Bil

Köp inte Apple Watch Series 3

Apple Watch Series 3Äpple

Apple Watch Series 3 kan verka som en enkel och prisvÀrd ingÄng till Apple Watch-vÀrlden, men vi rekommenderar att du köper en annan modell om du inte letar efter en övning i frustration och besvikelse.

Den Àr fortfarande till salu 2021 (och 2022)

Vid sidan av debuten av Apple Watch Series 7 i september 2021, gjorde Apple ett nytt tillkÀnnagivande: det skulle fortsÀtta att sÀlja Apple Watch Series 3. Series 3 debuterade 2017, men Apples pris pÄ 199 $ för enheten gör att den verkar som en överkomlig sÀtt för anvÀndare att prova pÄ Apple Watch för storlek.

Även om det Ă€r Apples billigaste Watch-modell, kommer den tillsammans med brister bĂ„de stora och mindre som kan fĂ„ dig att Ă„ngra köpet.

Varför ska du undvika Apple Watch Series 3?

Alla som nÄgonsin har anvÀnt en iPhone förbi sin bÀsta tid vet att bara för att Apple erbjuder en uppdatering för Àldre enheter, betyder det inte att den kommer att fungera bra pÄ dem.

Apple Watch Series 3 börjar visa sin Älder pÄ nÄgra frustrerande sÀtt. Tack vare det relativt lilla 8GB inbyggda lagringsutrymmet Àr till och med att uppdatera klockan till den senaste versionen av watchOS en komplicerad process.

Om du inte faktiskt anvÀnder din Apple Watch fylls det begrÀnsade lagringsutrymmet ganska snabbt. Tack vare storleken pÄ watchOS-uppdateringar rÀcker det ofta inte att uppdatera utan att sÀkerhetskopiera din klockas data, installera uppdateringen och sedan ÄterstÀlla dina data frÄn sÀkerhetskopian.

Kom ihÄg att detta Àr varje gÄng du uppdaterar watchOS. Dessa kanske inte kommer sÀrskilt ofta, men det kommer att vara irriterande första gÄngen du behöver göra det.

Naturligtvis förutsÀtter detta att Apple fortsÀtter att stödja Series 3 i framtida watchOS-uppdateringar. Ingen vill köpa en produkt bara för att se företaget tappa stödet för den om ett Är. Apple har inte meddelat nÄgra planer pÄ att slÀppa stödet, men företaget har inte heller gett en lÄngsiktig översikt för framtiden för Series 3.

Vad ska du köpa istÀllet?

Apple Watch SEÄpple

Även om du har en budget finns det bĂ€ttre alternativ Ă€n Apple Watch Series 3. Ja, de kan kosta mer, men du fĂ„r samtidigt mer för pengarna.

Apple Watch SE Àr ett bÀttre alternativ för de flesta Àn Series 3, men frÄn och med september 2021 kostar det $279 till Series 3:s $199. Om du Àr pÄ stÀngslet om att köpa en Apple Watch i första hand, kan den prisskillnaden vara en dealbreaker. Som sagt, om du definitivt vill ha en Apple Watch, Àr SE vÀrt de extra pengarna.

BÄde Apple Watch Series 3 och Apple Watch SE har processorer med dubbla kÀrnor, pulssensorer och lovar ungefÀr 18 timmars batteritid. Apple Watch SE Àr nÄgot större, med 44 mm och 40 mm fodralstorlekar, medan Apple Watch Series 3 kommer i 42 mm och 38 mm fodralstorlekar.

Apple Watch SE har en stor fördel genom att man kan köpa en modell med mobilradio, vilket saknas helt i Apple Watch Series 3. Den har Àven en större skÀrm med mindre ramar, en högre högtalare och 32GB lagring jÀmfört med 8 GB i Series 3.

Den extra lagringen i Apple Watch SE borde vara skÀl nog att vÀlja den hÀr modellen, förutsatt att du planerar att hÄlla den uppdaterad. Det nyare chippet i denna modell bör ocksÄ fortsÀtta att fungera bra med framtida watchOS-uppdateringar lÀngre, vilket ger SE ytterligare livslÀngd.

BĂ€sta billiga Apple Watch

Apple Watch SE

Apple Watch SE kostar lite mer, men du fÄr modernare hÄrdvara som hÄller dig lÀngre.

ÖvervĂ€g att köpa begagnat

Om du inte Àr intresserad av Apple Watch SE, finns det fortfarande alternativ för att fÄ en bÀttre klocka Àn Series 3 utan att spendera mer Àn du Àr bekvÀm med.

Ett av de bÀsta sÀtten att spara pengar pÄ Apple-produkter samtidigt som du fÄr nÄgot du kan vara sÀker pÄ fungerar direkt ur lÄdan Àr att köpa frÄn Apples egen Refurbished-butik. Du fÄr prisbesparingar för att köpa begagnat, men din Apple Watch kommer att dyka upp i nyskick i vad som ser ut som en helt ny förpackning.

NÀr detta skrivs kan du hitta en Apple Watch Series 4 GPS i den renoverade delen av Apple Store online för $279. Ja, det Àr mer Àn $199 prislappen för Series 3, men du fÄr en större, ljusare skÀrm, förbÀttrad batteritid och en mer slank kropp.

Du kan ocksÄ spara Ànnu mer pengar genom att vÀlja en av de mÄnga tjÀnsterna som sÀljer begagnade Apple Watch-modeller. Om du funderar pÄ att gÄ den hÀr vÀgen har vi en komplett guide för att spara pengar pÄ Apple-produkter som kan hjÀlpa dig.

Vad hÀnder om du verkligen vill ha en serie 3?

Det Àr möjligt att du Àr ett fan av det lite hÄrdare utseendet pÄ Series 3 jÀmfört med de rundare formerna pÄ nyare Apple Watch-modeller. Kanske gillar du storleken 38 mm jÀmfört med de lite större storlekarna i Series 4 och senare.

Naturligtvis Àr det ocksÄ möjligt att du verkligen inte vill spendera för mycket pÄ vad som i huvudsak Àr en accessoar, men du föredrar ÀndÄ att köpa nytt. Det finns mÄnga rimliga skÀl till att du kanske Àr intresserad av att köpa en Apple Watch.

Om du Àr helt instÀlld pÄ att köpa en Apple Watch Series 3, lÄt inte oss stoppa dig. Se bara till att du Àr medveten om nackdelarna innan du klickar pÄ köpknappen.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK