Bil

Kontorsrevolt? Företag Àr oroliga för anstÀlldas pushback under ÄterintrÀde pÄ kontoret

För att mildra konfliktrisker bör företag “överkommunicera regelbundet” om policyer för Ă„tergĂ„ng till arbetet och resonemanget bakom dessa strategier, enligt en chef.

Bild: GettyImages/Klaus Vedfelt

Tidigare denna mÄnad publicerade bemannings- och rekryteringsföretaget LaSalle Network den andra delen av sitt Office Re-Entry Index. Rapporten belyser företagens tidslinjer för ÄterintrÀde pÄ kontoret, planer angÄende vaccinmandat och problem relaterade till förvÀntad konflikt under processen för ÄterintrÀde pÄ kontoret.

Medan mÄnga företag accelererar ÄterintrÀdesplaner, beskriver rapporten ocksÄ en ökad oro för anstÀlldas tillbakadragande eftersom företag tar tillbaka anstÀllda till företaget efter ett Är av distansarbete.

SER: ErsÀttningspolicy för IT-kostnader (TechRepublic Premium)

ÅterintrĂ€desplanerna accelererade

Sammantaget sa 74% av de tillfrĂ„gade att de kommer att “vara tillbaka pĂ„ kontoret till hösten” i Ă„r, enligt det senaste indexet. Rapporten citerar ocksĂ„ en undersökning som genomfördes vid företagets May Office Re-Entry Virtual Event som fann att en av fem företag hade “flyttat upp sina Ă„terintrĂ€desdatum tidigare Ă€n de ursprungligen förvĂ€ntade sig.”

Tom Gimbel, grundare och VD för LaSalle Network, sa att jĂ€mförelsevis lĂ€gre infektionsfrekvenser, ökad inokulering och justerade CDC-riktlinjer pĂ„ grund av “förbĂ€ttrade omstĂ€ndigheter” Ă€r nĂ„gra av orsakerna bakom de snabba Ă„terintrĂ€desplanerna för kontoret.

“StĂ€der över hela USA har öppnat igen, vilket leder till att organisationer tar tillbaka anstĂ€llda till kontoret mer sjĂ€lvsĂ€kert Ă€n vi har sett under det senaste Ă„ret”, sa han.

IstĂ€llet för att fĂ„ tillbaka alla anstĂ€llda en masse vĂ€ljer vissa företag en förskjuten tidslinje för Ă„terintrĂ€de. NĂ€r det första Office Re-Entry Indexet publicerades i mars uppgav 70 % av de tillfrĂ„gade att de hade planer pĂ„ att “fasa in anstĂ€llda igen” och denna siffra sjönk till 57 % i det senaste indexet.

“Med Ă€ndrade CDC-riktlinjer har mĂ„nga stĂ€der hĂ€vt kapacitetsgrĂ€nserna, vilket gör att kontor kan Ă„tergĂ„ till sin fulla kapacitet snabbare Ă€n vad som ursprungligen planerats. Det Ă€r troligtvis anledningen till att mĂ„nga företag flyttar upp sitt Ă„terkomstdatum och eliminerar ett stegvis tillvĂ€gagĂ„ngssĂ€tt, sĂ€ger Gimbel.

MÄste lÀsa CXO-tÀckning

Vaccinuppdrag

I USA har mer Àn 161 miljoner mÀnniskor vaccinerats mot COVID-19, vilket motsvarar nÀstan hÀlften (48%) av den totala befolkningen, enligt CDC:s COVID Data Tracker. Mitt i sjunkande vaccinationsfrekvens och ökningen av den smittsamma Delta-varianten övervÀger arbetsgivare vaccinationsmandat för ÄtervÀndande anstÀllda.

I mars planerade 52 % av de tillfrĂ„gade inte att tvinga anstĂ€llda vaccinationer, 39 % var osĂ€kra pĂ„ att krĂ€va att “anstĂ€llda ska vaccineras innan de Ă„tervĂ€nder till kontoret”, och 66 % sa att deras organisation “Ă€nnu inte hade kommunicerat planer med anstĂ€llda” om deras stĂ€llning till ett vaccinmandat. I det senaste indexet sa 69% av företagen att de “inte planerar att krĂ€va att anstĂ€llda ska fĂ„ vaccinet.”

“MĂ„nga företag följer CDC:s riktlinjer för att de har gjort det för hela pandemin, och det visade sig fungera,” sa Gimbel. “SĂ„, för nĂ€rvarande vĂ€ljer mĂ„nga företag att inte krĂ€va vaccination, men anstĂ€llda mĂ„ste visa bevis pĂ„ vaccination för att förbli omaskerade pĂ„ kontoret.”

I linje med CDC:s riktlinjer sa Gimbel att mÄnga företag krÀver att ovaccinerade anstÀllda alltid bÀr masker.

Arbetsgivarna vÀrms till hybridarbete

JĂ€mfört med marsindex visar de senaste rönen att arbetsgivare fortfarande föredrar hybridarbetsmodeller. I mars sa 77 % av de tillfrĂ„gade att deras arbetsstyrka kommer att ha en hybrid arbetsmodell om 12 mĂ„nader, baserat pĂ„ “information som för nĂ€rvarande Ă€r tillgĂ€nglig.” I det senaste indexet sa samma antal företag att de “planerar ett hybridkontor för framtiden.”

“Vi gick frĂ„n 16+ mĂ„nader och arbetade helt hemifrĂ„n, och det tog en anpassningsperiod för att Ă€ntligen vĂ€nja oss vid det,” sa Gimbel. “Det skulle vara för mycket av en chock, sĂ€rskilt efter det Ă„ret vi hade, att krĂ€va att anstĂ€llda Ă€r tillbaka till 100 % pĂ„ kontoret, 5 dagar i veckan. De behöver en övergĂ„ng tillbaka.”

SER: Att jonglera med distansarbete med barns utbildning Àr en enorm uppgift. SÄ hÀr kan arbetsgivare hjÀlpa till (gratis PDF) (TechRepublic)

Det har spekulerats om en sorts stor avgĂ„ng, eftersom arbetare byter jobb under anstĂ€llningsökningar, undertecknande av bonusar och en arbetssökandemarknad. Medan de arbetade hemifrĂ„n, sa Gimbel, visade anstĂ€llda att de kunde vara “lika produktiva” och arbetsgivare riskerar att “tappa talang om de omedelbart Ă„tergĂ„r till 100 % pĂ„ kontoret” mitt i “kriget om talangföretag som stĂ„r inför idag.”

“Den hĂ€r övergĂ„ngen tillbaka Ă€r ett sĂ€tt att mötas i mitten, vilket ger en balans mellan dagar pĂ„ kontoret för samarbete och bygga relationer, och dagar som arbetar pĂ„ distans,” sa han.

FörvÀntade konflikter om ÄterintrÀde pÄ kontoret

Arbetsgivare Ă€r oroade över konflikter som uppstĂ„r till följd av nya företagspolicyer. I mars förutsĂ„g 34 % av de tillfrĂ„gade som inte hade börjat ta med anstĂ€llda tillbaka till kontoret att “konflikter skulle uppstĂ„” mellan personalen och cheferna relaterade till “policyer för Ă„tergĂ„ng till arbetet” och den mest förutsedda konflikten var anstĂ€llda som vill fortsĂ€tta att arbeta pĂ„ distans.

I det senaste indexet förutsÄg 39 % av de tillfrÄgade att konflikter skulle uppstÄ pÄ grund av policyer för ÄterintrÀde pÄ kontoret, 38 % förutsÄg inte konflikter och 23 % var osÀkra.

“Om arbetsgivare vill undvika konflikter Ă€r kommunikation nyckeln”, sa Gimbel.

För att minska riskerna med dessa konflikter, sa Gimbel att företag borde “överkommunicera regelbundet” om planer för Ă„terintrĂ€de pĂ„ kontoret och resonemanget bakom dessa strategier.

”Medarbetarna vill veta varför besluten ligger bakom. NĂ€r företag kan förklara resonemanget och tankeprocessen kan det hjĂ€lpa till att lindra de anstĂ€lldas oro”, fortsatte han.

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK