Gardets

Konvertera artiklar till podcaster gratis med Podcastle AI

Antagandet av podcast och ljudböcker Àr pÄ en svindlande topp nÄgonsin. MÄnga mÀnniskor börjar vÀnda sig till podcaster (eller ljudböcker) för att ersÀtta den tid de annars spenderar pÄ att lyssna pÄ musik, vare sig det Àr under en pendling, trÀning eller nÄgon annan trivial aktivitet. Som ett resultat har vi nu en ökning av antalet podcaster och ljudböcker som kommer ut, med nÄgra av de etablerade musiktjÀnsterna som lÀgger till podcastfunktionalitet för att fÄ nya anvÀndare för att undvika att gÄ miste om möjligheten.

podcastle ai

PĂ„ andra sidan av spektrumet, medan det visuella innehĂ„llet – artiklar och videor – fortsĂ€tter att gĂ„ i konstant takt, ser vi gradvis en ökning av tjĂ€nster som gör att konsumera artiklar mindre engagerande genom att ta bort behovet av att gĂ„ genom dem pĂ„ traditionellt sĂ€tt. Även om det finns nĂ„gra olika tjĂ€nster som erbjuder denna funktionalitet, Ă€r den vi talar om i den hĂ€r artikeln Podcastle AI, som i huvudsak Ă€r en Chrome-tillĂ€gg som konverterar artiklar till poddar.

Vad Àr Podcastle?

Podcastle Àr ett AI-drivet webblÀsartillÀgg som tar all skriven text, oavsett om det Àr nyheter, artiklar eller blogginlÀgg, och konverterar den till en podcast som du kan lyssna pÄ. TjÀnsten Àr för nÀrvarande bara tillgÀnglig pÄ Chrome och Àr helt gratis, sÄ du behöver inte spendera pengar pÄ den, till skillnad frÄn vissa av de andra tjÀnsterna som krÀver att du betalar i förskott. En av de bÀsta sakerna med tjÀnsten Àr att den hÄller sina pÄstÄenden om att erbjuda en mycket mÀnsklig röst för att hÄlla podcastupplevelsen naturlig. Och för att göra detta bibehÄller den skribentens tonfall och översÀtter texten till röst dÀrefter. Utöver det lyckas den ocksÄ noggrant ta hÀnsyn till skiljetecken nÀr man lÀser upp innehÄllet, vilket gör att lyssna och förstÄ materialet till en trevlig upplevelse.

konvertera artikel till podcast

SÄ om du Àr nÄgon som lÀser mÄnga nyheter eller blogginlÀgg, men inte kan hÀnga med i din dagliga rutin, gör Podcastle det enklare för dig att komma ikapp med de senaste berÀttelserna utan att behöva gÄ igenom dem, lÀsa. En fördel med detta tillvÀgagÄngssÀtt Àr att genom att ha tjÀnstens uppspelningsinnehÄll för dig kan du hÄlla dig uppdaterad med vad du Àn vill lÀsa medan du utför andra aktiviteter.

Hur fungerar Podcastle?

Som namnet – Podcastle AI – antyder, Ă€r tjĂ€nsten beroende av AI (artificiell intelligens), i synnerhet ML (maskininlĂ€rning), som rĂ„kar vara en delmĂ€ngd av AI, för att effektivt konvertera texten till motsvarande ljud. I huvudsak Ă€r tjĂ€nsten en text-till-tal-generator som utnyttjar AI för att sĂ€kerstĂ€lla att omvandlingen Ă€r korrekt, och att utlĂ€sningsrösten Ă€r sĂ„ nĂ€ra en mĂ€nniskoliknande röst som möjligt. Och i sin tur förenkla innehĂ„llskonsumtionen samtidigt som du sĂ€kerstĂ€ller att lyssningsupplevelsen Ă€r naturlig.

Hur konverterar man en artikel till podcast med Podcastle?

Podcastle Àr ganska enkel och lÀtt att anvÀnda. Som redan nÀmnts Àr tjÀnsten en Chrome-tillÀgg, sÄ det första du behöver göra Àr att gÄ över till Chrome Web Store och ladda ner tillÀgget dÀrifrÄn. [Not to mention, you must have Google Chrome installed on your machine, as the service is currently only available on Chrome].

NÀr du har lagt till tillÀgget klickar du pÄ tillÀggsknappen i webblÀsaren och fÀster Podcastle-tillÀgget rakt fram i verktygsfÀltsmenyn för snabb Ätkomst. Klicka sedan pÄ tillÀgget och registrera dig för tjÀnsten och logga sedan in.

podcastle ai

Nu, nÀr du besöker en webbplats, öppna artikeln du vill att tillÀgget ska lÀsa upp Ät dig och klicka pÄ Podcastle-tillÀggsknappen. TillÀgget kommer automatiskt att ta tag i artikeln. NÀr den gör det klickar du pÄ Konvertera till podcast knappen precis under den. Du bör nu se ljudmotsvarigheten för artikeln, presenterad med ett gÀng kontroller. För att spela upp podcasten, klicka pÄ uppspelningsknappen. Dessutom, i likhet med poddsÀndningar, kan du utföra nÄgra olika operationer hÀr ocksÄ. Du kan till exempel klicka pÄ knappen bredvid spela upp/pausa för att stÀlla in uppspelnings- (eller avlÀsnings)hastigheten för podcasten; söka igenom podden med hjÀlp av tidslinjen; justera volymnivÄer, eller Àndra upplÀsningsröstens kön.

artikel till podcast

NÀr du lyssnar pÄ en podcast, om du stöter pÄ nÄgon annan artikel och du vill lyssna pÄ den senare, kan du göra det genom att lÀgga till den i kön. NÀr du har lagt den till kan du konvertera artikeln till en podcast och börja lyssna pÄ den. En av bristerna med tjÀnsten Àr dock att det inte finns nÄgot register (eller historik) över de artiklar du tidigare har konverterat och lyssnat pÄ. SÄ nu, om du behöver lyssna pÄ en av de tidigare poddarna igen, mÄste du besöka sidan igen och utföra hela processen överallt.

text till podcast

Även om för att förenkla denna ekvation till en viss grad, erbjuder tjĂ€nsten nedladdningsfunktionalitet, vilket gör att du kan ladda ner en podcast för offlineĂ„tkomst. För att ladda ner en podcast, klicka pĂ„ nedladdningsknappen i tillĂ€ggsfönstret. Den nedladdade filen kommer att sparas i MP3-format pĂ„ din maskin. Dessutom, om du behöver dela en podcast, erbjuder Podcastle nĂ„gra olika delningsalternativ. För att se dessa alternativ, tryck pĂ„ delningsikonen bredvid nedladdningsknappen. HĂ€r kan du antingen kopiera webbadressen eller inbĂ€ddningslĂ€nken för podcasten. Eller sĂ„ kan du ocksĂ„ klicka pĂ„ knapparna för sociala kanaler för att direkt dela podcasten frĂ„n tillĂ€gget.

Podcastle AI Àr tillgÀnglig gratis pÄ Chrome Web Store. Den visades pÄ ProductHunt-webbplatsen och var deras nummer 1 produkt för dagen den 15 augusti 2020.

Kolla in Podcastle AI

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK