Bil

Konstig Android-bugg förhindrar 911-samtal nÀr Teams Àr installerade

Ringer 911 pÄ en smartphoneThomasDeco/Shutterstock.com

En konstig Android-bugg hindrar mÀnniskor frÄn att ringa 911 om de har Microsoft Teams installerade pÄ sin telefon. Detta Àr en mycket oroande bugg, eftersom att fÄ tag pÄ rÀddningstjÀnst kan vara skillnaden mellan liv och död.

Uppdatering, 12/13/21 09:23 Eastern: Microsoft uppdaterade Android-appen för att se till att du kan ringa 911 frÄn din Android-telefon med Teams installerat. Uppdatera appen sÄ snart som möjligt.

Felet rapporterades pÄ Reddit för nÄgra dagar sedan. AnvÀndaren sa nÀr de försökte ringa 911 pÄ sin Pixel 3 med Android 11. NÀr de gjorde det fastnade deras telefon nÀr de ringde 911, vilket gjorde att de inte kunde prata med rÀddningstjÀnsten för att berÀtta lÀgenhetsnumret var de var eller vad deras familjemedlemmens tillstÄnd var.

Efter nÄgra dagar kommenterade Google faktiskt inlÀgget som bekrÀftade felet men noterade att det krÀver en speciell uppsÀttning omstÀndigheter för att det ska hÀnda. Först mÄste Microsoft Teams installeras pÄ Android-enheten. För det andra mÄste anvÀndaren loggas ut frÄn sitt Teams-konto.

“Baserat pĂ„ vĂ„r undersökning har vi kunnat reproducera problemet under en begrĂ€nsad uppsĂ€ttning omstĂ€ndigheter. Vi tror att problemet bara finns pĂ„ ett litet antal enheter med Microsoft Teams-appen installerad nĂ€r anvĂ€ndaren inte Ă€r inloggad, och vi Ă€r för nĂ€rvarande bara medvetna om en anvĂ€ndarrapport relaterad till förekomsten av detta fel, sĂ€ger en Google-representant. i en Reddit-kommentar.

Google tog ocksĂ„ upp hur det och Microsoft hanterar problemet. Googles representant sa: “Vi faststĂ€llde att problemet orsakades av oavsiktlig interaktion mellan Microsoft Teams-appen och det underliggande Android-operativsystemet. Eftersom det hĂ€r problemet pĂ„verkar nödsamtal prioriterar bĂ„de Google och Microsoft problemet hĂ„rt, och vi förvĂ€ntar oss att en Microsoft Teams-appuppdatering kommer att rullas ut snart – som alltid föreslĂ„r vi att anvĂ€ndare hĂ„ller utkik efter appuppdateringar för att sĂ€kerstĂ€lla att de kör den senaste version.”

Företaget fortsatte, “Vi kommer ocksĂ„ att tillhandahĂ„lla en Android-plattformsuppdatering till Android-ekosystemet den 4 januari,” nĂ€r det gĂ€ller nĂ€r det skulle ha en fix pĂ„ OS-nivĂ„.

Google erbjöd steg för alla som kör Microsoft Teams pĂ„ Android 10 eller senare (felet intrĂ€ffar inte i Ă€ldre Android-versioner). “Om du har laddat ner Microsoft Teams-appen, kontrollera om du Ă€r inloggad. Om du har loggat in pĂ„verkas du inte av det hĂ€r problemet, och vi föreslĂ„r att du förblir inloggad tills du har fĂ„tt Microsoft Teams-appen uppdatera”, sa Google. “Om du har laddat ner Microsoft Teams-appen men inte Ă€r inloggad, avinstallera och installera om appen. Även om detta kommer att lösa problemet under tiden, krĂ€vs fortfarande en uppdatering av Microsoft Teams-appen för att helt lösa problemet.”

Kontrollera definitivt efter Microsoft Teams-uppdateringen, eftersom det kommer att ge dig en lÄngsiktig lösning. Under tiden följer du stegen som beskrivs av Google för att se till att du kan ringa 911 nÀr du behöver.

RELATERAD: Hur man korrekt testar 911-tjÀnster pÄ din mobiltelefon

BotĂłn volver arriba

Annonsblockerare upptÀckt

Du mÄste ta bort AD BLOCKER för att fortsÀtta anvÀnda vÄr webbplats TACK