Blogg

LG:s unika nya Dolby Atmos soundbar finns nu till försÀljning

Det var en av de mest omtalade delarna av ny teknik Ärets CESoch nu kan hemmabiofanatiker fÄ höra vad allt vÀsen handlade om för dem sjÀlva, med LG:s banbrytande nya Dolby Atmos soundbar-system som nu finns att köpa.

Det nya S95QR-ljudsystemets stora telefonkort Àr dess unika uppÄtriktade mittkanalhögtalare, som pÄ ett smart sÀtt anvÀnder ljudreflektioner frÄn ditt tak för att fÄ dialogen att lÄta som om den kommer frÄn mitten av skÀrmen.

Förutom att erbjuda rejÀla 810W och 9.1.5 kanaler med ljud, har den nya soundbaren ocksÄ en trÄdlös subwoofer och trÄdlösa bakre högtalare, vilket tar bort spÄren av kablar som avskrÀcker mÄnga frÄn att ha ett surroundsystem.

Dessa bakre högtalare har ocksÄ en 4.0.2-instÀllning, med sex kanaler med ljud istÀllet för de fyra som fanns pÄ företagets tidigare flaggskepp, tack vare tvÄ ytterligare sidodrivna drivrutiner, vilket LG hÀvdar ger bÀttre ljudspridning bakom tittaren.

LG hÀvdar samtidigt att dess AI Room Calibration room correction system borde sÀkerstÀlla att Àven de mest konstiga vardagsrummen fortfarande fÄr den fulla Atmos-effekten.

Det finns mycket för spelare att uppskatta, med S95QR som erbjuder variabel uppdateringsfrekvens (VRR) och automatiskt lÄg latenslÀge (ALLM) via sin HDMI-port, som lÄter dig passera genom en 4K/120Hz-signal frÄn en PS5 eller Xbox Series X.

S95QR kostar 1 799 USD i USA, 1 699 GBP i Storbritannien, medan hemmabioentusiaster Down Under kommer att behöva betala 1 999 USD.

LG soundbar

(Bildkredit: Lance Ulanoff)

Analys: Mycket att reflektera över med LG:s nya soundbar

Även om det inte finns nĂ„got nytt med en soundbar som studsar sin uteffekt frĂ„n tak och vĂ€ggar för att skapa en surroundeffekt – Sonos bĂ„ge och JBL’s Bar 9.1 gör liknande – ingen har gĂ„tt lika lĂ„ngt med konceptet som LG har gjort med S95QR.

VÀldigt fÄ hemmabiofans kommer att vara beredda att anstrÀnga sig, eller faktiskt ha rÄd med takmonterade högtalare för vad ljudpurister kommer att hÀvda ger en Àkta Dolby Atmos-upplevelse, men denna upplyftande centerkanallösning kommer sannolikt att bli ganska bra nÀra att efterlikna upplevelsen.

Den stora frÄgan Àr hur nÀra det kommer? PÄ 1 799 $ konkurrerar S95QR:s utropspris med en konventionell Atmos-uppsÀttning av hög kvalitet, och mÄnga kommer att behöva vÀga upp bekvÀmligheten som S95QR erbjuder för dess prestanda.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK