Blogg

Med Chrome för Android kan du snart ÄterstÀlla alla nyligen stÀngda flikar

Google Chrome pÄ Android kan ibland skapa problem under din smidiga surfupplevelse genom att stÀnga alla flikar samtidigt. Detta kan hÀnda pÄ grund av en bugg eller av misstag. I sÄdana fall fortsÀtter anvÀndaren ofta att leta efter sÀtt att ÄterstÀlla alla flikar, sÀrskilt om det finns flera flikar som anvÀnds innan Chrome stÀngs abrupt. För att tillhandahÄlla en permanent lösning pÄ sÄdana problem har Google Chrome för Android upptÀckts experimentera med en funktion som lÄter anvÀndaren ÄterstÀlla alla stÀngda flikar pÄ en gÄng, liknande det som redan Àr tillgÀngligt pÄ Chrome för skrivbordet.

Även om det Ă€r lĂ€tt att Ă„terstĂ€lla ett fönster genom att gĂ„ igenom webblĂ€sarhistoriken, stötte anvĂ€ndare ofta pĂ„ ett problem nĂ€r de Ă„terstĂ€llde alla stĂ€ngda flikar. Det fanns dock ingen lösning för att Ă„terstĂ€lla flera stĂ€ngda flikar pĂ„ Chrome för Android. Chrome Story har nyligen pekade till den nya experimentflaggan i Chromium kĂ€llkodAndroid Bulk Restore eller Android Tab Restore, vilket indikerar det Google har redan börjat testa den hĂ€r funktionen pĂ„ Android.

Som nÀmnts i Chromium Gerrit kommer anvÀndaren att kunna ÄterstÀlla de senaste flikarna i bulk genom att aktivera ÄterstÀllningsfunktionen. För att göra det mÄste man gÄ till Senaste flikar > Nyligen stÀngda. Detta sparar anvÀndarens tid och krÀver inte att man blÀddrar igenom Chrome-historiken och öppnar fönster med de tidigare lÀnkarna.

Funktionen kommer sannolikt snart att finnas tillgÀnglig pÄ Canary-versionen av Google Chrome för Android. Det finns dock ingen tidslinje för en offentlig lansering av den hÀr funktionen. InlÀgget pÄ Chromium Gerrit antyder att det Àr ganska nytt vid det hÀr laget. De som vill testa funktionen kan ladda ner den senaste KanariefÄgel version frÄn Google Play Butik. Men eftersom det Àr mycket instabilt, rekommenderas anvÀndarna att vÀnta pÄ den stabila versionen Android för den bÀsta upplevelsen.

Möjligheten att ÄterstÀlla alla nyligen stÀngda flikar Àr för nÀrvarande tillgÀnglig pÄ Chromes skrivbordsversion, som ocksÄ kommer med ett popup-fönster som lÄter dig vÀlja om du vill ÄterstÀlla de för nÀrvarande stÀngda flikarna.

Medan Chrome för Android lĂ„ter anvĂ€ndaren manuellt Ă„terstĂ€lla varje flik en efter en, det Ă€r Ă€nnu inte möjligt att Ă„terstĂ€lla dem alla pĂ„ en gĂ„ng med ett enda klick. Google har arbetat med funktionen, dĂ€r anvĂ€ndare kommer att kunna Ă„terstĂ€lla nyligen stĂ€ngda flikar frĂ„n avsnittet “Nyligen stĂ€ngda” under Senaste flikar.

Med tillÀgget av denna nya funktion kommer anvÀndare att kunna uppleva en smidig surfupplevelse, dÀr ÄterstÀllning av stÀngda flikar inte lÀngre kommer att vara ett problem.


BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK