Blogg

Logitechs nya “genus-inklusive” PC-speltillbehör kommer med den rosa skatten

Logitech har tillkĂ€nnagivit ett sortiment av PC-speltillbehör som Ă€r designade för att vara mer könsinkluderande – och specifikt inriktade pĂ„ kvinnor – Ă€n nĂ„gon av dess tidigare utgĂ„vor. Företag bör inte försöka marknadsföra konsumentteknologi efter kön 2022, utan bör istĂ€llet erkĂ€nna den stora variationen av smaker och fysiska behov som konsumenter har. Men Logitech har gĂ„tt och gjort det Ă€ndĂ„.

Och prylarna i Aurora-kollektionen verkar coola, och framför allt Ă€r de nya – inte bara nya fĂ€rger pĂ„ befintliga produkter. Men bortsett frĂ„n nĂ„gra intressanta funktioner över hela Aurora-kollektionen, kĂ€nns det fortfarande som ett fall av den rosa skatten pĂ„ jobbet.

Med sin senaste samling av speltillbehör (och de mĂ„nga dyra tillĂ€ggen du kan köpa för att anpassa dem), vill Logitech lĂ„ta dig veta att det nu kĂ€nner igen underrepresenterade grupper… samma grupper som det i stort sett har ignorerat i flera Ă„r.

En mÀngd olika kön tycker om att spela spel och anvÀnda alla tillbehör som krÀvs, men mÄnga kringutrustningsföretag, inklusive Logitech, har Àgnat mycket lÄng tid Ät att designa produkter för en mycket specifik typ av spelare: en med större hÀnder Àn genomsnittet och som Àr bekvÀm med att anvÀnda kringutrustning inredd i mörka fÀrger och RGB-belysning.

Logitech har sakta insett att allt inte behöver se ut som om det kommer frĂ„n kontorets IT-avdelning eller var som helst “gamer-estetiken” dök upp. Det började erbjuda tillbehör med mer rundade hörn och roligt fĂ€rger de senaste Ă„ren. Aurora-kollektionen fokuserade mer pĂ„ spel Ă€n den produktivitetsorienterade kringutrustning som tidigare lanserats. Bara, förutom ett snyggt utseende som bygger pĂ„ marknadsföring med “genus-inklusivitet”, har den hĂ€r kollektionen bortom tillgĂ€ngliga priser och förvĂ„nansvĂ€rt usla batterilivskrav.

Logitech G735

G735 Àr inte sÄ livlig som standard, med bara sina RGB-lysdioder. Logitech

Klassens chef nĂ€r det gĂ€ller pris och imponerande funktioner Ă€r det trĂ„dlösa headsetet G735 för $229,99. Det ser ut som en mer nyckfull version av G Pro X-modellen, klĂ€dd i vitt med RGB-lysdioder som spĂ„rar runt omkretsen av dess uppsvĂ€llda, roterande öronkĂ„por. Som den mycket mer prisvĂ€rda ($50 eller sĂ„) G435 trĂ„dlöst headset, G735 har punktskrift pĂ„ varje sidoarm för att identifiera vĂ€nster frĂ„n höger, vilket Ă€r en utmĂ€rkt tillgĂ€nglighetsfunktion som fler företag borde kopiera. Logitech hĂ€vdar att G735:s design Ă€r mer inkluderande eftersom den kan rymma mindre huvuden och saker som smĂ„ örhĂ€ngen och glasögon. Även om det Ă€r tekniskt sant, Ă€r det konstigt att det tydligen gör bara sina andra headset för personer med gigantiska huvuden och perfekt syn.

G735 har dubbla trÄdlösa anslutningar, möjligheten att ansluta via 2,4 GHz och, sÀg, din telefon via Bluetooth. Logitech sÀger att G735 kan hÄlla runt 16 timmar med LED-belysningen pÄ och pÄ 50 procent volym. De flesta trÄdlösa headset idag har Ätminstone dagslÄng batteritid, sÄ det hÀr Àr en besvikelse. Om du slÀcker belysningen fÄr den uppenbarligen en livslÀngd pÄ 56 timmar per laddning.

Logitech G715

G715 och G713 inkluderar ett molnformat handledsstöd, som annars kostar $20 i sig sjÀlv.Logitech

Den trÄdlösa G715 för $ 199,99, tillsammans med den trÄdbundna G713 $ 169,99, Àr modeller utan modeller som har mediaknappar, ett volymhjul och en hel del RGB-lysdioder. Förutom bakgrundsbelysning under var och en av deras PBT-tangentkapslar, har de lysdioder som omger tangentbordet för att avge en aura. Logitech sÀger att du kommer att kunna vÀlja mellan taktila, linjÀra eller klickiga mekaniska GX-omkopplare vid köptillfÀllet.

G715 kan kopplas trÄdlöst till den medföljande Lightspeed 2,4 GHz-dongeln eller ansluta via Bluetooth. Logitech sÀger att du kan förvÀnta dig cirka 25 timmars batteri per laddning. Precis som headsetet ligger det i den nedre delen av spektrumet för lÄng livslÀngd, med tanke pÄ dess höga pris.

Logitech G705

G705:s fÀrg kan inte Àndras (utanför dess lysdioder), men du kan köpa en musmatta för $30 för att lysa upp saker och ting.Logitech

Slutligen Ă€r den trĂ„dlösa G705-musen för $99,99 den första musen som Logitech sĂ€ger var “avsiktligt” designad för spelare med mindre hĂ€nder. Ur en vinkel ser den ut som din vanliga gamingmus, men frĂ„n vinkeln som exponerar dess tvĂ„ tumknappar ser den mer ut som en ergonomisk mus med sitt konturerade tumstöd. Den har en “gaming-grade” sensor (Logitech bekrĂ€ftade inte den exakta sensorn före publiceringen) med upp till 8 200 DPI kĂ€nslighet, och den kan hĂ„lla i upp till 40 timmar med lysdioderna aktiverade. Den batteritiden Ă€r inte bra. Om det lĂ„ter som att jag slĂ„r en död hĂ€st sĂ„ Ă€r det för att jag gör det.

Att köpa Logitech-tillbehör Àr sÀllan överkomligt, och Aurora-kollektionen Àr inget undantag. Det kommer att kosta dig $499,97 (förutsatt att du köpte den trÄdbundna G713, inte G715 som Àr $30 mer) att köpa var och en av de tre föremÄlen, men varför sluta dÀr? Det finns tillÀgg att köpa ocksÄ!

  • G735 kommer i vitt, men du kan köpa en annan fĂ€rgad bommikrofon med tvĂ„ öronkuddar (i rosa eller neongrönt) för $20.
  • NĂ€r det gĂ€ller tangentborden kan du köpa toppplattor för bĂ„da tangentborden för $20, och glöm inte en $40-uppsĂ€ttning knappsatser.
  • Till musen finns det tvĂ„ tillbehör att köpa, inklusive en $29,99 15,75 x 18-tums musmatta och en $40 hjĂ€rtformad vĂ€ska för bĂ„de G735-headsetet och G705-musen.
  • Om du Ă€r all-in pĂ„ Logitechs inkluderande sortiment och du köper ett av varje tillĂ€gg, betalar du minst $649,97.

MÄnga teknikföretag, inklusive Logitech, Àlskar att förklara för pressen hur var och en av dess nya prylar Àr en biprodukt av mycket anvÀndarforskning, testning och samarbete med den avsedda publiken som om det Àr ingredienserna som garanterar en bra produkt som Àr vinklad pÄ ett autentiskt sÀtt. Teamet bakom den hÀr kollektionen verkade entusiastiska över tanken att dess nya produkter kommer att fÄ vissa mÀnniskor att kÀnna sig sedda, och Àrligt talat, det Àr fantastiskt. Design som Àr för fokuserad pÄ en mycket specifik grupp ger produkter som kÀnns repetitiva och potentiellt stötande. Logitech tillverkar spelmöss för mindre hÀnder och headset som kan bÀras med glasögon Àr alla bra saker. Att göra spel mindre isolerat Àr en mycket bra sak.

Men det Ă€r den smutsiga batteritiden – eftersom Logitech inte vill lösa problemet med mindre prylar som krĂ€ver mindre utrymme för batterier – som Ă€r ett problem. Det Ă€r det höga priset som Ă€r ett problem.

Om din mÄlgrupp inte har rÄd med produkten eller anvÀnda den under samma tid som nÄgot billigare, hur inkluderande eller tillgÀngligt Àr det dÄ egentligen?

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK