Blogg

Kryptovinter i Indien: WazirX till Unocoin, byter Hunker Down nÀr allt gÄr fel

Indiens största börser för digitala tillgĂ„ngar rustar för en utdragen kryptovinter – en med nĂ„gra ovĂ€lkomna lokala vĂ€ndningar.

Indiens största börser för digitala tillgĂ„ngar rustar för en utdragen kryptovinter – en med nĂ„gra ovĂ€lkomna lokala vĂ€ndningar. Med tokenpriser som rasar, kunder som inte kan överföra pengar till sina konton och en fruktad transaktionsskatt pĂ„ kryptovalutor precis runt hörnet, har börser som Binance-stödda WazirX lagt expansionsplaner pĂ„ baksidan.

“Vi har minskat alla vĂ„ra icke-kritiska kostnader”, sĂ€ger Rajagopalan Menon, WazirX:s vicepresident. “Vi anstĂ€ller bara kritiska anstĂ€llningar, vi spenderar inga pengar alls. Det Ă€r bokstavligen kryptovinter hĂ€r”, sa han och anvĂ€nde industrijargong för en utökad björnmarknad.

LÀs Àven: Letar du efter en smartphone? För att kolla mobilsökaren Klicka hÀr.

WazirX Àr inte ensam. Rivalbörserna Unocoin och BuyUcoin reagerar ocksÄ pÄ försvinnande handelsvolymer pÄ en marknad som bara förra Äret rankades tvÄa i vÀrlden nÀr det gÀller kryptoadoption.

Att en kryptomarknad ska vara i kostnadssĂ€nkande lĂ€ge Ă€r knappast en överraskning – Coinbase Global Inc. och Crypto.com har meddelat uppsĂ€gningar bara under de senaste tvĂ„ veckorna – men indiska börser stĂ„r inför den extra bördan av ett nytt skattesystem som chefer fruktar kommer att göra. utplĂ„na den lilla handel som finns kvar. WazirX:s dagliga volym har sjunkit med cirka 95% sedan oktober, visar data frĂ„n CoinGecko.

Den 1 juli trÀder en skatteavdragsgill vid kÀllan pÄ 1 % pÄ alla överföringar av digitala tillgÄngar över en viss storlek i kraft trots industrins varningar om att det kommer att tappa likviditeten. Det Àr pÄ toppen av en befintlig 30% rÀnta pÄ inkomst frÄn sÄdana tillgÄngar plus en föreslagen mervÀrdesskattehöjning som gör sin vÀg genom byrÄkratin.

Regeringen tillÄter inte heller kvittning av handelsförluster pÄ kryptovalutor, och behandlar dem annorlunda Àn aktier och obligationer.

För att öka smÀrtan har kryptobörserna i stort sett varit avskurna frÄn det vanliga banksystemet sedan mitten av april. Det var dÄ Indiens allestÀdes nÀrvarande United Payments Interface gjordes otillgÀngligt för dem utan förklaring, vilket fick vissa banker och betalningsportar att ocksÄ stÀnga av tjÀnsten, vilket i sin tur innebar att handlare inte kunde fylla pÄ sina konton med kontanter.

Det Àr en anmÀrkningsvÀrd vÀndning frÄn förra Äret, nÀr Indien var en av vÀrldens hetaste kryptomarknader. Landets kryptovaluta marknaden expanderade med mer Àn 600 % under de 12 mÄnaderna fram till juni 2021, enligt forskaren Chainalysis, som anvÀnde ett mÄtt som uppskattar den totala mÀngden krypto som tas emot i ett land.

Kryptobörser tog ut helsidesannonser i tidningar och registrerade Bollywood-stjÀrnor för att marknadsföra sina erbjudanden till en av vÀrldens yngsta befolkningar. Coinbase-backed CoinDCX blev den officiella titelsponsorn för en cricketserie mellan Indien och Sri Lanka.

“Förra Ă„ret var det guldĂ„ldern”, sa Menon. “Vi gick frĂ„n sex programmerare till 50 pĂ„ sju mĂ„nader.” WazirX har bara lagt till “nĂ„gra utvecklare och nĂ„gra kritiska seniorer” sedan den anstĂ€llningsspurten, sa han.

Influencer-utgifter

Det Àr inte alla som bromsar. CoinDCX, som samlade in 135 miljoner dollar i april frÄn fonder inklusive Pantera Capital, planerar inte att minska kostnaderna, sa Vinay Tiwari, dess senior vice president för finans, i en intervju.

Det gör det till en outlier bland börser.

BuyUcoin, en liten börs med 45 anstÀllda, anstÀller bara utvecklare och ingenjörer, sa Chief Executive Officer Shivam Thakral. Det minskar ocksÄ utgifterna för saker som partnerskap med pÄverkare pÄ sociala medier och undvika massreklam, enligt Thakral. BuyUcoins handelsvolym har fallit med cirka 80% sedan toppen förra Äret, sa han.

“Alla företag Ă€r försiktiga nĂ€r det kommer till utgifter nu, samma sak med oss,” sa Sathvik Vishwanath, VD för kryptobörsen Unocoin, till Bloomberg. “Vi fortsĂ€tter att anstĂ€lla för nyckelpositioner men anstĂ€ller inte för övertalighet.”

Vishwanath sa att han kommer att bedöma effekten av transaktionsskatten, kÀnd under förkortningen TDS, innan han fattar nÄgra större beslut om strategi. Branschorganet han Àr medlem i lobbat utan framgÄng regeringen för en minskning av TDS, sa han.

Utan nÄgon omedelbar lÀttnad i sikte kan befintliga anstÀllda pÄ WazirX behöva axla mer arbete.

“Om nĂ„gon lĂ€mnar företaget, var tidigare utbyte nĂ€stan omedelbar,” sa Menon. “Nu kollar vi om nĂ„gon kan dubbla upp för den positionen.”

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK