaljhandel, gÀstfrihet, sociala medier och andra sektorer som behöver bilder helt skissade.

“VĂ„r avsikt Ă€r att ge dessa utvecklare verktygen för att dra nytta av vĂ„ra innovationer och sedan stödja dem i deras go-to-market-aktiviteter,” sa Scott.

“VĂ„rt mĂ„l Ă€r att hjĂ€lpa till att omdefiniera mĂ€nskliga upplevelser genom holografi och utöka vĂ„r position som marknadsledare i denna bransch. Vi kommer att fortsĂ€tta att investera betydande resurser för att sĂ€kerstĂ€lla att vĂ„r teknik förblir i framkant under de kommande Ă„ren.”

Företaget har samlat in mer Àn 13 miljoner dollar enligt USA Today och Scott sa att det letar efter fler partnerskap för att kunna fortsÀtta expandera.

De flesta hologram krÀver speciella glasögon eller ses i samband med konserter med avlidna artister som Tupac, Michael Jackson och Whitney Houston.

Men Scott sa att IKINs teknik var speciell eftersom den inte krÀvde den sortens extra apparater som mÄnga konsumenter tycker Àr besvÀrliga.

“VĂ„r teknik bygger pĂ„ att förstĂ„ och utnyttja djup neuralvetenskap, avancerad kemi, fysik, elektroteknik, AI och tillverkningsprocesser – för att bara nĂ€mna nĂ„gra omrĂ„den. Det Ă€r inte lĂ€tt att skapa, men slutprodukten Ă€r otroligt spĂ€nnande och givande. Det har varit vĂ€l vĂ€rt investeringen av tid, energi, pengar och svettkapital för att fĂ„ ut dessa innovationer pĂ„ marknaden, sĂ€ger Scott.

“En av de tekniska utmaningarna som har hindrat den praktiska anvĂ€ndningen av hologram som vi har löst Ă€r att ta ut hologram frĂ„n mörka prestationsutrymmen och in i dagens ljus. VĂ„r lösning visar inte bara holografiska bilder i full volym i omgivande ljus, den görs utan skyddsglasögon, headset eller handskar.”

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK